26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 01:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onvoldoende voedselpakketten

- Advertentie -
Voedselbank heeft niet genoeg geld om meer mensen te helpen | Berber van Beek-Studio Rootz

Willemstad – De Voedselbank, officieel Stichting Hulp aan Curaçao, krijgt op dit moment veel nieuwe aanvragen voor een voedselpakket maar moet deze weigeren omdat er onvoldoende geld is.

De stichting is afhankelijk van particulieren die de stichting financieel steunen om behoeftigen in de samenleving aan een voedselpakket te helpen.

,,De fondsen namen af, nadat er afgelopen jaar vanuit de overheid ook verschillende initiatieven kwamen om mensen in nood als gevolg van de coronacrisis te steunen. Ondanks de afgenomen fondsen helpt de Voedselbank nog circa 7.000 gezinnen met een voedselpakket. Maar nieuwe aanmeldingen kunnen we niet aannemen”, aldus een bericht waarin de stichting de balans opmaakt van een jaar coronasteun.

Tussen 10 april 2020 en 10 april 2021 ontving de Voedselbank 4,7 miljoen gulden aan donaties en is voor 3,9 miljoen gulden aan voedsel gekocht. In de periode juni tot medio augustus 2020 is voor 1,6 miljoen gulden extra besteed omdat de stichting via het Rode Kruis geld ontving van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

- Advertentie -

Er zijn in een jaar tijd bij de Voedselbank 18.580 personen geregistreerd die om hulp vroegen en er werden 85.000 voedselpakketten gedistribueerd. Negentig organisaties werkten mee om de pakketten rond te brengen en er is hulp aangeboden door zo’n duizend vrijwilligers.

,,In het afgelopen jaar heeft de Voedselbank veel hulp ontvangen, financieel, maar ook door middel van het geven van producten en vrijwilligers die in hun vrije tijd hielpen met pakketten klaarmaken of rondbrengen, boodschappen doen en sponsoring zoeken”, zo kijkt de organisatie dankbaar terug.

De stichting heeft heel wat meegemaakt aan uitersten: ,,Mensen verloren hun baan; er waren families zonder buffer of spaargeld, onderstandstrekkers en gepensioneerden die niet konden overleven met hun inkomsten; mensen die niet kunnen schrijven, die telkens hun telefoonnummer veranderden om schuldeisers te ontlopen, die klaagden over de inhoud van de pakketten; personen die gemene grapjes maakten, zonder te weten wat voor een (vrijwilligers)werk en organisatie hierachter schuilging; en alleenstaande moeders die de basisproducten voor hun baby niet konden aanschaffen.”

En verder: ,,In het afgelopen jaar hebben we ook ervaren dat er mensen zijn die niet willen werken, of juist alles aanpakken wat aan te pakken valt; dat er figuren zijn die misbruik maken van de gratis voedselpakketten, die vinden dat de Voedselbank verplicht is een pakket te geven of denken dat de stichting van de overheid is; maar gelukkig ook heel dankbare families en eerlijke mensen, die aangeven geen hulp meer nodig te hebben.”

Opereerde de Voedselbank in het verleden vooral onder de radar wat betreft de hulp die werd verleend, in het coronajaar is wat dat betreft alles veranderd voor de organisatie, ‘wat een enorme verantwoordelijkheid met zich meegebracht heeft’. De stichting benadrukt nog eens dat het werk alleen voortgezet kan worden als anderen in de organisatie geloven, bedrijven, particulieren en de overheid.

www.voedselbankcuracao.org

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. Onvoldoende voedselpakketten en het parlement komt met spoed bij een om hun eigen salaris en die van ministers te verhogen.

  2. In het afgelopen jaar ook mensen tegengekomen die niet willen werken. Kijk naar de regering die gekozen is door de mensen die geen eten hebben. Maar hun as regering geven 0,0.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -