27.3 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 01:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Justitieminister Sint Maarten past migratiebeleid aan

afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie

Philipsburg – Anna E. Richardson, de minister van Justitie, heeft besloten dat de Landsverordening toelating en uitzetting (TLU) volgens de ‘Richtlijnen van 2012’ aangepast moet worden, zo is te lezen in de Landscourant die gisteren gepubliceerd werd.

Het doel van het aanpassen van het immigratiebeleid is het benadrukken en verder invullen van het uitgangspunt dat Sint Maarten als kleine en kwetsbare economie een restrictief immigratiebeleid moet voeren.
Zoals algemeen bekend, is immigratiebeleid een veranderlijke kwestie, het moet worden aangepast naar de steeds veranderende sociaaleconomische factoren van de samenleving.

Volgens de minister was het immigratiebeleid, zoals weergegeven in de Richtlijnen van 2012, niet meer van deze tijd. Het is de afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie.

- Advertentie -

De gevolgen van zowel orkaan Irma in 2017 als die van de pandemie op de economie waren voor de huidige minister van Justitie de belangrijkste factoren om het immigratiebeleid te onderwerpen aan een grondige herziening.

Aangezien dit een tijdrovend proces is, heeft de minister ervoor gekozen om eerst de ‘noodzakelijke’ aanpassingen te behandelen. Op dit moment zijn er 12 beleidskwesties die aangepast worden. Zo is een samenlevingscontract vanaf nu niet genoeg om als partner officieel inwoner van Sint Maarten te worden, hier is nu een huwelijk voor nodig.

Ook worden verblijfsvergunningen vanaf nu in principe voor één jaar per keer verleend, dus niet voor meerdere jaren in één keer. Zo zijn er nog tien aanpassingen gedaan.

Het gewijzigde immigratiebeleid is opgesteld in nauw overleg met het volledige managementteam van de immigratiedienst en hun juridische experts. Het Ministerieel Besluit werd doorgelicht door de afdeling Juridische Zaken en Wetgeving.

- Advertisement -

En zowel de Governing Coalition als het parlement van Sint Maarten hebben de gelegenheid gehad om hun inbreng te geven in de laatste versie van het immigratiebeleid. Op alle niveaus is dus steun voor de wijzigingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen neemt af

Het aantal actieve coronabesmettingen op Curaçao neemt al twee dagen af. Afgelopen dag testten 48 mensen positief op het coronavirus op een totaal van ruim 1500 afgenomen...

Democracy now! | Monday, July 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Drie Venezolanen doen noodoproep Pisas

Drie Venezolanen die al tien maanden vastzitten in de vreemdelingenbarakken van de SDKK-gevangenis hebben een noodkreet gestuurd naar premier Pisas. Hun detentieomstandigheden zijn slecht en ze worden...

DolfijnFM | Ruim helft hotelkamers weer bezet

Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat meldt CHATA. Daarmee krabbelt Curaçao langzaam weer uit het diepe dal vanwege...

DolfijnFM | Inspectie niet te spreken over uitgaansgedrag jongeren

De Inspectie is niet te spreken over het gedrag van jongeren in het uitgaansleven. Dat schrijft de Èxtra. Dit weekend werd er extra gecontroleerd vooral in het...
- Advertentie -