28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Lening voor laptop ouderen

Banco di Caribe en Go Rent Curaçao hebben een speciale aanbieding voor ouderen die een laptop willen aanschaffen | CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO

Willemstad – Nu er door de pandemie steeds meer zaken digitaal worden gedaan, moeten ook de ouderen binnen onze gemeenschap daarvoor de gelegenheid krijgen. Daarom heeft Banco di Caribe de krachten gebundeld met Go Rent Curaçao om ouderen hiermee te helpen.

Een laptop is onmisbaar geworden, vinden de bedrijven. Daarom is een campagne gelanceerd om ouderen te faciliteren in het verkrijgen van een laptop om onder andere hun maandelijks rekeningen te betalen zonder hun huis te verlaten. Daarnaast kan met de laptop uiteraard ook contact worden onderhouden met kinderen, kleinkinderen of andere familie in het buitenland.

Tot 3 september biedt Banco di Caribe bij het afsluiten van een persoonlijke lening een speciale rente aan. Go Rent Curaçao geeft lessen aan ouderen om op een laptop te leren werken. Laptop- lespakketten bevatten vier informatielessen en vier gratis lessen.

Banco di Caribe zal op haar beurt alle klanten die over BdC Online beschikken informeren hoe ze hiermee moeten werken. Ouderen kunnen zich aanmelden via onderstaande website, door te bellen of een Whatsapp- bericht te sturen naar 521 3332.

Go Rent Curaçao kan helpen met het aanvragen van een lening via Banco di Caribe of de klant kan dit zelf doen met het formulier van Go Rent Curaçao.

www.gorentcuracao.com

Bron: Antilliaans Dagblad van 26 augustus 2021

Artikel delen

3 reacties

  1. Ja ja wat nobel en wat goed. Uiteraard zal het nieuwste en duurste model aangeprezen worden met allemaal toeters en bellen waar de ouden van dagen NIKS aan hebben. De specificaties zullen wel in de buurt van een gaming laptop komen. Uiteraard tegen een vriendenprijsje oftewel de ouden van dagen zullen zich blauw betalen aan rente. Als dat kreng kapot gaat is het dikke pech en geld kwijt maar wel elke maand betalen. De trainingen zullen geheel over het hoofd van de ouden van dagen gaan dus ook dat is weggegooid geld. Blijft nog over dat er vele ouden van dagen opgelicht zullen worden doormiddel van phising en social engineering en het leed is dan niet te overzien. Uiteraard zullen Banco di Caribe en Go Rent dan niks kunnen doen, zijn ze niet verantwoordelijk en handelen ze geheel binnen de kaders van de wet. Mensen van Curacao zeg tegen jullie bejaarde vader en moeder of oma en opa om NIET mee te doen aan deze rotzooi. Een degelijke tweede handslaptopje is afdoende. Of gewoon een brief schrijven net als vroeger.

  2. Ik ben minder optimistisch dan @Fox, ik voorzie alleen maar problemen. De meeste van deze ouderen zullen straks problemen met hackers en Phishing mail krijgen waarbij ze grote kans lopen dat de rekening geplunderd wordt.

    De kans op een hartaanval bij vooral de senioren is ook erg groot. Het schijnt dat de meeste kassières vrouwen zijn en bij elk pinbetaling vraagt de kassière altijd om de pinpas nog even in te laten tot dat de transactie helemaal voltooid is. Kan je voorstellen als dat tegen een man van 80 met een zwak hart wordt gezegd?

  3. Mooi initiatief. Zeker zeer noodzakelijk en van levensbelang om senioren zo’n mogelijkheid te bieden en hen digitale vaardigheden bij te brengen. Terug naar de tijd met een getrokken nummertje in de hand en een lunchpakket onder de arm om vervolgens eindeloos te wachten in een bank of bij de een of andere nutsvoorzieningen tot dat je aan de beurt bent, is toch echt al enige tijd passé.

    In NL betaal je, i.p.v. te swipen met een kaart, contactloos met je mobiele telefoon. Ben je nooit op bezoek geweest bij jouw bank, energieleverancier, zorgverzekeraar of andere nutsvoorziening.

    Dus ja voor Curaçao is het 5 voor 12. No time to lose. De vraag is wel of er voldoende internet capaciteit is, aangezien de diensten en services van Flow/ UTS ernstig te kort schieten en heel veel te wensen overlaten. De overheid moet snel andere, geïnteresseerde bedrijven de kans geven om de markt te betreden en concurrentie bevorderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...