28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 18:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onderzoek naar vaccinatiebereidheid

Philipsburg – De vaccinatieteams van de verschillende eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk gaan, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), onderzoek doen naar de vaccinatiebereidheid van de inwoners.

Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een strategie om de campagneteams te ondersteunen in de communicatie en de laatste fase van het vaccinatieproces. Het onderzoek wordt uitgevoerd door locale onderzoekers in samenwerking met I&O Research.

In februari van dit jaar zijn de vaccinatieprogramma’s op de BES-eilanden en CAS (Curaçao, Aruba en Sint Maarten) gefaseerd van start gegaan. Mensen van 60 jaar of ouder en zorgpersoneel waren als eerste aan de beurt voor een prik. Vanaf april waren alle 18-plussers aan de beurt, en sinds juli is het vaccin ook beschikbaar voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Inmiddels zijn al bijna 400.000 vaccinaties toegediend aan de eilandbewoners.

Het RIVM berekent dat, aangezien de deltavariant van het virus in alle drie de CAS-landen en Bonaire is geconstateerd, een vaccinatiegraad van circa 75 tot 85 procent van de totale bevolking moet worden bereikt om groepsimmuniteit te bereiken.

- Advertentie -

Momenteel is deze vaccinatiegraad nog niet bereikt. De vaccinatieteams op de landen geven aan geen goed, evidence-based beeld te hebben van wat vaccinsceptici en -weigeraars ervan weerhouden zich te laten vaccineren. Daardoor weten zij niet precies hoe ze hun vaccinatie- of communicatiebeleid hierop moeten afstemmen om de bereidheid te vergroten.

Daarom gaat het Nederlandse ministerie van VWS in samenwerking met de gezondheidsautoriteiten in het Caribisch deel van het Koninkrijk kwalitatief onderzoek uitvoeren op de Beneden- en Bovenwindse eilanden door middel van diepte-interviews en focusgroepinterviews over de reden waarom mensen ervoor kiezen zich wel of juist niet laten vaccineren. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan 12- tot 40-jarigen.

Het onderzoek vindt plaats in augustus van dit jaar, de resultaten zullen begin september worden gepresenteerd aan het ministerie van VWS en de vaccinatieteams.

Op basis van de interviews formuleren de onderzoekers concrete beleidsaanebevelingen om de vaccinatiebereidheid te vergroten. Daarbij houden zij rekening met de locale omstandigheden, inclusief de capaciteit van de vaccinatieteams om deze aanbevelingen op te volgen.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -