27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 12:07

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Eind volgende week eerste draft regeerakkoord MFK en PNP | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Movementu Futuro Kòrsou (MFK) – de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 – heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als formateur. Zijn screening is inmiddels begonnen.

Dat bevestigt de partijvoorzitter van MFK, Sithree ‘Cey’ van Heydoorn, tegenover het Antilliaans Dagblad. Peterson, raadsman van beroep, begeleidde eerder samen met Rutsel Martha het informatieproces en heeft het eindverslag hiervan onlangs aan de gouverneur overhandigd.

Ook de formatie van de nieuwe regering – die naast MFK in ieder geval uit PNP bestaat – had MFK graag aan dit duo overgelaten, maar omdat Martha officieel in het buitenland woont, zal zijn screening ook op internationaal niveau – door Interpol – moeten plaatsvinden en dat duurt langer, aldus Van Heydoorn in een uitleg. ,,Dit zorgt voor vertraging in het proces.

Daarom hebben we ervoor gekozen om de gouverneur te vragen de heer Peterson in ieder geval tot formateur te benoemen en aan zijn screening te beginnen. Als de screening van de heer Martha in het buitenland klaar is voor de heer Peterson het formatieproces heeft afgerond, sluit de heer Martha zich alsnog bij het proces aan. Maar om nu alvast te kunnen beginnen, hebben we Peterson voor de functie van formateur voorgedragen en kan hij na zijn screening vast hieraan beginnen.”

- Advertentie -

Ondanks eerdere speculaties over mogelijke kandidaten die door MFK en PNP voor de verschillende ministerposten worden voorgedragen, weigert Van Heydoorn nu namen door te geven. ,,Als de formateur eenmaal officieel is benoemd en begint aan zijn taken, zullen we de namen van de kandidaten die wij op het oog hebben voor het ministerschap voordragen en dan begint de screening van deze personen. Pas als de screening succesvol is afgerond, zullen wij de namen van deze kandidaat-ministers bekendmaken en niet eerder”, aldus de MFK-voorzitter.

Ondertussen gaan de werkzaamheden voor het formaliseren van het regeerakkoord tussen MFK en PNP verder, maar wel in een door de lockdown noodzakelijke aangepaste planning. ,,De partijen zijn met de inhoud bezig voor de ministeries die hen zijn toegewezen en sturen deze vervolgens ter inzage en voor eventuele aanpassing en aanvullen op naar de andere partij. Dan komen we bij elkaar, bespreken we alle negen ministeries en verschillende andere belangrijke onderwerpen die in het akkoord moeten worden opgenomen – waarvan de twee belangrijkste het Coho en de coronapandemie – en wordt het regeerakkoord geformaliseerd. We hopen eind volgende week de eerste draft van het regeerakkoord te kunnen hebben”, aldus Van Heydoorn tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

- Advertisement -

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…
Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos
- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Ja goed gezien KKC. Mr. Peterson heeft smaak voor goede vrienden, ik denk dat het hem wel lukt om “betrouwbare, eerlijke en vakbekwame ministers te vinden” :).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DolfijnFM | Cruise-lijnen aarzelen met de situatie op Franse gedeelte Sint Maarten

Cruisemaatschappijen waarschuwen hun passagiers voor de gespannen situatie aan de Franse kant van Sint Maarten. Al twee dagen is het onrustig en worden barricades opgeworpen en in...

DolfijnFM | Politie zoekt jonge schutter

De politie van Curaçao is op zoek naar Nadjir Rashid Josias Rijnschot. Hij wordt verdacht de schutter te zijn, die op 29 april van dit jaar het...

DolfijnFM | Patiënt overleden in CMC aan gevolgen Covid

WILLEMSTAD – Er is gisteren opnieuw een patiënt overleden aan de gevolgen van Covid-19. Die lag in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan...

Opinie | Curacaohuis: nieuwe aanstellingen Family & Friends

Opinie: Di pueblo pa pueblo i ku pueblo. Of toch niet? Volgens Kabinet Pisas is het volk nu eindelijk aan de beurt. Maar dan dien je wel tot...

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...
- Advertentie -