25.5 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onderzoek naar vaccinatiestrategie

Op dit moment is deze vaccinatiegraad (volledig gevaccineerd, totale populatie van 12 jaar en ouder) nog niet bereikt.

Willemstad – Op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt een onderzoek gehouden naar de vaccinatiebereidheid. Dit gebeurt in samenwerking met het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Dat maakte de regering van Curaçao woensdag bekend. Postzegels van religieuze gebouwen Het doel van het onderzoek is om te komen tot strategieën voor de laatste fase van het vaccinatietraject. Dit ter ondersteuning van de communicatiecampagneteams.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door lokale onderzoekers in samenwerking met I&O Research, een Nederlands bureau dat is gespecialiseerd in onderzoeken naar maatschappelijke vraagstukken voor de overheid. De vaccinatieteams op de (ei)landen geven aan blij te zijn dat er nader onderzoek wordt verricht om – op basis van de nodige onderbouwing – een nog beter beeld te krijgen van wat vaccintwijfelaars en -weigeraars ervan weerhoudt zich te laten vaccineren, dat als verdere aanvulling kan dienen voor het vaccinatie- of communicatiebeleid ter verhoging van de vaccinatiebereidheid.

Het ministerie van VWS gaat daarom, in samenspraak met de gezondheidsautoriteiten op de (ei)landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk, een kwalitatief onderzoek uitvoeren op de Benedenwindse – en Bovenwindse Eilanden door middel van diepte-interviews en focusgroepen.

Centraal staan de overwegingen die mensen hebben om zich wel of niet te laten vaccineren. Daarbij wordt specifiek aandacht besteed aan 12-40-jarigen. De vaccinatieteams op de eilanden geven ook aan dat niet iedereen komt opdagen voor de tweede prik. Dat betekent dat mensen niet volledig gevaccineerd zijn, en dus niet optimaal beschermd zijn tegen ernstige ziekte of overlijden door Covid- 19. Daarom wordt dit vraagstuk ook in het onderzoek meegenomen.

Het onderzoek zal deze maand plaatsvinden, waarbij de onderzoeksresultaten begin september aan VWS en de vaccinatieteams van de (ei)landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk gepresenteerd worden. De onderzoekers zullen op basis van de focusgroepen en diepteinterviews concrete beleidsadviezen formuleren om de vaccinatiebereidheid in het Caribisch deel van het Koninkrijk te verhogen. Daarbij houden zij rekening met de lokale omstandigheden op de verschillende (ei)landen, waaronder de capaciteit van de vaccinatieteams om deze adviezen op te pakken.

De Covid-19-vaccinatieprogramma’s in Caribisch Nederland en op Curaçao, Aruba en Sint Maarten (CAS) zijn in februari 2021 gefaseerd van start gegaan. 60-Plussers en zorgpersoneel kwamen als eerste in aanmerking, sinds april is de campagne verbreed naar alle 18-plussers en sinds begin deze maand zijn ook 12-17-jarigen aan de beurt.

Inmiddels zijn er bijna 400.000 vaccins toegediend aan de inwoners van de eilanden. Het RIVM schat dat, nu de deltavariant van het virus op alle drie de CAS-eilanden en Bonaire is vastgesteld, er een vaccinatiegraad van ongeveer 75 tot 85 procent van de totale populatie bereikt moet worden om groepsimmuniteit te behalen.

Op dit moment is deze vaccinatiegraad (volledig gevaccineerd, totale populatie van 12 jaar en ouder) nog niet bereikt.

Bron: Antilliaans Dagblad van 13 augustus 2021

Artikel delen

3 reacties

 1. Een vaccinatiegraad van ongeveer 75 tot 85 % van de totale populatie is utopisch en gaat niet gebeuren.
  Ze mogen blij zijn met 50 of 55 %

 2. Mag ik even wat open deuren intrappen en alvast de redenen van het niet vaccineren geven ?

  1. Het is een gifspuit, ik weet niet wat er in zit. Als ik dat wel zou weten maakt dat niets uit, het is en blijft gif.
  2. Ik weet niet wat de effecten op de lange termijn zijn, dus daarom wacht is het af.
  3. Het is te snel ontwikkeld en daarom vertrouw ik het niet, ik wacht wel even af.
  4. Het is een complot van big pharma.
  5. Het is een complot van de overheden, zodat ze controle over iedereen kunnen krijgen.
  6. Ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem, want covid stelt niets voor, ik zit helemaal niet in de risicogroep, dus waarom zou ik me in laten enten.
  7. Ik ben vanwege mijn geloof tegen vaccinaties en medicijnen.
  8. Ik heb een medische aandoening en mag niet worden gevaccineerd.
  9. Het is een complot van Bill Gates, hij wil middels een chip alles over iedereen te weten komen.
  10. Het is een complot van pedofiele politici over de gehele wereld en het gaat om world control.
  11. Covid wordt veroorzaakt door 5G en zodra ze dat aanzetten vallen alle gevaccineerden dood neer.
  12. Je kunt de wetenschap niet vertrouwen, ze beweren van alles dat niet waar is en ik kan het weten, want ik ben feestboek expert.

  Dit zullen de argumenten zijn die de onderzoekers te horen gaan krijgen en dat alles kun je samenvatten onder:

  13. Ik ben te dom om te begrijpen wat een vaccin is, maar mij is verteld dat het niet veilig is, dus neem ik geen vaccin.
  Wie heeft jou verteld dat het niet veilig is ? Dat zijn anderen, die ook te dom zijn om te begrijpen wat een vaccin is.
  Ah, juist ja.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -