26.3 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 07:00

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Hiddink herstellende van Covid-19 | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te leiden tijdens de komende interlandperiode.

Dat laat Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) weten via een persbericht. De 74-jarige Hiddink heeft zelf contact opgenomen met Kluivert en gevraagd om voor hem in te vallen tijdens zijn herstel van de coronaziekte. Kluivert staat tot 1 juli onder contract bij de Spaanse hoofdklasser FC Barcelona, maar heeft volgens voetbalbond FFK toestemming gekregen van clubvoorzitter Joan Laporta om de Curaçaose selectie de komende wedstrijden bij te staan als hoofdtrainer. Dat heeft te maken met ‘de goede band’ die Laporta heeft met Hiddink en Kluivert.

Met Kluivert is er een stand-in gevonden die het voetbal in de regio kent, maar ook de spelers van de Curaçaose selectie. ,,Kluivert was in de periode 2015-2016 bondscoach van het nationale elftal en heeft een warme band met het eiland”, aldus FFK. Het wegvallen van Hiddink gebeurt net in een cruciale periode voor het Curaçaose voetbalteam. Begin juni wordt de voorronde van het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar vervolgd.

- Advertentie -

Curaçao staat na twee partijen op kop in groep C. Op 5 juni speelt Curaçao uit tegen de Britse Maagdeneilanden en op 8 juni thuis tegen Guatemala. Vooral die tweede partij moet het Curaçaose team flink aan de bak, want Guatemala won ook beide partijen en staat met een minder doelsaldo op de tweede plek in groep C.

Als Curaçao ook de wedstrijden op 5 en 8 juni wint, volgt meteen daarop de tweede ronde van de kwalificatiewedstrijden. Dan speelt Curaçao op 12 en 15 juni tegen de winnaar van groep D. In die groep staan de Dominicaanse Republiek en Panama met twee gewonnen wedstrijden respectievelijk op de eerste en tweede plaats.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Zijn voetbal carrière ging ook wel uit als een kaars. Tijdens zijn Barca tijd waren men al ontevreden over zijn andere praktijken buiten het voetbal (modeshows & Discotecas). Zegt ook wel wat dat hij uiteindelijk Barcelona gratis mocht verlaten.
  Daarna was hij meer in het nachtleven te vinden dan bij de voetbal clubs.

  Trainerscarriere is mislukt. Zelfs bij Curacao was het geen groot succes. Niet voor niets dat het pas goed ging draaien toen Remko Bicentini coach werd.

 2. Kluivert was een geweldig voetballer maar is als trainer overal mislukt en weggestuurd (meest recent bij Paris SG en FC Barcelona, eerder onder andere bij Fc Twente).

  Heeft ook een zeer slecht karakter (verkrachtingszaak, met idiote snelheid een burger doodgereden).

  Als trainer van Curacao heeft hij het eerder goed gedaan, maar als je met prof voetballers uit Europa speelt tegen regionale kuteilandjes die lammen en blinden opstellen win je zelfs met Pik Pisas als trainer.

  Toch wel.

 3. Als aantrekken van Kluivert net zo’n sucses word als het op zetten van een honden opvang op gericht door mvr Kluivert, weet ik al waar de weggooit klepel hangt, wij noemen dat met een dood geboren hondje je zakken vullen en het snel aan een ander over laten die het met liefde doen en zakken geen zakken vullers zijn. Kluivert was een top voetballer maar voor de rest heeft hij nooit wat in de voetbal sport waar gemaakt, nooit een prijs binnen gehaald met een club.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -