31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Lagere eis in Lacerta-zaak

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 24 maanden geëist tegen de vier veroordeelden in de Lacerta-zaak.

Voormalig directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), Roderick van Kwartel, kreeg eerder een gevangenisstraf opgelegd van 36 maanden voor het vragen van steekpenningen. De anderen kregen elk 30 maanden opgelegd.

Volgens het OM heeft de zaak een ingrijpende impact gehad op de persoonlijke levens van de vier veroordeelden, waardoor de procureur-generaal van het hof een gevangenisstraf van 24 maanden voldoende vindt.

Lacerta gaat om de veroordeling van oud-Rdk-directeur Roderick van Kwartel; ex-RdK-consultant Ashley Isidora; en de voormalige RdK-werknemers Gilbert Gregory Cijntje en Michèle Mario Kinburn.

- Advertentie -

Van Kwartel kreeg in februari 2020 een gevangenisstraf opgelegd van 36 maanden, de andere drie kregen 30 maanden opgelegd. Zij zijn schuldig bevonden aan het vragen van steekpenningen in het traject voor een zoektocht naar een nieuwe strategische partner voor de Isla-raffinaderij. Zij vroegen in juli en augustus 2018 volgens het gerecht minstens vijf miljoen dollar aan steekpenningen aan Colas Bos en Jeffrey Bollebakker van het bedrijf Count Energy Trading bv, dat meedeed in het aanbestedingstraject voor een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij.

,,De vier verdachten hebben daartoe, buiten het officiële aanbestedingsteam om, verschillende privé-ontmoetingen georganiseerd met de vertegenwoordigers van dit bedrijf, die zij geheim hebben gehouden voor RdK”, aldus het Gerecht in eerste aanleg.

De behandeling van de hoger beroepszaak begon om 9 uur ’s ochtends en duurde een hele dag. Het hof doet over drie weken uitspraak.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. De zaak een ingrijpende impact gehad op de persoonlijke levens van de vier veroordeelden.

  En de zaak heeft nog meer impact gehad op Curacao! En dit is niet het stelen van een appel maar de elite die Curacao leegrooft!

 2. Weet u nog: het OM weigerde Schotte te vervolgen.
  ( er was zelfs een melding van het OM dat zij niets had gevonden dat een onderzoek zou rechtvaardigen.
  Logisch want achteraf bleek dat het OM niets had onderzocht! Als je niet zoekt, vindt je ook niets!). Door burgerinitiatief werd het OM echter alsnog gedwongen. En zo zijn er meer zaken die je wenkbrauwen doen fronsen. (bv. een vuistdik door de rechter geïnitieerd rapport van Mr. Willems over het reilen en zeilen van een aantal semi-overheidsbedrijven.
  Wat deed het OM er mee. Niets dan het verdonkeremanen/stilzwijgen).

  Wie kan er eigenlijk in de samenstelling van het OM ingrijpen? Nederland?

 3. “Volgens het OM heeft de zaak een ingrijpende impact gehad op de persoonlijke levens van de vier veroordeelden, waardoor de procureur-generaal van het hof een gevangenisstraf van 24 maanden voldoende vindt”.

  Wat een rare redenering. Geldt dit ook niet voor iedere veroordeelde?
  Soms bekruipt mij het gevoel dat het OM niet aan de goede kant van de maatschappij staat…..

 4. Volgens het OM heeft de zaak een ingrijpende impact gehad op de persoonlijke levens van de vier veroordeelden, waardoor de procureur-generaal van het hof een gevangenisstraf van 24 maanden voldoende vindt.

  Werkt Irma Lips nu bij het OM?

 5. “Volgens het OM heeft de zaak een ingrijpende impact gehad op de persoonlijke levens van de vier veroordeelden.” Wat the fuck is er aan de hand met deze achterlijke Macamba’s? Een boef is een boef, deze man verdiende zeker twee a drie ton per jaar en toch kon hij met zijn poten niet uit de koekentrommel blijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -