25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 05:15

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Opnieuw 4,1 miljoen voor CMC

- Advertentie -

Ziekenhuis moet voorschot november verantwoorden


Willemstad – Het noodlijdende Curaçao Medical Center (CMC) krijgt een voorschot van 4,1 miljoen gulden ‘voor de voortzetting van de electieve zorg in de maand december 2021’.

Op voordracht van minister Javier Silvania (MFK) van Financiën is de Raad van Ministers hiermee akkoord gegaan. Zijn partijgenoot minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) zal een instructie geven aan de Sociale Verzekeringsbank SVB om dit voorschot te verstrekken aan het CMC.

Dit voorschotbedrag is volgens Silvania gelijk aan wat in november ook aan CMC beschikbaar is gesteld. ,,Dit voorschot dient uitsluitend ter waarborging van de continuering van de electieve zorg aan bvz-verzekerden (basisverzekering ziektekosten) tot aan 31 december 2021.”

- Advertentie -

Dit voorschot zal overigens pas beschikbaar komen nadat het CMC verantwoording heeft afgelegd over de aanwending van het eerder voor de maand november 2021 verkregen voorschotbedrag.

,,Het voorschotbedrag zal op een bankrekening worden overgemaakt die toegankelijk is voor zowel het ministerie van Financiën als het CMC. Hiertoe zal Financiën een vertegenwoordiger aanwijzen die toezicht dient uit te oefenen op de uitgaven die door het CMC ten laste van het voorschotbedrag van 4,1 miljoen zullen worden gedaan”, licht de bewindsman toe.

De definitieve afrekening van de voorschotten voor november en december 2021 -‘bedoeld uitsluitend ter waarborging van de electieve zorg aan bvz-verzekerden tot aan 31 december 2021’- zal plaatsvinden op basis van de resultaten van het onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Het betreft een onderzoek dat in samenwerking met de in oprichting zijnde Curaçaose Zorgautoriteit plaatsvindt, naar de tarieven die gehanteerd worden ter bekostiging van de zorg bij het CMC en de aanbevelingen die hieruit voortkomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. “Een voorschot van 4,1 miljoen gulden ‘voor de voortzetting van de electieve zorg in de maand december 2021”.

    Dit terwijl de minister van volksgezondheid Dorothy Janga, een stelletje boeven een kwijtschelding van 6 miljoen gulden wilde geven. Er is geen peil op te trekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -