25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 03:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Op naar kabinet Wever-Croes II

De volgende regering brengt stabiliteit”, aldus de aankomende premier van het nieuwe kabinet.
Oranjestad – Twee maanden na de verkiezingen van juni hebben politieke winnaar MEP en de relatieve nieuwkomer Raiz het regeerakkoord getekend. Ze gaan samen kabinet Wever-Croes II vormen.

De ondertekening vond donderdagavond plaats in Nicolaas Store in San Nicolas. Dit was op verzoek van de San Nicolas Business Associacion (SNBA). Deze groepering had dit tijdens hun stakeholdergesprek met de formateur naar voren gebracht. De regering erkende dat dit een stimulans voor San Nicolas is.

In een persverklaring laat de regering weten dat het succes van het nieuwe kabinet zal liggen aan de snelheid waarmee het land economisch gaat herstellen. ,,San Nicolas speelt daarin een grote rol. Het gebied krijgt alle aandacht nu Aruba van de pandemie aan het herstellen is.” Partijleider Evelyn Wever-Croes (MEP) zei dat het ondertekenen van het regeerakkoord een stap dichter bij kabinet-Wever-Croes II is. ,,Maar we zijn nog niet klaar, we moeten de portefeuilles nog verdelen en bekijken wie minister wordt.”

In het regeerakkoord staat wat MEP en Raiz samen willen bereiken. Dat is deels op basis van vergaderingen die Wever-Croes en partijleider Ursell Arends (Raiz) hebben gevoerd met 101 stakeholders. Hun input is in het regeerakkoord verwerkt.

,,Hoe meer we luisteren naar wat er in de samenleving leeft, des te beter zijn we in staat om dit land vooruit te brengen. Het is nu belangrijker dan ooit om naar de gevoelens en de opinie van de bevolking te luisteren”, zei Wever-Croes. Het is volgens haar voor het eerst dat een nieuwe regering met zoveel belanghebbenden heeft gesproken om het regeerakkoord te kunnen maken.

- Advertentie -

In het regeerakkoord staat dat uiterlijk eind oktober elke minister zijn input zal geven over de inhoud, zodat de plannen meer gedetailleerder worden en het voor elk ministerie duidelijk is wat er de komende vier jaar moet gebeuren. De ministers moeten hun plannen eind oktober in het parlement presenteren.

,,Ik hoop dat dit rust brengt binnen de regering en dat het de bevolking vertrouwen geeft. Want dat is de basis om als land en als burgers verder te groeien.”

Wever-Croes bedankte de partijleider van Raiz en alle anderen die achter de schermen hebben meegewerkt om zo ver te komen.

,,We hebben groots werk geleverd en dat geeft een goed gevoel. De volgende regering brengt stabiliteit”, aldus de aankomende premier van het nieuwe kabinet.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -