27 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 01:03

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Care 4u zet jeugdcentrum op

Voetbaltoernooi Zapateer houdt jongeren van de straat

Willemstad – De Foundation Care 4u, een stichting die begeleidingstrajecten en coaching aanbiedt aan jongeren die deze ondersteuning nodig hebben, begint vandaag met een voetbaltoernooi op het Cruyff-court, het zogenoemde Gregory van der Wiel Court, gelegen in de wijk Zapateer.

F06 Care 4u zet jeugdcentrum op 2Om het toernooi mogelijk te maken en het werk van de stichting voort te zetten is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aankoop van het pand en het plannen van de verbouwing hiervan.

,,De plannen worden de komende maanden voorgezet. We hopen in december in het pand te kunnen dat in de toekomst zal worden ingezet als ‘youth center’. Dit houdt in dat het een soort buurthuis wordt waar mensen samen komen, een dagbesteding is, huiswerk- en loopbaanbegeleiding is voor jongeren, mensen kunnen sporten en zo nog veel meer.

- Advertentie -

Tenslotte zijn er ook toekomstplannen voor rondom het ‘youth center’. Zo zijn er plannen om het Cruyff-court dat er al ligt te vernieuwen, het voetbalveld naast het Cruyff-court te verbouwen tot een kunstgrasveld en er zo dus een multifunctioneel activiteitencomplex van te maken”, aldus de stichting.

Ten aanzien van het voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt doet Care 4u uit de doeken dat dit vijf weekenden duurt, elke zaterdag van de maand oktober. De jongeren zijn tussen de 10 en 18 jaar en de wedstrijden zijn van tien uur ’s ochtends tot twee uur ‘s middags. Er zijn per weekend vier teams bestaande uit vijf jongeren die tegen elkaar spelen.

Elk weekend gaan twee van de vier teams door naar een volgende ronde. Op zaterdag 30 oktober komt het dan uiteindelijk tot een finalewedstrijd. Gedurende deze toernooidagen wordt er vanuit Foundation Care 4u gezorgd voor eten, drinken, kleding en andere benodigdheden die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de jongeren een aangename dag kunnen hebben.

Daarnaast zal er op de finaledag een barbecue georganiseerd worden, hiervoor zijn alle deelnemers van het toernooi genodigd. Tenslotte krijgen alle jongeren die meedoen met het toernooi een aandenken. Om zich voor te bereiden op het toernooi heeft de stichting samen met de jongeren uit de wijk Zapateer het Cruyff-court opgeruimd.

- Advertisement -

De voorzitter van de stichting is Dexter Cicilia, ervaringsdeskundige, actief sportende en ex-voetbalcoach. ,,Met zijn ruime kennis van de problematiek van het eiland kan hij ideaal raakvlakken vinden met de jeugd en zo tevens een boegbeeld zijn voor velen. Hij gebruikt veelal persoonlijke gebeurtenissen”, zo wordt over hem geschreven. Op de achtergrond is Jan Henk Reimink bestuurslid. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring in het werken met risicogroepen.

De stichting die dus kansarme jongeren uit achterstandswijken helpt, kan elke financiële steun gebruiken door middel van het aangaan van een partnership met de stichting.

www.foundationcare4u.com

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CL | De moraal van een oud-gouverneur

Ton de Jong | Werkgroep Caribische Letteren De personen die genoemd worden in het ontluisterende Ennia-vonnis zouden als bijkomende straf dit zinnetje laten we zeggen honderd maal moeten...

Column Youp | Rijmelarij

Geen idee of de familie van onze minister van Volksgezondheid de sinterklaasgedichten al klaar heeft, maar als ze te elfder ure nog wat rijmwoorden zoeken, dan heb...

DH | Lo-Fo-Wong: Country needs to be adaptable, keep markets efficient

PHILIPSBURG--St. Maarten needs to become adaptable and keep its markets efficient, fair and attractive in an ever-evolving and innovative environment, remarked Director of the Central Bank of...

Ingezonden | Waardering HiMA

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AD commentaar | Friends and family

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) kan goed en snel praten, maar - na in eerste instantie mogelijk wat overdonderend te zijn - zo simpel als hij het zegt,...

AntilliaansDagblad | Verhoging van 10 procent voor minimumloon

Den Haag - De zo goed als Kamerbreed aangenomen motie Wuite (D66) voor verhoging van het wettelijk minimumloon met 10 procent op 1 januari 2022 is uitgewerkt...
- Advertentie -