26 C
Willemstad
• vrijdag 21 januari 2022 10:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Respect!

- Advertentie -
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Els Schreurs aan het woord.

Wordt er slechts 1 keer per jaar aandacht besteed aan het slavenmonument? Vele mensen lopen er dagelijks voorbij en denken terug aan de historie. Anderen gebruiken het monument jammer genoeg als gymtoestel.

Alles was mooi opgeknapt: Parke lucha pa libertat.

- Advertentie -

Nu groeien er planten/onkruid en zelfs een palmboom, die het mooie pad en monument ontwrichten als er niets gedaan wordt. Er kan ook een prullenbak geplaatst worden, zoals op meerdere locaties.

Zodat de mensen, die toch iets weg moeten gooien, het niet in hun hoofd halen dit op de grond te doen.

Els Schreurs,
Curaçao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. De toon van de toespraken daar geeft de staat van de financiën aan en wie we de schuld willen geven daarvan. Opgeknapt werd het daar voor het oog, om te `mis` gebruiken als het zo daarvoor uitkwam. En misbruikt werd het, tot en met de zwart marmeren platen aan toe werden gestolen. Zoveel respect is er niet op het eiland, alleen als we geen argumenten hebben gaan we het daar over hebben. En dat het vuil is bewijst gewoon dat het geen bijzondere plek is, het is er net zo smerig als overal op het eiland.

  2. Als slavernij alleen iets is als men er geld mee kan innen en het voor de rest niet belangrijk is. Is er niet veel veranderd.

  3. Slavernij is alleen iets wanneer men dat men er geld mee kan verdienen. Verder houden de meeste mensen zich er niet mee bezig.

  4. Het slavenmonument ontleent haar bestaan aan de historie van het land, maar niet doordat de bewoners in groten getale dit monument jaarlijks bezoeken noch eren. De vraag is zelfs of die historie ook jaarlijks leidt tot een processie of optocht vanaf Knip (lopend dan wel) naar het monument. Het is meer een aandenken of herinnering voor de politiek die dit monument gebruikt om haar verantwoordelijkheden af te schuiven op de koloniaal. Dat komt veel beter tot zijn recht sinds de verzelfstandiging, zo te zien.

  5. Hieraan zie je dat de Curaçaose gezagsdragers of niet in staat zijn om iets te onderhouden, of met heel andere dingen bezig zijn waar wel wat aan te verdienen valt.

  6. Nou oorlog in het Midden oosten, miljoenen doden door een pandemie en sommige mensen maken zich druk over wat proppen papier op straat. Wat zijn wij een verwend volk zeg!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Grisha to investigate who signed for dossier withheld from MPs

~ Lawrence requests, receives documents, to meet PJIA ~ PHILIPSBURG--President of Parliament Grisha Heyliger-Marten will be conducting an investigation to determine who signed to receive the dossier of...

Ingezonden | Bubali-gate en de rookgordijnen van DOW en de Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Protest Colegio Arubano gaat door

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano is om ‘gegronde reden’ geschorst. Meer details wil de Stichting Voortgezet Onderwijs Aruba (SVOA) op dit moment niet geven. Het...

AntilliaansDagblad | Twaalfde editie Bon Doet

Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12...

AntilliaansDagblad | Werk aan de winkel bij Kura Hulanda0

Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige...

AntilliaansDagblad | Nu personeelstekort in horeca

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op...
- Advertentie -
- Advertentie -