27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Knops besmet met ‘Caribisch virus’

Staatssecretaris geeft grif toe: Kijk op Koninkrijk is veranderd en verrijkt

Den Haag – Met instemmend geroffel van Kamerleden op de bankjes sprak staatssecretaris Raymond Knops gisteravond de woorden – ,,Het was me een waar genoegen. Dank u wel!” – bij mogelijk zijn laatste begrotingsbehandeling Koninkrijksrelaties.

knops,,Ik ben besmet geraakt met een virus, in dit geval het Caribische virus; van warmte, familie, vriendschap”, zei hij tijdens het plenaire debat. ,,Ik ben van de mensen en de eilanden gaan houden, omdat ik ze heb leren kennen.”

Knops: ,,Als je elkaar wilt leren begrijpen, dan kun je elkaar ook waarderen. Ik beschouw het als een groot voorrecht dat ik de afgelopen jaren die ervaring heb mogen opdoen. Ik geef het grif toe: mijn kijk op het Koninkrijk is veranderd en verrijkt.”

- Advertentie -

‘Serve the people’
Knops wil iedereen ‘ook een boodschap meegeven’: ,,Werk samen, ‘huntu’, en respecteer elkaar, maar ga stap voor stap door om ongelijkheid en het onrecht te bestrijden en de zo bevochten autonomie écht inhoud te geven. Serve the people.”

Nadat de moties waren ingediend en becommentarieerd, vroeg de staatssecretaris: ,,Voorzitter. Zou ik tot slot, bij mijn misschien wel laatste begrotingsbehandeling Koninkrijksrelaties zoals mevrouw Kuiken gisteren zei – wie weet – van de mogelijkheid gebruik mogen maken om al die mensen te bedanken die dag in, dag uit bezig zijn met het leven en welzijn van de mensen in de Caribische delen van het Koninkrijk om het leven van die mensen te verbeteren?”

Waarop de nummer vijf op de CDA-lijst bij de laatste verkiezingen ‘al mijn ambtenaren, de bestuurders en de politici waarmee ik heb samengewerkt’ bedankte ‘en de leden van de Kamer voor hun inzichten en voor hun betrokkenheid’.

,,Want dat is iets wat we allemaal gemeen hebben.”

- Advertisement -

In de afgelopen jaren heeft Knops bij zijn bezoeken aan de eilanden meer dan duizend mensen gezien. ,,Het moeten er echt veel meer dan duizend geweest zijn die ik gesproken en ontmoet heb – wat voor helden op de eilanden rondlopen en actief zijn!”

Hij noemde daarbij Christina Hodge in het Dutch Quarter op Sint Maarten, Desi Pinedo van Shelterrock Paradise of de mensen van de vrouwenopvang op Aruba, maar ook de mensen in de zorg, het onderwijs en de rechtshandhaving. ,,Veel onbekende helden heb ik mogen ontmoeten.” Waarop hij afsloot dat het hem ‘een waar genoegen’ was geweest.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ik heb zo het gevoel dat de heer Knops in een nieuw kabinet niet terugkeert als staatssecretaris verantwoordelijk voor de Caribische landen ( als hij al terugkeert in een nieuw kabinet, ik denk het niet).
    Het zou een groot verlies zijn voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. De man heeft het hart op de juiste plaats en hoewel hij soms ijzervreter moest spelen, wilde hij m.i. echt de eilanden laten opstomen in de vaart der volkeren. Jammer dat vele eilandelijke machthebbers hem (te) veel hebben tegengewerkt. Dat gaat in het nadeel werken van de bevolking. Helaas zal menigeen op de eilanden dat worst zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -