30 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 17:24

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Justitieminister Sint Maarten past migratiebeleid aan

- Advertentie -
afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie

Philipsburg – Anna E. Richardson, de minister van Justitie, heeft besloten dat de Landsverordening toelating en uitzetting (TLU) volgens de ‘Richtlijnen van 2012’ aangepast moet worden, zo is te lezen in de Landscourant die gisteren gepubliceerd werd.

Het doel van het aanpassen van het immigratiebeleid is het benadrukken en verder invullen van het uitgangspunt dat Sint Maarten als kleine en kwetsbare economie een restrictief immigratiebeleid moet voeren.
Zoals algemeen bekend, is immigratiebeleid een veranderlijke kwestie, het moet worden aangepast naar de steeds veranderende sociaaleconomische factoren van de samenleving.

Volgens de minister was het immigratiebeleid, zoals weergegeven in de Richtlijnen van 2012, niet meer van deze tijd. Het is de afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie.

De gevolgen van zowel orkaan Irma in 2017 als die van de pandemie op de economie waren voor de huidige minister van Justitie de belangrijkste factoren om het immigratiebeleid te onderwerpen aan een grondige herziening.

- Advertentie -

Aangezien dit een tijdrovend proces is, heeft de minister ervoor gekozen om eerst de ‘noodzakelijke’ aanpassingen te behandelen. Op dit moment zijn er 12 beleidskwesties die aangepast worden. Zo is een samenlevingscontract vanaf nu niet genoeg om als partner officieel inwoner van Sint Maarten te worden, hier is nu een huwelijk voor nodig.

Ook worden verblijfsvergunningen vanaf nu in principe voor één jaar per keer verleend, dus niet voor meerdere jaren in één keer. Zo zijn er nog tien aanpassingen gedaan.

Het gewijzigde immigratiebeleid is opgesteld in nauw overleg met het volledige managementteam van de immigratiedienst en hun juridische experts. Het Ministerieel Besluit werd doorgelicht door de afdeling Juridische Zaken en Wetgeving.

En zowel de Governing Coalition als het parlement van Sint Maarten hebben de gelegenheid gehad om hun inbreng te geven in de laatste versie van het immigratiebeleid. Op alle niveaus is dus steun voor de wijzigingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnis | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -