24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 23:38

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Neem je verantwoordelijkheid: blijf thuis!’

- Advertentie -
Eugene Rhuggenaath tijdens de persconferentie Persconferentie van 25 maart 2021
Rhuggenaath: Dit moeten we samen doen

Willemstad – Het aantal besmettingen zal de komende dagen zeker toenemen, maar er is geen reden voor paniek. Het gaat er nu om de zaak onder controle te krijgen. Dit moeten we samen doen.

Dat zei demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren tijdens een buitengewone persconferentie. De Curaçaose minister-president vindt dat de bevolking goed heeft gereageerd op de verscherpte maatregelen. ,,Maar het kan beter.”

Uit antwoorden op vragen van de media blijkt dat de premier misschien wel bedoelt dat het beter móet. Want de grote aantallen nieuwe besmettingen die nu naar boven komen, zijn van zeven tot tien dagen geleden. Het effect van de verkiezingen moet nog komen.

De boodschap is helder en simpel: blijf thuis, keda kas. Rhuggenaath: ,,Ga alleen uit huis als het echt noodzakelijk is. Kijk wat je zelf kunt doen. Het ging lang goed en we hebben de basisregels laten versloffen. Er waren weer feestjes, we gaven elkaar handen, gingen naar werk en droegen niet altijd een mondkapje.”

- Advertentie -

Het regime van geen sociale contacten, afstand houden en hygiëne moet weer standaard worden. Premier Rhuggenaath benadrukt dat er geen reden is voor paniek.

,,De bestrijding van het coronavirus is prioriteit nummer één. We zitten er bovenop. We waren hier op voorbereid, de crisisteams, de ministeries en als regering. We schalen op volgens vastgestelde scenario’s en plannen.

Dat gebeurt ook in het ziekenhuis. ,,Blijf rustig”, zegt Rhuggenaath. ,,Maar blijf zo veel mogelijk thuis, voor jezelf en voor je geliefden. Ontvang geen bezoek.” De premier vraagt werkgevers nog eens hun medewerkers thuis te laten werken en dienstverlening die niet dringend noodzakelijk niet te bieden of online.

,,Hoe meer mensen thuisblijven, hoe rustiger het op straat is, hoe minder mensen elkaar kunnen besmetten, hoe sneller we door deze fase heen komen.” De regering doet er alles aan om een complete lockdown met nog zwaardere maatregelen te voorkomen, alleen al vanwege de sociaaleconomische gevolgen.

Rhuggenaath: ,,Wacht niet op meer maatregelen. Dit is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit moeten we samen doen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -