26 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Deadline begroting Aruba niet gehaald’

,,Nu alle ministers van het kabinet-Wever-Croes II zijn ingezworen, kunnen we verdergaan met de voorbereidingen om de begroting 2022 af te maken”, zo laat de minister weten.

Oranjestad – De ontwerpbegroting van 2022 zal waarschijnlijk in januari 2022 bij het parlement worden ingediend. De regering heeft de deadline van 1 september 2021 niet gehaald.

De minister van Financiën heeft dat aan het Antilliaans Dagblad bevestigd.

Deze krant nam na het verstrijken van de deadline contact op met minister Xiomara Maduro (MEP), die begonnen is aan haar tweede termijn als minister van Financiën. De vraag was of de minister de documenten van de ontwerpbegroting 2022 aan het Antilliaans Dagblad wilde verstrekken.

Daarop liet de bewindsvrouw weten dat ze de documenten nog niet bij het parlement heeft ingediend. ,,Dat zal naar verwachting in januari gebeuren.” Een reden voor het te laat indienen gaf ze niet.

- Advertentie -

Vanuit het ministerie van Financiën werd gisteren een beknopt persbericht uitgestuurd in verband met het indienen van de ontwerpbegroting 2022. Daaruit blijkt dat de voorbereidingen nog niet zijn afgerond. De reden is dat het kabinet Wever-Croes II demissionair raakte en geen financieel beslissingen meer kon nemen.

,,Nu alle ministers van het kabinet-Wever-Croes II zijn ingezworen, kunnen we verdergaan met de voorbereidingen om de begroting 2022 af te maken”, zo laat de minister weten.

Ze heeft deze week vergaderingen met alle collegaministers, zodat ze gezamenlijk de cijfers per ministerie kunnen bekijken. ,,Elke minister krijgt de gelegenheid om beslissingen te nemen voor zijn ministerie, zodat de begroting 2022 kan worden afgerond.”

Als deze individuele gesprekken zijn afgerond, zal de ministerraad de veranderingen moeten goedkeuren. Daarna kan de ontwerpbegroting 2022 naar het College Aruba financieel toezicht (CAft) en naar de Raad van Advies die zich over de begroting zullen buigen.

- Advertisement -

Deze instanties hebben tijd nodig om hun advies op papier te zetten. Vervolgens is de regering weer aan de beurt om met deze adviezen aan de slag te gaan. Daarna kan de begroting naar het parlement. Zoals minister Maduro aan deze krant bevestigde, staat het ook in het persbericht: de begroting 2022 ligt naar verwachting in januari 2022 bij het parlement.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -