De politie moest het nog eens via de pers benadrukken: zondag géén auto’s op de weg, maar ook geen fietsers of wandelaars.
Het was dan ook uitermate uitgestorven op de Curaçaose wegen. Alleen mantelzorgers mochten hun werk doen, personen die als gevolg van hun vitale functie een vrijstellingsbrief bij zich hadden en mensen die naar de apotheek moesten of een zorginstelling.
In het weekend zijn nog drie etablissementen gesloten en een boete opgelegd. Er zijn twintig processen-verbaal uitgeschreven aan personen zonder mondkapje, die te dicht op elkaar stonden of zich niet aan de avondklok hielden.
Bron: Antilliaans Dagblad
“zondag géén auto’s op de weg, maar ook geen fietsers of wandelaars”
Dit is een vreemde beslissing. Tijdens de eerste plachi di dia kon er worden gefietst en gewandeld. Na een week of zo, kon er ook weer worden gezwommen tot 9 uur ‘s-ochtends.
Prof. dr. Diederik Gommers – voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en specialist van het Outbreak Management Team – alsmede Prof. dr. Erik Scherder – hoogleraar neuropsychologie en lid van de Nederlandse Sportraad (benoemd bij Koninklijk besluit) hebben recentelijk nogmaals naar voren gebracht dat, ondanks de Corona pandemie, lichaamsbeweging (sporten) veel meer hadden moeten worden gepropageerd en niet ontmoedigd of zelfs verboden. Uiteraard wel met in achtneming van minimaal 1,5 m afstand houden en het beperken van de groepsgrootte tot maximaal 4 mensen.
Jammer dat deze adviezen onze overheid zijn ontgaan. Een gemiste kans.
Wij gaan regelmatig naar Pop’s Place. Opvallend is dat voor de lock-down hele families met vrienden – van baby’s tot bejaarden – op Caracasbaai met BBQ’s en boomboxen zaten zonder mondkapje en zonder afstand te houden. Patrouilles die langs reden lieten dit zonder ingrijpen toe.