27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 02:04

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Overdracht Kura Hulanda

‘Combinatie van huurwoningen en hotel’

Kura Hulanda overdracht | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Kura Hulanda Otrobanda heeft definitief een nieuwe eigenaar. Na de koopovereenkomst van medio dit jaar duurde het nog maanden, maar gistermiddag werd de notariële akte van levering getekend.

Blije gezichten gistermiddag bij notaris Myron Hu-A-Ng. Zowel van de zijde van de nieuwe eigenaren, als van de curator in het faillissement van nv Hotel Kura Hulanda. ,,Dit is een grote stap in de verdere afwikkeling”, zegt curator Arend de Winter tegen het Antilliaans Dagblad. ,,Voor Curaçao is dit belangrijk, dat na tien jaar aanmodderen in stadsdeel Otrobanda er nieuw leven wordt ingeblazen. En dit door een combinatie van lokale ondernemersgroepen die er echt iets moois van willen en ook kunnen maken.”

De nieuwe eigenaren hebben BMG Asset Management bv opgericht en na het voldoen van de koopsom – die vooralsnog niet bekend wordt gemaakt – kregen zij gisteren het onroerend goed geleverd. Vooruitlopend daarop was al op beperkte schaal begonnen met de verbouwing en renovatie.

- Advertentie -

,,Als eerste wordt de elektriciteit weer aangesloten”, zegt Arjen van der Meulen. Tot nu toe draaide het resort, wegens achterstallige betalingen, op generatoren. De nieuwe groep wil gelijk goed van start en in het plan wordt gemikt op een combinatie van huurwoningen, onder andere voor senioren maar ook andere doelgroepen, en een hotel van ongeveer 40 kamers. Er zijn meerdere gegadigden die interesse hebben getoond in het hotelgedeelte, maar de nieuwe eigenaren willen daarvoor graag afspraken maken met het ROC Mondriaan. ,,Omdat het bijdraagt aan de economie van Curaçao en ook de opleidingen voor het toerisme”, aldus Van der Meulen.

Verder willen ze – naar het plan van wijlen Jacob Gelt Dekker – het hotel uitbreiden door het oude gebouw van Domeinbeheer erbij te betrekken.

Het hele complex bestond tot voor kort uit zo’n 85 kamers en suites. Die worden de komende tijd verbouwd en opgeknapt conform hun nieuwe functie. De locatie van Kura Hulanda dicht bij het Curaçao Medical Center (CMC) enerzijds en het uitgaansleven anderzijds wordt gezien als een groot pluspunt.

De nieuwe combinatie wordt gevormd door drie groepen van lokale ondernemers: de groep van uitgaansgelegenheid Bonita, de Zanzibar-groep en de Infotrans/IT Group. De laatste is met Van der Meulen de initiator en trekker van het project. Hij is ook een van de drie directeuren van BMG Asset Management. De overige bestuurders zijn Berend Doedo Veenhuizen en Lex Hanskamp.

- Advertisement -

Alle drie hebben zij zich met hun andere zaken bewezen als succesvolle ondernemers op Curaçao. Mede met behulp van financiering van Vidanova Bank is het hen nu gelukt om het voormalige hotel van oprichter wijlen Jacob Gelt Dekker over te nemen en er een nieuwe bestemming aan te geven.

In december 2018 werd het faillissement uitgesproken van Hotel Kura Hulanda (HKH) en ook Hotel Kura Hulanda Westpunt (HKHW), de eigenaars/rechthebbenden van de meeste terreinen en gebouwen van beide resorts. De levering nu betreft alléén Otrobanda. Curator Winter hoopt wel dat dit andere investeerders aanzet het hotel op Bándabou over te nemen.

Aan de totstandkoming van de overname was ook de medewerking nodig van verschillende banken die in de loop der jaren verschillende leningen hebben verstrekt, voornamelijk om de niet-rendabele operatie voorheen te financieren.

Het betreft Stichting Economische Ontwikkeling (SEO), ontwikkelingsbank Korpodeko, Girobank en MCB. Vrijwel alle percelen in Otrobanda waren in zekerheid (hypotheek) overgedragen aan de financiers/zekerheidshouders. Het meeste betreft eigendom met enkele stukjes erfpacht. Nu is er met BMG Asset Management weer nieuwe hoop voor dit bijzondere deel van Otrobanda, dat oude en zelfs monumentale panden herbergt.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -