28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onderzoek naar vaccinatiestrategie

Op dit moment is deze vaccinatiegraad (volledig gevaccineerd, totale populatie van 12 jaar en ouder) nog niet bereikt.

Willemstad – Op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt een onderzoek gehouden naar de vaccinatiebereidheid. Dit gebeurt in samenwerking met het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Dat maakte de regering van Curaçao woensdag bekend. Postzegels van religieuze gebouwen Het doel van het onderzoek is om te komen tot strategieën voor de laatste fase van het vaccinatietraject. Dit ter ondersteuning van de communicatiecampagneteams.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door lokale onderzoekers in samenwerking met I&O Research, een Nederlands bureau dat is gespecialiseerd in onderzoeken naar maatschappelijke vraagstukken voor de overheid. De vaccinatieteams op de (ei)landen geven aan blij te zijn dat er nader onderzoek wordt verricht om – op basis van de nodige onderbouwing – een nog beter beeld te krijgen van wat vaccintwijfelaars en -weigeraars ervan weerhoudt zich te laten vaccineren, dat als verdere aanvulling kan dienen voor het vaccinatie- of communicatiebeleid ter verhoging van de vaccinatiebereidheid.

Het ministerie van VWS gaat daarom, in samenspraak met de gezondheidsautoriteiten op de (ei)landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk, een kwalitatief onderzoek uitvoeren op de Benedenwindse – en Bovenwindse Eilanden door middel van diepte-interviews en focusgroepen.

- Advertentie -

Centraal staan de overwegingen die mensen hebben om zich wel of niet te laten vaccineren. Daarbij wordt specifiek aandacht besteed aan 12-40-jarigen. De vaccinatieteams op de eilanden geven ook aan dat niet iedereen komt opdagen voor de tweede prik. Dat betekent dat mensen niet volledig gevaccineerd zijn, en dus niet optimaal beschermd zijn tegen ernstige ziekte of overlijden door Covid- 19. Daarom wordt dit vraagstuk ook in het onderzoek meegenomen.

Het onderzoek zal deze maand plaatsvinden, waarbij de onderzoeksresultaten begin september aan VWS en de vaccinatieteams van de (ei)landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk gepresenteerd worden. De onderzoekers zullen op basis van de focusgroepen en diepteinterviews concrete beleidsadviezen formuleren om de vaccinatiebereidheid in het Caribisch deel van het Koninkrijk te verhogen. Daarbij houden zij rekening met de lokale omstandigheden op de verschillende (ei)landen, waaronder de capaciteit van de vaccinatieteams om deze adviezen op te pakken.

De Covid-19-vaccinatieprogramma’s in Caribisch Nederland en op Curaçao, Aruba en Sint Maarten (CAS) zijn in februari 2021 gefaseerd van start gegaan. 60-Plussers en zorgpersoneel kwamen als eerste in aanmerking, sinds april is de campagne verbreed naar alle 18-plussers en sinds begin deze maand zijn ook 12-17-jarigen aan de beurt.

Inmiddels zijn er bijna 400.000 vaccins toegediend aan de inwoners van de eilanden. Het RIVM schat dat, nu de deltavariant van het virus op alle drie de CAS-eilanden en Bonaire is vastgesteld, er een vaccinatiegraad van ongeveer 75 tot 85 procent van de totale populatie bereikt moet worden om groepsimmuniteit te behalen.

- Advertisement -

Op dit moment is deze vaccinatiegraad (volledig gevaccineerd, totale populatie van 12 jaar en ouder) nog niet bereikt.

Bron: Antilliaans Dagblad van 13 augustus 2021

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. Een vaccinatiegraad van ongeveer 75 tot 85 % van de totale populatie is utopisch en gaat niet gebeuren.
  Ze mogen blij zijn met 50 of 55 %

 2. Mag ik even wat open deuren intrappen en alvast de redenen van het niet vaccineren geven ?

  1. Het is een gifspuit, ik weet niet wat er in zit. Als ik dat wel zou weten maakt dat niets uit, het is en blijft gif.
  2. Ik weet niet wat de effecten op de lange termijn zijn, dus daarom wacht is het af.
  3. Het is te snel ontwikkeld en daarom vertrouw ik het niet, ik wacht wel even af.
  4. Het is een complot van big pharma.
  5. Het is een complot van de overheden, zodat ze controle over iedereen kunnen krijgen.
  6. Ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem, want covid stelt niets voor, ik zit helemaal niet in de risicogroep, dus waarom zou ik me in laten enten.
  7. Ik ben vanwege mijn geloof tegen vaccinaties en medicijnen.
  8. Ik heb een medische aandoening en mag niet worden gevaccineerd.
  9. Het is een complot van Bill Gates, hij wil middels een chip alles over iedereen te weten komen.
  10. Het is een complot van pedofiele politici over de gehele wereld en het gaat om world control.
  11. Covid wordt veroorzaakt door 5G en zodra ze dat aanzetten vallen alle gevaccineerden dood neer.
  12. Je kunt de wetenschap niet vertrouwen, ze beweren van alles dat niet waar is en ik kan het weten, want ik ben feestboek expert.

  Dit zullen de argumenten zijn die de onderzoekers te horen gaan krijgen en dat alles kun je samenvatten onder:

  13. Ik ben te dom om te begrijpen wat een vaccin is, maar mij is verteld dat het niet veilig is, dus neem ik geen vaccin.
  Wie heeft jou verteld dat het niet veilig is ? Dat zijn anderen, die ook te dom zijn om te begrijpen wat een vaccin is.
  Ah, juist ja.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -