25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 04:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | HOH: investeren in coronapreventie

Horacio Oduber Hospital (HOH) op Aruba

Oranjestad – Het Horacio Oduber Hospital (HOH) vindt dat er veel meer aan preventie tegen de verspreiding van Covid-19 moet worden gedaan.

Dat advies komt na analyse van de gegevens van coronapatiënten en de vergelijking met gegevens uit Nederland en uit de Verenigde Staten.

Deze conclusie is gedeeld met een delegatie van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat op werkbezoek was. De delegatie van VWS werd donderdag ontvangen door de Raad van Bestuur, specialisten, het beleidsteam en andere zorgvertegenwoordigers.

De manier waarop het HOH omgaat met de Covid-19-crisis, steun vanuit de regio, financiën en de zorg zelf stonden tijdens het werkbezoek centraal. Behalve presentaties bezocht de delegatie ook verschillende afdelingen. Zoals de intensive care en de afdeling B3 waar coronapatiënten worden verpleegd. De rondleiding ging ook naar de afdeling B5, die straks de nieuwe intensive care wordt.

- Advertentie -

Investeren in preventie betekent dat er geld moet zijn en personeel. Het HOH wil veel meer investeren in opleidingen en de kennis vergroten onder het lokale personeel, legde HOH-directeur Jacco Vroegop aan VWS uit.
De regionale samenwerking werd besproken. Specialisten vertelden over hun werk in het ziekenhuis en wat hun inzet in de regio is. Voor het HOH is de regionale samenwerking belangrijk, om patiënten te kunnen uitwisselen.

Tijdens het werkbezoek van VWS werd ook gesproken over de gevolgen van de bezuinigingen in de medische zorg, zowel op de korte als lange termijn.

Nederland heeft het HOH vorig jaar geholpen door apparatuur voor de intensive care te sturen, net als materialen en personeel. Zo hielp Nederland Aruba om door de coronacrisis heen te komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -