28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:34

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...

ParadiseFM | CMC pakt de draad weer op

CMC pakt deze week de reguliere zorg weer op. Vorige week werd al begonnen met urgente oncologische ingrepen. Deze week worden de eerste uitgestelde operaties en behandelingen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Justitieminister Sint Maarten past migratiebeleid aan

AntilliaansDagblad | Justitieminister Sint Maarten past migratiebeleid aan

afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie

Philipsburg – Anna E. Richardson, de minister van Justitie, heeft besloten dat de Landsverordening toelating en uitzetting (TLU) volgens de ‘Richtlijnen van 2012’ aangepast moet worden, zo is te lezen in de Landscourant die gisteren gepubliceerd werd.

Het doel van het aanpassen van het immigratiebeleid is het benadrukken en verder invullen van het uitgangspunt dat Sint Maarten als kleine en kwetsbare economie een restrictief immigratiebeleid moet voeren.
Zoals algemeen bekend, is immigratiebeleid een veranderlijke kwestie, het moet worden aangepast naar de steeds veranderende sociaaleconomische factoren van de samenleving.

Volgens de minister was het immigratiebeleid, zoals weergegeven in de Richtlijnen van 2012, niet meer van deze tijd. Het is de afgelopen negen jaar niet bijgewerkt door eerdere ministers van Justitie.

De gevolgen van zowel orkaan Irma in 2017 als die van de pandemie op de economie waren voor de huidige minister van Justitie de belangrijkste factoren om het immigratiebeleid te onderwerpen aan een grondige herziening.

Aangezien dit een tijdrovend proces is, heeft de minister ervoor gekozen om eerst de ‘noodzakelijke’ aanpassingen te behandelen. Op dit moment zijn er 12 beleidskwesties die aangepast worden. Zo is een samenlevingscontract vanaf nu niet genoeg om als partner officieel inwoner van Sint Maarten te worden, hier is nu een huwelijk voor nodig.

Ook worden verblijfsvergunningen vanaf nu in principe voor één jaar per keer verleend, dus niet voor meerdere jaren in één keer. Zo zijn er nog tien aanpassingen gedaan.

Het gewijzigde immigratiebeleid is opgesteld in nauw overleg met het volledige managementteam van de immigratiedienst en hun juridische experts. Het Ministerieel Besluit werd doorgelicht door de afdeling Juridische Zaken en Wetgeving.

En zowel de Governing Coalition als het parlement van Sint Maarten hebben de gelegenheid gehad om hun inbreng te geven in de laatste versie van het immigratiebeleid. Op alle niveaus is dus steun voor de wijzigingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties