30 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Maximering topinkomens moet nu wel

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Maximering topinkomens moet nu wel

Geduld Rijksministerraad na zeventien maanden op

Willemstad – De Caribische landen van het Koninkrijk – Curaçao, Aruba en Sint Maarten – is in verband met de maximering van de topinkomens een deadline gesteld door de Rijkministerraad (RMR).

Ze hebben nu nog iets meer dan drie weken de tijd om de concept-wetteksten met betrekking tot de maximering van de inkomens van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector inhoudelijk in lijn te brengen met de eerdere RMR-besluiten.
Het geduld is op bij de koninkrijksregering in Den Haag.

Al in de RMR van 15 mei 2020 – bijna zeventien maanden geleden – werd als voorwaarde aan de liquiditeitssteun voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten gesteld dat de inkomens van deze topfunctionarissen per 1 juli 2020 dienden te worden gemaximeerd.

Namelijk op 130 procent van het nieuwe genormeerde salaris van de minister-president van het betreffende land (op Curaçao de zogenaamde ‘Rhuggenaathnorm’); overigens inclusief een gelijke maximering van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Verder ook met een gelijke doorwerking naar de tarieven voor consultants.

,,Een vergelijkend onderzoek heeft onlangs aangetoond dat er inhoudelijk aanzienlijke verschillen zijn tussen de (ontwerp)regelingen van de landen en dat de regelingen op belangrijke onderdelen onvoldoende effectief zijn”, schrijft staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer.

Nu moet er vóór 1 november aanstaande een conceptwetstekst liggen, zo is door de RMR besloten. Bovendien heeft de RMR (de Nederlandse ministerraad aangevuld met de Gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten) een aantal punten geformuleerd die in de regelingen opgenomen moeten worden, ‘om zo de effectiviteit van de regelingen te vergroten’.

,,Deze punten zien onder andere op de grondslag voor de berekening van het maximuminkomen, de werkingssfeer en handhaving”, licht Knops toe.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Onder de vier best betaalde directeuren van publiekrechtelijke organen, waarvan hun salariëring ooit door een minister is bepaald. Het gaat om salarissen van SVB directeur Philip Martis, Franklin Sluis (BTP), Yamil Lasten (Curoil), en Paul de Geus (UTS). Die hebben (hadden) de volgende overheidsdirecteurs salarissen:

  • Paul de Geus (UTS en CTEX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
  • Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
  • Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)
  • Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra
SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Extra
BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”
Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”
salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes
salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje
salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes
salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

7 reacties

  1. @William! Ik denk dat ze in Nederland heel goed weten wat er aan de hand is, en allang snappen dat dit eiland genadeloos verloren is met een politieagent , muziekleraar, draaideurgraaier en subsidie”toespeel”tante als minister. Men is aan het pappen en nathouden helaas , om de boel niet verder in de stront te laten zakken.

    Ze moeten in Nederland in de RMR vast wel eens lachen om de poppenkast hier!
    De RMR noemt Curaçao titikaka-land!
    En pik is best een aardige gozer hoor!
    Maar als premier en bestuurder is het een afgang.

    Een premier met een dichtgeslagen oog, een gevolmachtigde minister die alleen maar beleefdsheidsbezoekjes aflegt om gefotografeerd te worden.

    Een parlementarier die het als hoogste prioriteit acht om donkergetinte ruiten via een wet te legsliseren!

    Om zijn achterbangeboefte wat kralen toe te werpen!
    Die stond zeker op vanmorgen denkende: Kom ga ook eens wat zeggen! LOL , Je lacht je echt sttuk op deze klip!

    Dit lijkt niet alleen Titi kaka land, waar de vader van pipi langkous koning was, het ís titikakaland!

    En een blooper die denkt dat hij curaçao met asfaltkruimels zoet kan houden!
    Veel succes met het gaten vullen!

    Het belooft een zeer nat regenseizoen te worden!
    Dag asfalt, hallo nog grotere kraters!

    Ha ha ha ha! Cooper, daar gaat je patrimonio !

  2. @Knoek koe
    Soms vraag ik me af of ze het hij BZ & KR wel helemaal begrijpen.
    Jaar in jaar uit, vele decennia wordt NL in de zeik genomen dior de regeringen van de eilanden en Curaçao ihb.
    Ik snap dat je verantwoordelijk blijft voorbode eilanden maar op een gegeven mom is genoeg toch genoeg.
    Het kan toch niet zo zijn dat de armoede verder oploopt en de
    rest van die clowns zich maar blijft verrijken ten koste van.

  3. Knops, met fluwelen handschoenen bereik je nietsop dit eiland!
    Keer op keer probeert men de dans te ontspringen!
    U wordt in de maling genomen door het geboefte in Fòrti en het Curaçaohuis!

  4. De eilanden blijven continu bewijzen dat ze totaal onbetrouwbaar zijn. En dat is slecht nieuws voor de bevolking, want uiteindelijk betalen wij de prijs van die onbetrouwbaarheid.

  5. Er is in ieder geval flink bezuinigd op het salaris van de UTS directeur. Komt nog bij het overschot aan salarissen van de RdK. Die bezuiniging kan dan verrekend worden met de andere salarissen zodat die boekhoudkundig onder de 130% norm komen. Iedereen is weer blij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties