27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hogesteger naar Nederland

Hogesteger

Willemstad – Arthur Hogesteger, de man die zijn echtgenote op 15 maart 2015 met 35 messteken om het leven bracht en daarvoor een gevangenisstraf van 23 jaar en 10 maanden cel opgelegd kreeg, is vorige week overgebracht naar Nederland om daar de rest van zijn straf uit te zitten.

Dat bevestigt gevangenisdirecteur Urny Floran tegenover het Antilliaans Dagblad. Hogesteger werd niet bedreigd, benadrukt Floran. ,,De overplaatsing was conform de wens van Hogesteger om dicht bij zijn kinderen te kunnen zijn.”

Hogesteger werd ruim zes jaar geleden berucht toen hij eerst werd verdacht van de moord op zijn echtgenote Cristina Elisabeth Barry en dit later ook door het gerecht en het Hof bewezen werd verklaard.

Hogesteger heeft in de eerste maanden van 2015 eerst getracht een ander uit te lokken om zijn echtgenote te vermoorden. Daartoe heeft hij de andere persoon een bedrag van 5.000 gulden betaald en een fotokopie van Google Maps met daarop een rijroute van het ziekenhuis waar het slachtoffer werkte naar haar woning, een kleurenfoto van het slachtoffer, een kleurenfoto van de woning van het slachtoffer en twee afbeeldingen van een rooster met vermelding van het kenteken van de auto van het slachtoffer verstrekt.

- Advertentie -

Toen de persoon in kwestie afhaakte, heeft Hogesteger het heft in eigen handen genomen en zelf zijn echtgenote – die op de spoedeisende hulp als verpleegster werkte – bij thuiskomst na het werk met 35 messteken om het leven gebracht. Bij de strafoplegging van Hogesteger werd overwogen dat hij zijn echtgenote het meest fundamentele recht dat haar toekwam – namelijk het recht op leven – heeft ontnomen.

,,De wijze waarop de verdachte haar heeft vermoord, is bovendien gruwelijk”, gaf het Hof in 2016 te kennen. ,,De nabestaanden zullen met die wetenschap verder moeten leven. Ook hun is onherstelbaar leed aangedaan. Dat geldt in het bijzonder voor de vier nog jonge kinderen die hierbij betrokken zijn. Zij moeten nu hun moeder missen in de wetenschap dat hun eigen vader daarvoor verantwoordelijk is.

Het Hof rekent het de verdachte bovendien bijzonder zwaar aan dat hij zijn minderjarige zoon wakker heeft gemaakt, in de wetenschap dat die zoon buiten met een afschuwelijke situatie zou worden geconfronteerd.”

Hogesteger heeft steeds ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn echtgenote. Hij heeft daar later, in gevangenschap in het SDKK op Curaçao, een boek over geschreven.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad van 13 augustus 2021

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. De overplaatsing was conform de wens van Hogesteger om dicht bij zijn kinderen te kunnen zijn.

    Want die willen hem zien nadat hij de moeder heeft vermoord?

  2. Dit is het zoveelste voorbeeld van klasse Justitia hier op Curaçao, een moordenaar mag naar Nederland om dicht bij zijn kinderen te zijn en een moeder uit Colombia mag haar dochter hier niet bezoeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -