27.5 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 14:18

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Neem je verantwoordelijkheid: blijf thuis!’

Eugene Rhuggenaath tijdens de persconferentie Persconferentie van 25 maart 2021
Rhuggenaath: Dit moeten we samen doen

Willemstad – Het aantal besmettingen zal de komende dagen zeker toenemen, maar er is geen reden voor paniek. Het gaat er nu om de zaak onder controle te krijgen. Dit moeten we samen doen.

Dat zei demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren tijdens een buitengewone persconferentie. De Curaçaose minister-president vindt dat de bevolking goed heeft gereageerd op de verscherpte maatregelen. ,,Maar het kan beter.”

Uit antwoorden op vragen van de media blijkt dat de premier misschien wel bedoelt dat het beter móet. Want de grote aantallen nieuwe besmettingen die nu naar boven komen, zijn van zeven tot tien dagen geleden. Het effect van de verkiezingen moet nog komen.

- Advertentie -

De boodschap is helder en simpel: blijf thuis, keda kas. Rhuggenaath: ,,Ga alleen uit huis als het echt noodzakelijk is. Kijk wat je zelf kunt doen. Het ging lang goed en we hebben de basisregels laten versloffen. Er waren weer feestjes, we gaven elkaar handen, gingen naar werk en droegen niet altijd een mondkapje.”

Het regime van geen sociale contacten, afstand houden en hygiëne moet weer standaard worden. Premier Rhuggenaath benadrukt dat er geen reden is voor paniek.

,,De bestrijding van het coronavirus is prioriteit nummer één. We zitten er bovenop. We waren hier op voorbereid, de crisisteams, de ministeries en als regering. We schalen op volgens vastgestelde scenario’s en plannen.

Dat gebeurt ook in het ziekenhuis. ,,Blijf rustig”, zegt Rhuggenaath. ,,Maar blijf zo veel mogelijk thuis, voor jezelf en voor je geliefden. Ontvang geen bezoek.” De premier vraagt werkgevers nog eens hun medewerkers thuis te laten werken en dienstverlening die niet dringend noodzakelijk niet te bieden of online.

- Advertisement -

,,Hoe meer mensen thuisblijven, hoe rustiger het op straat is, hoe minder mensen elkaar kunnen besmetten, hoe sneller we door deze fase heen komen.” De regering doet er alles aan om een complete lockdown met nog zwaardere maatregelen te voorkomen, alleen al vanwege de sociaaleconomische gevolgen.

Rhuggenaath: ,,Wacht niet op meer maatregelen. Dit is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit moeten we samen doen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Moord in het Spaans is asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...

PBC | Studenten maken Nieuw Nederland weerbaar en duurzaam

Persbureau Curacao Afgelopen woensdag, 26 juli zijn studenten van de Universiteit van Curaçao gestart met een XXX in de wijk Nieuw Nederland. Ze blijven daar nog tot maandag....

PBC | Benzine en elektriciteit in augustus weer duurder

Persbureau Curacao De prijs voor benzine en stroom gaat volgende maand omhoog. Het tarief voor diesel en water gaat omlaag. Dat meldt toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post. Voor een...
- Advertentie -