31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Cerd tikt Nederland op de vingers

‘Discriminatie bij economische steun opheffen’

Willemstad – Het zogeheten ‘Committee on the Elimination of Racial Discrimination’ (Cerd) maakt zich zorgen over berichten dat economische steun aan Nederlands-Caribische landen in verband met de impact van de Covid-19-pandemie is gekoppeld aan voorwaarden en dus minder gunstig is dan die aan Europees Nederland.

Dit staat in een nog ongecorrigeerd verslag van 25 augustus jongstleden met betrekking tot de concluderende observaties, aangenomen door Cerd tijdens de 104e sessie die eerder deze maand plaatsvond.

Het comité bestaat uit achttien onafhankelijke leden die de toepassing van het Internationaal Verdrag inzake de Uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie monitort. Het comité stelt dat door de ‘discriminatie van in het Caribisch gebied geboren Nederlanders’ minder hulp – om de negatieve economische gevolgen van de pandemie te verlichten – in de Nederlands-Caribische landen terechtkwam. Het comité beveelt de ‘verdragspartij’, in dit geval Nederland, aan om de discriminatie bij de economische steun op te heffen.

Ook luidt de aanbeveling de autonomie van de bevolkingen van het Caribisch deel van het Koninkrijk te garanderen en te zorgen voor hun deelname aan besluitvormingsprocessen die hen in het bijzonder betreffen. In het document is er ook aandacht voor klimaatverandering.

Het Cerd-comité maakt zich naar eigen zeggen zorgen over berichten dat de effecten van klimaatverandering – ‘die al voelbaar zijn op sommige Nederlands- Caribische eilanden’ – grote gevolgen hebben voor kwetsbare groepen. ,,Het comité maakt zich ook zorgen over berichten dat deze eilanden geen ondersteuning krijgen om deze problemen aan te pakken.”

Cerd beveelt Nederland aan onderzoek op te starten om inzicht te krijgen in de negatieve effecten die klimaatverandering kan hebben op mensen die in Caribisch Nederland wonen en hun volledige steun te bieden.

Bron: Antilliaans Dagblad van 27 augustus 2021

Artikel delen

7 reacties

 1. Eigenlijk is het eerste deel van de zotte.
  Ik wil een biertje kopen in de Heineken snel.
  Trek mijn portefeuille en betaal een biertje.
  Ik wil een biertje kopen maar heb geen geld.
  Vraag geld aan mijn buurman (of vraag of hij het op zijn rekening wil zetten.
  Gaat hij daar voorwaarden aan verbinden. Dat is discriminatie! Hij stelt toch ook geen voorwaarde aan zijn eigen bier?
  De rasist!

 2. Goedkoopste oplossing inzake klimaatverandering is de eilanden tot onbewoonbaar gebied verklaren en de gehele bevolking naar een wél toekomstig bewoonbaar gebied te verhuizen.

 3. En wat horen we?
  Dat de Nederlandse steun voor corona hulp in Nederland,aan minder voorwaarden verbonden is dan Nederlandse steun voor corona hulp op de eilanden.
  Is dat geen open deur. Het is toch niet zo gek dat de steungever minder voorwaarden heeft als het zelf de uitvoerende is?
  Dus het eerste stuk is open deur. Het tweede deel waarin gesteld is dat er geen onderzoek is gedaan naar de gevolgen van klimaatverandering zou best wel kunnen. Maar we zijn bezig te overleven op een dag tot dag basis. Omdat er geen plannen komen of aan uit voering van plannen begonnen wordt om de economie te hervormen.
  Of de plannen van een 1000 koeien race baan in de ruimte moeten als serieus gezien worden.
  Wat gaan we doen voor werkgelegenheid en export?
  Hoe gaan we de afhankelijkheid van import en buitenlandse steun beperken.
  Wanneer dringt het door dat antwoorden hier op moeten komen voordat we ons druk kunnen maken over klimaatverandering.
  Hoewel: de strijd tegen klimaatverandering kan wel deel uitmaken van een nieuw economische model.

 4. Och ja het nieuwe paradepaardje van en koren op de molen van Suzy Römer die nu al enige dagen op tv over dit rapport loopt te blèren. Ik zou zeggen als je als land geen voorwaarden wilt, bedel dan niet om geld. Houd dan lekker zelf je broek op en als je je als land zo erg gediscrimineerd voelt door NL, vertrek uit het Koninkrijk. Rutte zei ooit: 1 telefoontje is genoeg om onafhankelijk te worden.

  Bovendien over discriminatie gesproken alsof dat op Curaçao niet bestaat tegenover andere etnische groepen? Breek me de bek niet open. Zou zeggen begin bij uzelf Curaçao.

 5. Er is geen grotere dievenbende dan ydk die in de regering zitten. Ondanks dat ze gezworen hebben dat ze niet zouden jatten doen ze dat als raven, maar doran en cooper liggen wel ‘t liefst in Nederlandse ziekenhuizen als t moet niet bij hun vrienden in Venezuela of Colombia waar ze meer op hun plek zijn.

 6. De vraag is: op welke planeet leven deze 18 onafhankelijke leden???
  Zijn ze misschien niet op de hoogte dat wij gratis Phizer en Moderna vaccins hebben gekregen van de Makambas?
  Zijn ze niet op de hoogte dat medisch personeel uit U.S.A en Nederland hier te werk werden gesteld die door de Makambas werden vergoed??
  Is het comite niet op de hoogte, dat Chalie Bolo Cooper en Gibi Doran, alle NIET geboren Nederlanders in het Caribisch gebied, het liefst met een enkle reis terug wil sturen?
  Ondersteuning krijgen hebben wij van niemand nodig, nos mes por toch?
  Wij hebben Hulanda toch niet nodig!!!!!!!
  Cerd, wake up Brother, Nos mes por.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...