27 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 09:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Respect!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Els Schreurs aan het woord.

Wordt er slechts 1 keer per jaar aandacht besteed aan het slavenmonument? Vele mensen lopen er dagelijks voorbij en denken terug aan de historie. Anderen gebruiken het monument jammer genoeg als gymtoestel.

- Advertentie -

Alles was mooi opgeknapt: Parke lucha pa libertat.

Nu groeien er planten/onkruid en zelfs een palmboom, die het mooie pad en monument ontwrichten als er niets gedaan wordt. Er kan ook een prullenbak geplaatst worden, zoals op meerdere locaties.

Zodat de mensen, die toch iets weg moeten gooien, het niet in hun hoofd halen dit op de grond te doen.

Els Schreurs,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. De toon van de toespraken daar geeft de staat van de financiën aan en wie we de schuld willen geven daarvan. Opgeknapt werd het daar voor het oog, om te `mis` gebruiken als het zo daarvoor uitkwam. En misbruikt werd het, tot en met de zwart marmeren platen aan toe werden gestolen. Zoveel respect is er niet op het eiland, alleen als we geen argumenten hebben gaan we het daar over hebben. En dat het vuil is bewijst gewoon dat het geen bijzondere plek is, het is er net zo smerig als overal op het eiland.

  2. Als slavernij alleen iets is als men er geld mee kan innen en het voor de rest niet belangrijk is. Is er niet veel veranderd.

  3. Slavernij is alleen iets wanneer men dat men er geld mee kan verdienen. Verder houden de meeste mensen zich er niet mee bezig.

  4. Het slavenmonument ontleent haar bestaan aan de historie van het land, maar niet doordat de bewoners in groten getale dit monument jaarlijks bezoeken noch eren. De vraag is zelfs of die historie ook jaarlijks leidt tot een processie of optocht vanaf Knip (lopend dan wel) naar het monument. Het is meer een aandenken of herinnering voor de politiek die dit monument gebruikt om haar verantwoordelijkheden af te schuiven op de koloniaal. Dat komt veel beter tot zijn recht sinds de verzelfstandiging, zo te zien.

  5. Hieraan zie je dat de Curaçaose gezagsdragers of niet in staat zijn om iets te onderhouden, of met heel andere dingen bezig zijn waar wel wat aan te verdienen valt.

  6. Nou oorlog in het Midden oosten, miljoenen doden door een pandemie en sommige mensen maken zich druk over wat proppen papier op straat. Wat zijn wij een verwend volk zeg!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Tax-holiday Curaçao eerder afgegeven

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister van Financiën Javier Silvania wijzigt tijdelijk de Tax-holiday regels voor investeerders. Daarmee moet het aantrekkelijker worden om naar Curaçao te komen en te...

Trouw | Belastingadviseurs melden duizenden mogelijke zaken van belastingontwijking

Dirk Waterval Multinationals en hun belastingadviseurs en notarissen hebben begin dit jaar ruim 4500 meldingen gedaan van hun eigen betrokkenheid bij mogelijke belastingontwijking. Sinds januari van dit jaar...

ParadiseFM | “Verwachte inkomsten uit nieuwe gokbelasting niet realistisch”

De inkomsten uit het belasten van de Curaçaose gokindustrie zijn niet realistisch en onvoldoende onderbouwd. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De krant beschikt over een advies van...

ParadiseFM | Amerikaanse basis heeft nieuwe commandant

De Amerikaanse Forward Operating Locations op Curaçao heeft een nieuwe bevelhebber in de persoon van Donald Morris. Hij verving vorige week John McCoy die tijdens een ceremonie...

ParadiseFM | Walvis- en dolfijnonderzoek gaande in Cariben

Er is al 3 maanden een uitgebreide walvis- en dolfijnonderzoek gaande in de Cariben. Zo schrijft de Amigoe. Het project wordt onder andere door het Wereld Natuur...

ParadiseFM | Curaçao opnieuw door IOC afgewezen

Curaçao is opnieuw afgewezen door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Door die beslissing loopt het eiland alweer een kans mis om een olympische status te krijgen. Door...
- Advertentie -