29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein.  Het bezoek van de koninklijke...

DH | Royals in Willemstad

They were received by Governor Lucille George-Wout, Prime Minister Gilmar Pisas and President of Parliament Charetti America-Francisca, But there was also close contact with bystanders such as while...

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

NTR | ‘Ik heb hard gerend om koningin Juliana en de koets te zien!’

Oscar van Dam In oktober 1955 brengen koningin Juliana en prins Bernhard een bezoek aan Curaçao. De nu 76-jarige Romuldo Specht kan zich het bezoek nog goed herinneren....

NTR | Tumba-festival 1987: ‘Een dansende prins Willem-Alexander, het was iets magisch’

Oscar van Dam Prinses Amalia brengt haar eerste bezoek uit aan Curaçao. Haar vader, koning Willem-Alexander, maakte in 1987 ‘diepe indruk’ bij de finale van het Tumba-festival. Voor...

DH | Ossie Laville’s family wants autopsy to see cause of death

PHILIPSBURG--The family of the late Ossie Hosea Laville, who died suddenly in police custody one day after he was arrested, wants an autopsy performed on his body...

Democracy now! | Wednesday, February 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Mogelijk introductie covidpas op Curaçao

Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het demissionair kabinet-Rhuggenaath is op dit moment druk bezig om ook op Curaçao een covidpaspoort te introduceren, waarbij zoveel mogelijk aangesloten wordt bij internationale systemen.

Dat meldde Rhuggenaath gisteren in het coronadebat in de Staten. ,,Het is belangrijk dat activiteiten weer door kunnen gaan. Het paspoort dient dus voor lokaal gebruik, maar waar mogelijk zoeken we ook aansluiting met internationale systemen zodat het paspoort bruikbaar is voor reizen van Curaçaoënaars naar het buitenland, maar ook voor buitenlandse toeristen die Curaçao aandoen”, aldus Rhuggenaath.

Vooralsnog geldt voor de nabije toekomst dat ‘we moeten voorkomen dat er weer gevaarlijke varianten op het eiland komen’. ,,Daarom is de PCR- en antigeentest nog steeds belangrijk voor reizigers.”

In zijn antwoorden op Statenvragen over de coronamaatregelen ging de premier niet alleen in op wat allemaal is gebeurd, maar ook op wat er weer allemaal mogelijk gaat worden. Een van de dingen die binnenkort weer kunnen gaan plaatsvinden zijn culturele activiteiten, zoals toneel- en muziekoptredens, mits op een verantwoorde en veilige manier.

Er komen pilotprojecten om dit te monitoren, zo kondigde de premier aan. Ook had de premier goed nieuws over de avondklok. Deze zal spoedig worden verzet naar 01.00 uur ’s nachts, dan wel mogelijk worden opgeheven.

Van een geheel ander orde is dat er gesprekken gevoerd worden met Venezuela om de grenzen weer te openen en de Venezolaanse barkjes weer op Curaçao toe te laten.

Wat moet worden vastgehouden, aldus Rhuggenaath, is de goede samenwerking die er ontstaan is tussen ministers, ministeries, maar ook binnen de nationale dialoog met stakeholders, bedrijfsleven en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s).

,,De stakeholders hebben aangegeven op deze manier te willen blijven samenwerken en betrokken te blijven bij het beleid en formuleren daarvan”, zo benadrukt de premier.

Maar de coronacrisis heeft volgens Rhuggenaath ook veel inzicht gegeven in kwesties die niet goed gaan, waarvan Curaçao kan leren en op kan anticiperen in de toekomst. Een van die aspecten is dat er meer gedaan moet worden aan dataverzameling. ,,Daarvoor worden nu stappen ondernomen”, zo benadrukt de premier. Als voorbeeld geeft hij dat er weinig zicht was op het aantal kinderen dat thuis geen internet heeft.

Er is een niet-wetenschappelijk onderzoekje gedaan naar wat de bevolking het zwaarst heeft ervaren in de coronacrisis. ,,En dan komt voedsel op de eerste plaats; gevolgd door problemen met werk en sociaalpsychologische en financiële problemen, zoals schulden. Daarna komen aspecten als de moeilijke thuissituatie, relatieproblemen en huiselijk geweld.”

Wat hiervan geleerd moet worden is volgens de minister-president dat hier aandacht voor moet blijven. ,,Veel van deze zaken blijven verborgen. Maar mensen moeten weten waar ze kunnen aankloppen voor hulp. Daar moeten we post-covid mee doorgaan.”

Rhuggenaath gaf tot slot aan dat voor de toekomst ook gewerkt moet worden aan ene betere weerbaarheid van de economie. ,,We moeten shock-resistant worden”, aldus de premier. ,,Hoe kun je bijvoorbeeld voor je eigen voedselvoorziening zorgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

10 reacties

 1. He #loes, je bent ingeent tegen corona. Dus toch gebruik gemaakt van de voordelen vah het rijke westen? En nu toch weer anderen bang gaan maken voor vaccinatie en vertellen dat er andere problemen zijn? Stoer hoor !

 2. @ André van den Dool, begrijp ik goed dat u mensen extra wilde laten betalen voor een plastic pasje? En u dacht dat dat de prikbereidheid zou vergroten? Mijn excuses maar dan heeft u nog niet lang genoeg op het eiland doorgebracht. Tevens zal u nooit en te nimmer een antwoord krijgen op uw email, ik ben nog wachtende op antwoorden op emails, brieven etc. aan instanties op Curacao, daterende van 2007!. Dus ik begrijp uw insteek en snap dat u een oplossing probeert te vinden voor bepaalde zaken, maar helaas geloof ik niet meer dat dat op Curacao mogelijk is. Pas als iedereen in de overheidsdiensten zal worden ontslagen (en dan ook echt iedereen) en opnieuw moeten solliciteren op hun baan, waarbij kennis en kunde wordt getoetst, dan zal het handjevol die door de selectie komen en de nieuwe geschikte medewerkers verworven onder mensen met kennis en kunde eindelijk ten goede kunnen werken. Momenteel worden die diensten echter bevolkt door mensen die via “Padrinu of Madrina”, via “Kompinchi en Kompanchas” of via “de Sofa” daar terecht zijn gekomen. Een email lezen danwel beantwoorden wordt als werken beschouwd, en daar doet men niet aan.

 3. Toentertijd werd er met veel media aandacht verwezen naar Israel waar men het idee had om een “kijk mij eens geprikt zijn” paspoort in te voeren. Prompt werd dit door alle Wereldvolgers (leiders kun je dat niet noemen) overgenomen. Helaas bleken vele mensen binnen een jaar zo gehersenspoeld te zijn door de media en de doemberichten, dat hun stonden te juichen. “Hoera voor een prikje met een experimenteel iets krijgen we een Ausweisch en tevens een klein beetje vrijheid terug.” Datzelfde Israel heeft nu dat paspoort in de ban gedaan en men leeft daar weer als voorheen. Echter de wereldvolgers zijn nog steeds aan het overdenken hoe ze dat paspoort in elkaar gaan flansen. Ze doen hun best maar, ik reis nergens heen.

 4. Die inentingen waarbij alleen het rijke westen toegang toe heeft

  Wij hebben deze ook ontvangen met dank aan het rijke westen

 5. Ja nog even en we tatoeëren mensen weer of je krijgt verplicht een chip ingeplant.
  En voor wat… voor een inenting die elk jaar anders is. Voor een virus waar nu al meer versies zijn dan we kunnen tellen en dat elk jaar gewoon weer terugkomt.

  Die inentingen waarbij alleen het rijke westen toegang toe heeft en waar mee we ook nog eens zorgen dat er alleen maar meer versies komen. Want de sterkste versies blijven nu door gegeven worden.

  We kunnen ook zorgen dat die oudere bejaarden (en anderen) gewoon niet zo vet worden.
  Stuk goedkoper.
  Vergeet niet doodsoorzaak no 1 is te veel eten en te weinig bewegen. En doodsoorzaak no 1 wordt dementie en gerelateerde aandoeningen en teveel eten en te weinig bewegen.

  Voor iedereen een BMI-paspoort… kijk dan heb je iets wat echt bijdraag tot gezondheid.
  Ik ben ingeënt voor corona maar ga een jaartje later dood aan een hartkwaal of beroerte.
  En iedereen moest daarvoor boeten.

 6. Op 13 april 2021 stuurden wij onderstaande mail naar zowel de SVB als GGD;

  aan: [email protected] :cc:[email protected]:

  Betreft: Inentingsbewijs Covid 19

  L.S.
  Mijn echtgenote en ik hebben inmiddels eind maart de 2e inenting gekregen en ontvingen het ingevulde Vaccinatie certificaat COVID 19

  Als wij b.v. op reis zouden gaan is het lastig om een dergelijke grote kaart (of copie daarvan die o.i fraudegevoelig is) mee te nemen om deze
  eventueel aan bevoegde autoriteiten te laten inzien.

  Het volgende idee kwam bij ons op: De SVB heeft de technische mogelijkheid om voor een ieder die ingeschreven is bij hen een geplastificeerde kaart (met foto) te produceren tbv zoals voor de Seguro Básico.

  Stel dat deze instantie ingeschakeld wordt om aan de hand van de aanwezige informatie van de ingeschrevenen een soort vaccinatiekaart te produceren waarop vermeld komt te staan wanneer en met welk vaccin de persoon ingeënt is.
  Een dergelijke kaart zou eventueel tegen een kleine vergoeding aangeboden kunnen worden ter dekking van de kosten.
  E.e.a. zou er toe kunnen leiden dat de bevolking eerder geneigd is om zich te laten vaccineren.
  Misschien kunt u dit voorstel in overweging nemen

  In afwachting van uw reactie,
  Fam. A van den Dool

  Helaas nimmer een antwoord, reaktie of bevestiging van ontvangst van deze mail ontvangen.

 7. Waarom nu zelf 1 app uitvinden terwijl de EU volgende maand met 1 komt.

  Een tweedeling valt wel mee. Mensen die zich niet willen vaccineren kunnen gewoon een pcr test doen als ze op vakantie willen.

 8. Ieder bestuurder, waar ook ter wereld, die mede werkt aan het in stand brengen van een dergelijk Pas of Paspoort, werkt aan het tot standkoming van tweedeling onder de bevolking.
  Dit moet je als bestuurder nooit van je leven willen.
  Dan ben je niet geschikt voor je functie en heb je geen enkel idee aan waar je aan begint.
  Dit moet afgelopen zijn. Er zijn immers voldoende alternatieven om het zonder de Pas danwel Paspoort te reguleren.
  Mijn advies: Nooit aan beginnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -