26 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:22

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | MEP en Raiz tekenen regeerakkoord

MEP en Raiz sloten op 8 juli bij de California Lighthouse de intentieverklaring om samen te werken en te proberen een regering te vormen.

Oranjestad – De MEP en Raiz hebben vandaag het regeerakkoord getekend. De ondertekening vond plaats in de San Nicolas Store. Het verdelen van de portefeuilles en het screenen van kandidaat-ministers is nog niet afgerond.

Formateur Evelyn Wever-Croes (MEP) bevestigde het tekenen van het akkoord woensdag aan een verslaggever van 24ora.com, nadat via Whatsapp het bericht rond ging dat de ondertekening van het regeerakkoord donderdagavond zou plaatsvinden.

In het regeerakkoord staan de plannen van beide partijen beschreven om de komende vier jaar te regeren. De volgende stap is nu het samenstellen van een ministersploeg. Volgens Wever-Croes is het echter nog niet zo ver.

,,Ik verwacht dat we dit volgende week kunnen afronden.” De formateur heeft van de gouverneur 27 augustus als datum gekregen om de formatieopdracht af te ronden. ,,Maar dit is geen harde datum. Als het formatieproces langer duurt, omdat we die tijd nodig hebben voor de screening, dan kan ik om verlenging vragen.” Wever-Croes verwacht niet dat dit nodig is, maar houdt de optie wel open. ,,We gaan het proces om tot een regering te komen niet haasten.”

- Advertentie -

Toch is er wel een harde datum. ,,Op 25 september moet de nieuwe regering wel een feit zijn. Want mijn collega’s Xiomara Maduro, Dangui Oduber, Glenbert Croes en ik moeten op die datum een keuze maken of we als parlementariër verder gaan of als minister. We kunnen de dubbele functie niet blijven doen.”

MEP en Raiz sloten op 8 juli bij de California Lighthouse de intentieverklaring om samen te werken en te proberen een regering te vormen. De formateur legde uit dat de vuurtoren symbool staat voor integriteit en dat moest de basis zijn van het regeerakkoord.

Reden voor de keuze van San Nicolas als plek voor de ondertekening is dat San Nicolas symbool staat voor de financieel-economische uitdagingen waar het land voor staat. ,,We zijn er van overtuigd dat de economische ontwikkeling vanuit San Nicolas moet komen, daar is de katalysator van de economie.”

Het formatieproces gaat nu verder. ,,We zijn nog niet klaar met de formatiegesprekken, we willen nog met vijf tot zeven organisaties praten. Door de vakantieperiode is dat niet eerder gelukt”, vertelt Wever-Croes. Daarna starten de gesprekken met de departementen, zoals personeelszaken, financiën en economische zaken. ,,Die gesprekken willen we afronden, dat vinden we belangrijk.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -