24 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Care 4u zet jeugdcentrum op

Voetbaltoernooi Zapateer houdt jongeren van de straat

Willemstad – De Foundation Care 4u, een stichting die begeleidingstrajecten en coaching aanbiedt aan jongeren die deze ondersteuning nodig hebben, begint vandaag met een voetbaltoernooi op het Cruyff-court, het zogenoemde Gregory van der Wiel Court, gelegen in de wijk Zapateer.

F06 Care 4u zet jeugdcentrum op 2Om het toernooi mogelijk te maken en het werk van de stichting voort te zetten is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aankoop van het pand en het plannen van de verbouwing hiervan.

,,De plannen worden de komende maanden voorgezet. We hopen in december in het pand te kunnen dat in de toekomst zal worden ingezet als ‘youth center’. Dit houdt in dat het een soort buurthuis wordt waar mensen samen komen, een dagbesteding is, huiswerk- en loopbaanbegeleiding is voor jongeren, mensen kunnen sporten en zo nog veel meer.

Tenslotte zijn er ook toekomstplannen voor rondom het ‘youth center’. Zo zijn er plannen om het Cruyff-court dat er al ligt te vernieuwen, het voetbalveld naast het Cruyff-court te verbouwen tot een kunstgrasveld en er zo dus een multifunctioneel activiteitencomplex van te maken”, aldus de stichting.

Ten aanzien van het voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt doet Care 4u uit de doeken dat dit vijf weekenden duurt, elke zaterdag van de maand oktober. De jongeren zijn tussen de 10 en 18 jaar en de wedstrijden zijn van tien uur ’s ochtends tot twee uur ‘s middags. Er zijn per weekend vier teams bestaande uit vijf jongeren die tegen elkaar spelen.

Elk weekend gaan twee van de vier teams door naar een volgende ronde. Op zaterdag 30 oktober komt het dan uiteindelijk tot een finalewedstrijd. Gedurende deze toernooidagen wordt er vanuit Foundation Care 4u gezorgd voor eten, drinken, kleding en andere benodigdheden die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de jongeren een aangename dag kunnen hebben.

Daarnaast zal er op de finaledag een barbecue georganiseerd worden, hiervoor zijn alle deelnemers van het toernooi genodigd. Tenslotte krijgen alle jongeren die meedoen met het toernooi een aandenken. Om zich voor te bereiden op het toernooi heeft de stichting samen met de jongeren uit de wijk Zapateer het Cruyff-court opgeruimd.

De voorzitter van de stichting is Dexter Cicilia, ervaringsdeskundige, actief sportende en ex-voetbalcoach. ,,Met zijn ruime kennis van de problematiek van het eiland kan hij ideaal raakvlakken vinden met de jeugd en zo tevens een boegbeeld zijn voor velen. Hij gebruikt veelal persoonlijke gebeurtenissen”, zo wordt over hem geschreven. Op de achtergrond is Jan Henk Reimink bestuurslid. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring in het werken met risicogroepen.

De stichting die dus kansarme jongeren uit achterstandswijken helpt, kan elke financiële steun gebruiken door middel van het aangaan van een partnership met de stichting.

www.foundationcare4u.com

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -