26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 06:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Mega-investering consulaat VS

245 miljoen dollar voor nieuw gebouw | Foto: Art impression Kieran Timberlake

Willemstad – Het Amerikaanse consulaat gaat fors uitbreiden door bij het historische Roosevelt House een geheel nieuw state-of-the-art-gebouw neer te zetten. De bouw begint in 2022 en zal naar verwachting zijn afgerond in 2026.

,,Het voormalige huis van Pietje van der Hoeven is opgekocht en op die plek zal eerdaags gebouwd worden. Omdat we niet in de hoogte mogen, zal er gegraven worden en wordt er dus deels in de diepte gebouwd”, aldus Willem Remie van het consulaat.

Er is een investering mee gemoeid van 245 miljoen dollar en er zullen 200 Amerikaanse en lokale arbeiders bij de bouw betrokken zijn. Het terrein is 6,7 hectare groot. Het projectmanagement ligt in handen van het ‘Bureau of Overseas Buildings Operations’. Het uiteindelijke resultaat moet zijn ‘een veilig, modern en veerkrachtig gebouw’.

Het consulaat: ,,Het ontwerp van het nieuwe consulaat omvat fotovoltaïsche panelen, zonwerings- en schaduwapparatuur op de gevel en lokale landschapsbeplantingen. De nieuwbouw zal passen binnen de architectonische context van Curaçao en er zal prachtig uitzicht zijn op de aangrenzende Unesco Werelderfgoed-zone.”

- Advertentie -

Met de nieuwbouw wil het consulaat van de VS een Leed Silver-certificering krijgen dat uitgegeven wordt door het Leed Green Building Program van de U.S. Green Building Council.

Het historische Roosevelt House zal overigens behouden blijven en gerenoveerd worden. ,,Daar zullen meer openbare en gemeenschapsevenementen gaan plaatsvinden.”

Meer informatie en foto’s? Neem een online abonnement op de krant.

 

- Advertisement -

Foto: Art impression Kieran Timberlake

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Iemand er ooit bij stilgestaan dat de ambassade in Venezuela DE ambassade voor de regio was ? Iedereen uit het Caribisch gebied, die naar de VS wilde, moest langs Venezuela voor een gesprek over een visum. En daarna mocht men 6 weken wachten op een beslissing.
  De ambassade in Venezuela heeft die taak officieel nog wel, maar geen hond gaat er natuurlijk nog naartoe oftewel de VS hebben een nieuwe locatie nodig om al die aanvragen af te kunnen handelen.
  En ja, het is standaard dat de DEA en CIA kantoren hebben in de consulaten en ambassades. Net zoals wij de NL inlichtingendienst ook op al onze ambassades hebben zitten. Niets nieuws onder de zon dus.

  Het is een mooie investering voor het eiland, zal ook werkgelegenheid opleveren, plus veel toeristen die nu naar het eiland moeten komen voor dat gesprek over een visum voor de VS.

 2. En nu dus uitbreiding van consulaat en FOL om straks Venezuela laf aan te vallen. Als die terugslaat en Curacao aanvalt dan zal Amerika zeggen yo no fui. Stop die ongein op Curacao. Consulaat kan een normaal pandje betrekken anders wegwezen

 3. John F. Kennedy wilde een einde aan oorlogzucht van Amerika en zijn hoofd werd bijkans van de romp geknald. Pim Fortuijn was tegen de JSF, hij werdt opgeruimd. Helmin Wiels was falikant tegen de FOL, hij werd laf van achter afgeknald. Donald Trump was fel tegen bemoeizucht door de Amerikanen over de ganse wereld, hij werd politiek vermoord.

  Wie worden nog steeds als helden gezien en vereerd? Oboemoe de freakshow knuffelaar die oorlog begon in Syrie, Domkop George die oorlog begon in Irak, Scifi Reagan met zijn starwars waanideeen, Aanrander Clinton met zijn oorlogsretoriek, en nu dus Kamala Biden die bezig is om een oorlog met Rusland en de rest van de wereld te ontketenen. Maar he Donald is the bad guy

 4. Wel grappig. Trump was het juist die begon met terug trekken uit Afghanistan. Hij begon geen grote oorlogen en ging zelf in gesprek met noord korea.

  Obama was een grote fan van drone strikes (Maar daar horen we links niet over).

  En Biden (of Kamala?) is bezig met nieuwe oorlog wedloop en blijkbaar zal Curacao daar onderdeel van uitmaken. Dit gebouw zal wel het begin zijn van een oorlog tegen Venezuela. Hierna zal er wel een vliegdekschip in de haven te komen te liggen.

 5. Eindelijk een land wat niet hypocriet is en wel gewoon zijn verantwoordelijkheid voor de rest van de wereld neemt. Een hele opluchting na wannabe dictatortje Trump. Daar kunnen we op deze rots nog veel van leren, de trolreacties hieronder spreken boekdelen.

 6. Geen enkel weldenkend mens hier op Curacao, staat te springen op een uitbreiding van capaciteit van wereld’s grootste Axis of evil. Een wolf in schaapskleren, wiens regime maar liefts 87 illegale invasies en/of coups heeft gepleegd sinds het einde van WW2 en de laatste jaren sancties oplegd aan souvereigne staten, welken sancties allemaal door de UN zijn veroordeeld als zijnde illegaal. Dit is hetzelfde regime die het Internationaal Strafhof in den Haag niet erkend en zelfs diens rechters bedreigd! Een ieder die deze schurken als een ideale bondgenoot beschouwd, hoort thuis in een sanatoruim!

 7. AD volgt braaf het relaas van het consulaat. De rol van de FOL op Hato wordt met een stevig gevestigd dwars regime in Venezuela steeds belangrijker, gezien de contacten van dat land (Rusland, Iran), de vrije zeeroutes, uitstraling naar rest van Zuid Amerika/ Caribbean. Het belang van (rust in/controle op) de Caribbean Basin is groot. Southern Command in Florida heeft al tijdje een stabieler, zuidelijker steunpunt nodig. Ook voor de SigInt van AWACS- en satelliet-bewaking.
  Akkoord van Den Haag, de benedenwindse regeringen gehoord, is vrijwel zeker al binnen.
  Het consulaat zal waarschijnlijk versterkt worden met aardig wat “cultureel attaché’s” en zo.
  Me 2 cents,-)

 8. Nergens voor nodig om een dergelijke bunker te bouwen als `ambtswoning voor een consul`. Het zal wel weer de huisvesting worden voor een hoop onfrisse amerikaanse praktijken. Willen we dat hier op Curacao?

 9. Wow, wat een gebouw als consulaat van een klein eiland als Curaçao. Prima voor de werkgelegenheid maar je zou haast gaan denken dat ze een coup willen plegen en Forti als kantoor hebben afgekeurd. Grapje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -