27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Defensie keurt feestje basis af

‘Niet toegestaan in tijden van covid en ongepast’ | Persbureau Curacao

Willemstad – Defensie keurt de feestelijke bijeenkomst die afgelopen paasweekend op de Curaçaose marinebasis Parera plaatsvond nadrukkelijk af.

,,Dit is niet toegestaan in tijden van covid en ongepast gelet op de ernstige situatie waarin Curaçao zich momenteel bevindt”, laat Defensie desgevraagd weten.

Het Antilliaans Dagblad confronteerde de woordvoerder met filmpjes die op de sociale media rondgaan van een feest op de marinebasis. Ook dat daarover wordt geklaagd, met de vraag hoe dit mogelijk is in deze coronatijd. De enigszins luidruchtige bijeenkomst vond plaats in het verblijf dat ‘het Gouden Bal’ heet, de huiskamer van de onderofficieren.

- Advertentie -

Wat was er aan de hand? is de vraag. ,,Defensie houdt haar operationele eenheden in het Caribisch gebied in zogeheten bubbels. Dit zijn kleinere groepen binnen de eenheid, die geen contacten hebben met anderen buiten de eigen groep”, legt de woordvoerder uit.

,,Zo proberen we besmettingen tussen de eenheden te voorkomen en borgen we dat de eenheden operationeel inzetbaar blijven. Op marinebasis Parera is zo’n eenheid.

Ze wonen daar, en hebben daar gemeenschappelijke ruimtes waar zij legaal met elkaar kunnen verblijven. In één van deze ruimtes – het Gouden Bal, hun huiskamer – vond de feestelijke samenkomst zondagavond plaats.”

Verblijf per groep afgezonderd
Omdat de militairen per groep afgezonderd in bubbels verblijven, kunnen zij in hun huiskamer samenzijn volgens de covidregels. ,,De eenheid had echter geen toestemming voor een feest. En toen er overlast gemeld werd, is er direct opgetreden en heeft de Koninklijke Marechaussee de bijeenkomst beëindigd.”

Dit is toch niet de bedoeling? luidt ook één van de vragen. ,,Dergelijke feestelijke samenkomsten zijn absoluut niet de bedoeling”, vervolgt de persvoorlichter desgevraagd. ,,De personen die hierbij aanwezig waren toonden hiermee ook weinig bewustzijn van de ernstige situatie waarin Curaçao zich bevindt. Defensie betreurt het voorval.”

Defensie wil ook het belang benadrukken van naleving van alle covidregels.

,,Deze gelden voor iedereen, en niet in de laatste plaats ook voor onszelf”, zegt de woordvoerder verder. ,,We doen veel aan voorlichting onder ons eigen personeel, zodat onze medewerkers goed op de hoogte zijn van alle regels. Naleving van alle covidregels, gezamenlijk met vaccineren, is de uitweg uit deze covidpandemie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -