26 C
Willemstad
• donderdag 30 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Gouverneur Aruba beëdigt Sevinger niet

Het parlement deed gisteren onderzoek naar de geloofsbrieven van de personen die gekozen zijn tot lid van de Staten. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken of ze voldoen aan de vereisten voor het lidmaatschap der Staten.

Oranjestad – AVP-lid Benny Sevinger is vandaag niet beëdigd als nieuw Statenlid. Gouverneur Alfonso Boekhoudt heeft hem niet opgeroepen om de eed af te leggen.

,,Dit Statenlid zit momenteel in voorlopige hechtenis in het KIA, waardoor hij op dit moment geen invulling kan geven aan zijn ambt als Statenlid”, staat in een persverklaring van het Kabinet van de Gouverneur.
Sevinger is hiervan gisteren schriftelijk door de gouverneur op de hoogte gesteld.

Zodra de parlementariër wel in staat is om aan de slag te gaan in de Staten, zal hij worden opgeroepen. In de Kiesverordening staat dat de gouverneur de toegelaten Statenleden oproept om naar het parlement te komen en de eed af te leggen. Die schriftelijke oproep is gisteren naar 20 van de 21 toegelaten Statenleden gestuurd.

Het parlement deed gisteren onderzoek naar de geloofsbrieven van de personen die gekozen zijn tot lid van de Staten. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken of ze voldoen aan de vereisten voor het lidmaatschap der Staten. Daarnaast mag een lid geen functie bekleden die in strijd is met het lidmaatschap van de Staten. Het resultaat van het onderzoek van de geloofsbrieven, zo staat in dezelfde persverklaring, is dat alle 21 gekozen Statenleden als lid worden toegelaten. Ook Sevinger wordt dus formeel toegelaten.

De Staatsregeling schrijft voor dat de gouverneur de leden van de Staten beëdigt. Deze leden worden rechtstreeks gekozen door de ingezetenen van Aruba die de Nederlandse nationaliteit hebben en achttien jaar of ouder zijn. Sevinger is op 25 juni gekozen door burgers die gebruik hebben gemaakt van hun kiesrecht. Daarna is hij door de Staten toegelaten als lid van de Staten.

Het parlement nam woensdag officieel afscheid van de huidige parlementariërs van MEP, POR, RED en AVP. De regeringsfractie van MEP laat weten dat het uitdagende jaren zijn geweest, met zonder twijfel 2020 als het jaar met de meeste uitdagingen. De fractie is van mening dat ze altijd goed voorbereid was, inhoudelijke argumenten had en het welzijn van het land vooropstelde.

De fractieleden wensen hun nieuwe collega’s die in de fractie komen veel succes. Oppositiefractie AVP stond naar eigen zeggen schouder aan schouder met de bevolking en vocht mee, vooral op het gebied van onderwijs. ,,Bedankt Richard, Robert, Jennifer, Marlon en Michael voor jullie inzet, het maakte verschil.”

De publieke tribune van het parlement is weer toegankelijk voor publiek en pers. Dit heeft te maken met de versoepeling van de Covid-19-maatregelen. Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht in het gebouw. Eenmaal op de zitplaats kan het mondkapje af. Het parlement vraagt bezoekers wel om de 1,5 meter te respecteren en geen handen te schudden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

5 reacties

  1. @knoek-koe, “Bij ons heeft men nog veel te leren”. Nou ik denk niet dat, dat het probleem is. Iedereen kijkt de andere kant op. De gouverneur laat zich lachend met de boeven van MFK fotograferen. Geen haai die naar kraait dat Amerigo Thodé in het parlement over de beveiliging van Wiels had. De media heeft een selectief geheugen, niemand die zich afvraagt wat de rol van Schotte binnen MFK is. Alles is vergeven en vergeten.

    Het is haast niet te verklaren dat alles wat Schotte uitgevroten heeft, het volk toch massaal op MFK stemt, toen Godett uit de gevangenis kwam haalde Frente Obrero ook acht zetels binnen.

    Dacht eerst dat het iets te maken had met de intelligentie van de YDK maar als ik nu zie dat negers in Zuid Afrika de corrupte Zuma aan het uitwuiven was toen hij voor corruptie (zoals Schotte) bij de gevangenis moest melden, wist ik het zeker, het is een neger probleem. Ik ben klaar met de neger.

  2. Bij ons heeft men nog veel te leren, draaideurcriminelen, oplichters en vooral dombo’s kunnen het hier maken tot statenlid, minister, en zelfs Minister pres!

  3. Het parlement hier bestaat voor het merendeel uit criminelen , fraudeurs dieven, drugsdealers , nitwits, de kiezers zijn misleid door leugenaars plan b, heronderhandelen, het is allemaal hetzelfde gebleven .

  4. Eindelijk een gouverneur met een geweten en goed fatsoen. Een gouverneur die vindt dat criminelen niet in het parlement hoort. Het is toch wat anders dan onze Lucille die het niet erg vindt om met criminelen op de foto te verschijnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -