30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Marriott: Strand alleen voor toerist

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Marriott: Strand alleen voor toerist
Antilliaans Dagblad

Willemstad – Piscamar Beach Resort, een verzamelnaam van bedrijven waar ook het Curaçao Marriott Beach Resort onder valt, heeft een zaak aangespannen tegen het Land Curaçao waarin verzocht wordt het strand vóór het hotel te kunnen afsluiten voor het algemene publiek.

Hiervoor zou een beheersovereenkomst getekend moeten worden. Dit legt advocaat Achim Henriquez tegenover deze krant uit. Hij treedt in de zaak op namens Fundashon Rif, die zich bij de zaak gevoegd heeft. Deze stichting wordt voorgezeten door Marusca Manuel en komt op voor de belangen van bewoners van Otrobanda en het Rifgebied. Er zijn dus drie partijen: Piscamar, het Land en Fundashon Rif. Het Land en Fundashon Rif houden er nagenoeg dezelfde mening op na, namelijk dat het strand openbaar moet blijven, zoals ook vastgelegd in een nieuwe ministeriële (erfpacht)beschikking van september 2016, toen het hotel verkocht werd aan Piscamar.

Daarin is vastgelegd dat ‘de erfpachter zal toestaan dat ook anderen dan gasten verblijvende in het aan de erfpachter toebehorende hotel, zonder vergoeding gebruik kunnen maken van het strand waarop het erfpachtrecht betrekking heeft’. ,,Het strand dient vrij, openbaar toegankelijk te zijn. Het is de erfpachter niet toegestaan het strand door middel van een afrastering of anderszins af te scheiden van aangrenzende stranden”, zo staat verder omschreven. Bij de koop in 2016 heeft door de nieuwe eigenaren een grote renovatie plaatsgevonden, een project en grote investering waar het Land economisch profijt van heeft gehad.

Voor het Land treedt Artoir Herrera op als procesgemachtigde ambtenaar omdat hij ook juridisch adviseur is bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), dat namens het Land optreedt. Advocaat en voor Piscamar Beach Resort is Marcha Woudstra van HBN Law.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook dossier toegang stranden

9 reacties

 1. Het recht op en de plight tot openbaarheid van stranden eigendom van het Land is in het burgerlijk wetboek vastgelegd.
  Gedrag van mensen en het beheer van een strand is een hele andere kwestie, die uiteraard goed geregeld moet worden. De openbaarheid beperken om beheer te regelen is wettelijk niet mogelijke zou ook een gotspe zijn, het zelfde als de wegen afsluiten om verkeersovertredingen tegen te gaan.

 2. Op Aruba worden alleen tijdelijk gedeeltes van het strand afgezet voor de schildpadden. De stranden zijn OVERAL openbaar en voor Iedereen toegankelijk. Zelfs de door de hotels geplaatste palapa’s worden na plaatsing eigendom van het land en iedereen mag eronder gaan zitten.

 3. de Curacaonaar begrijpt soms niet dat je als burger niet alleen rechten hebt, maar ook plichten. Je kan wel eisen dat alle stranden voor iedereen toegankelijk zijn, maar als vervolgens iedereen er een bende van maakt (rotzooi achterlaten, harde muziek) dan kan de Curacaonaar kennelijk deze verantwoordelijkheid nog niet aan. zonde dat de hotels tot deze maatregel over moeten gaan maar ik kan hen ivm service naar hun klanten volledig volgen

 4. Prima idee, dat houdt de locale rovers buiten ! Zou ook tegelijk de enige plek op deze rots worden waar toeristen niet continu de kans lopen om hardhandig en lomp beroofd te worden ! Zou ook elders moeten gebeuren !

 5. Strand voor Hotel is supersmal. Niet zo als op Aruba, breed en lang! Ook op Aruba is er een stuk voor de hotels afgezet voor toeristen.

  Kan me er wel iets bij voorstellen, dat het hotel het strand privé wil houden.

  Bescherming toeristen.

  De vorige hoteluitbaters hebben heel veel last gehad van stranddiefstal en jongelui die de boel op stelten zetten in zwembad etc.

  We hebben (helaas) niet de meest sociale strandgangers op eiland.
  Zie ook de rotzooi

 6. Op de publieke stranden wordt de toerist beroofd door de YDK.

  Misschien niet zo’n slecht idee om dit een prive strand te maken..

 7. Dit werpt ons terug in de tijd, het doet denken aan de tijd toen wij negerkinderen niet op het gedeelte mag komen dat bestemd was voor blanke militairen en hun blanke kinderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties