26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 02:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hulpactie Rode Kruis Curaçao voor Haïti

- Advertentie -

Willemstad – Het Rode Kruis Curaçao is een hulpactie voor Haïti gestart. De donaties kunnen worden gestort op een lokale bankrekening. Het geld komt dan via de internationale vestiging in Zwitserland terecht bij de afdeling van he Rode Kruis in Haïti.

De Curaçaose vestiging van het Rode Kruis heeft voor deze vorm van steun gekozen omdat het vanwege de covidpandemie lastig is om vanuit Curaçao goederen naar het land te sturen. Het Rode Kruis Curaçao roept iedereen op naar eigen kracht een bijdrage te storten op de bankrekening van Krus Kòrá Kòrsou MCB # 2004.

Haïti werd zaterdag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter die werd gevolgd door twee hevige naschokken. Het dodental was gisteren opgelopen tot ruim 1.400 en bijna 7.000 mensen zijn gewond geraakt.

,,Zeker 30.000 gezinnen zijn getroffen door de natuurramp. Dit aantal kan nog toenemen, want veel gebieden zijn moeilijk te bereiken vanwege aardverschuivingen.”

- Advertentie -

Het Rode Kruis kwam direct na de ramp in actie om de schade in kaart te brengen vanaf de grond en vanuit de lucht en te bepalen waar mensen dringend hulp nodig hebben. ,,We richten ons eerst op ondersteuning bij zoek- en reddingsacties, onderdak en acute medische zorg”, aldus het Rode Kruis op de website. ,,Daarnaast kijken we hoe we zo snel mogelijk hulpgoederen naar het getroffen gebied kunnen sturen, onder andere vanuit de Dominicaanse Republiek.”

De reddingswerkzaamheden worden mogelijk gehinderd door de tropische storm Grace die door het Caribisch gebied trekt. Gisteren was Grace al aan land gekomen bij de Dominicaanse Republiek en op weg naar Haïti. Daar zal de storm met windsnelheden van 40 tot 50 miles per hour (MpH) mogelijk ook vandaag nog voor wateroverlast zorgen vanwege de zware regenval. Ook is er gevaar voor aardverschuivingen en modderstromen.

In het Nederlandse dagblad Parool schrijft Simone van Zwieten dat Haïti ‘net was opgekrabbeld na orkaan Matthew, die in 2016 huishield’. ,,Mensen hadden hun huizen net weer opgebouwd en nu ligt alles weer op de grond”, zegt Cellinie Constant, voorzitter van de Haïtiaanse Vereniging in Nederland, in gesprek met Van Zwieten. In 2010 werd het land ook al getroffen door ‘een verwoestende aardbeving’ en vielen er meer dan 200.000 doden. Constant zegt dat er dit keer minder slachtoffers zijn omdat een dunbevolkt gebied werd getroffen en veel mensen op het moment van de schok buiten waren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Haitianen, ze ondernemen wel het eea op Curaçao. Maar van bouwen hebben ze geen verstand.

    Er valt ook niet mee te praten. Ze weten alles beter!

    Van de vele migranten zijn De beste bouwvakkers, tegelleggers en metselaars toch de Colombianen.

  2. Het gekke is dat Haïtianen hier rondlopen en zich voordoen als bouwvakkers en veel mensen alleen maar ellende bezorgen want de meesten kunnen niet eens zand van cement onderscheiden.

    In eigen land zullen ze niet eens met het bouwen van een kippenhok vertrouwd worden en hier doen ze zich voor als huizenbouwers.

    Ik ben geneigd om te zeggen, laat ze daar in Haïti maar creperen want ze hebben hier genoeg mensen hun zuur verdiend geld afgepakt en pruts werk geleverd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -