Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Defensie keurt feestje basis af

HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Defensie keurt feestje basis af

‘Niet toegestaan in tijden van covid en ongepast’ | Persbureau Curacao

Willemstad – Defensie keurt de feestelijke bijeenkomst die afgelopen paasweekend op de Curaçaose marinebasis Parera plaatsvond nadrukkelijk af.

,,Dit is niet toegestaan in tijden van covid en ongepast gelet op de ernstige situatie waarin Curaçao zich momenteel bevindt”, laat Defensie desgevraagd weten.

Het Antilliaans Dagblad confronteerde de woordvoerder met filmpjes die op de sociale media rondgaan van een feest op de marinebasis. Ook dat daarover wordt geklaagd, met de vraag hoe dit mogelijk is in deze coronatijd. De enigszins luidruchtige bijeenkomst vond plaats in het verblijf dat ‘het Gouden Bal’ heet, de huiskamer van de onderofficieren.

Wat was er aan de hand? is de vraag. ,,Defensie houdt haar operationele eenheden in het Caribisch gebied in zogeheten bubbels. Dit zijn kleinere groepen binnen de eenheid, die geen contacten hebben met anderen buiten de eigen groep”, legt de woordvoerder uit.

,,Zo proberen we besmettingen tussen de eenheden te voorkomen en borgen we dat de eenheden operationeel inzetbaar blijven. Op marinebasis Parera is zo’n eenheid.

Ze wonen daar, en hebben daar gemeenschappelijke ruimtes waar zij legaal met elkaar kunnen verblijven. In één van deze ruimtes – het Gouden Bal, hun huiskamer – vond de feestelijke samenkomst zondagavond plaats.”

Verblijf per groep afgezonderd
Omdat de militairen per groep afgezonderd in bubbels verblijven, kunnen zij in hun huiskamer samenzijn volgens de covidregels. ,,De eenheid had echter geen toestemming voor een feest. En toen er overlast gemeld werd, is er direct opgetreden en heeft de Koninklijke Marechaussee de bijeenkomst beëindigd.”

Dit is toch niet de bedoeling? luidt ook één van de vragen. ,,Dergelijke feestelijke samenkomsten zijn absoluut niet de bedoeling”, vervolgt de persvoorlichter desgevraagd. ,,De personen die hierbij aanwezig waren toonden hiermee ook weinig bewustzijn van de ernstige situatie waarin Curaçao zich bevindt. Defensie betreurt het voorval.”

Defensie wil ook het belang benadrukken van naleving van alle covidregels.

,,Deze gelden voor iedereen, en niet in de laatste plaats ook voor onszelf”, zegt de woordvoerder verder. ,,We doen veel aan voorlichting onder ons eigen personeel, zodat onze medewerkers goed op de hoogte zijn van alle regels. Naleving van alle covidregels, gezamenlijk met vaccineren, is de uitweg uit deze covidpandemie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties