30 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:40

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Defensie keurt feestje basis af

AntilliaansDagblad | Defensie keurt feestje basis af

‘Niet toegestaan in tijden van covid en ongepast’ | Persbureau Curacao

Willemstad – Defensie keurt de feestelijke bijeenkomst die afgelopen paasweekend op de Curaçaose marinebasis Parera plaatsvond nadrukkelijk af.

,,Dit is niet toegestaan in tijden van covid en ongepast gelet op de ernstige situatie waarin Curaçao zich momenteel bevindt”, laat Defensie desgevraagd weten.

Het Antilliaans Dagblad confronteerde de woordvoerder met filmpjes die op de sociale media rondgaan van een feest op de marinebasis. Ook dat daarover wordt geklaagd, met de vraag hoe dit mogelijk is in deze coronatijd. De enigszins luidruchtige bijeenkomst vond plaats in het verblijf dat ‘het Gouden Bal’ heet, de huiskamer van de onderofficieren.

Wat was er aan de hand? is de vraag. ,,Defensie houdt haar operationele eenheden in het Caribisch gebied in zogeheten bubbels. Dit zijn kleinere groepen binnen de eenheid, die geen contacten hebben met anderen buiten de eigen groep”, legt de woordvoerder uit.

,,Zo proberen we besmettingen tussen de eenheden te voorkomen en borgen we dat de eenheden operationeel inzetbaar blijven. Op marinebasis Parera is zo’n eenheid.

Ze wonen daar, en hebben daar gemeenschappelijke ruimtes waar zij legaal met elkaar kunnen verblijven. In één van deze ruimtes – het Gouden Bal, hun huiskamer – vond de feestelijke samenkomst zondagavond plaats.”

Verblijf per groep afgezonderd
Omdat de militairen per groep afgezonderd in bubbels verblijven, kunnen zij in hun huiskamer samenzijn volgens de covidregels. ,,De eenheid had echter geen toestemming voor een feest. En toen er overlast gemeld werd, is er direct opgetreden en heeft de Koninklijke Marechaussee de bijeenkomst beëindigd.”

Dit is toch niet de bedoeling? luidt ook één van de vragen. ,,Dergelijke feestelijke samenkomsten zijn absoluut niet de bedoeling”, vervolgt de persvoorlichter desgevraagd. ,,De personen die hierbij aanwezig waren toonden hiermee ook weinig bewustzijn van de ernstige situatie waarin Curaçao zich bevindt. Defensie betreurt het voorval.”

Defensie wil ook het belang benadrukken van naleving van alle covidregels.

,,Deze gelden voor iedereen, en niet in de laatste plaats ook voor onszelf”, zegt de woordvoerder verder. ,,We doen veel aan voorlichting onder ons eigen personeel, zodat onze medewerkers goed op de hoogte zijn van alle regels. Naleving van alle covidregels, gezamenlijk met vaccineren, is de uitweg uit deze covidpandemie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties