26 C
Willemstad
• woensdag 1 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Boostercampagne begonnen

Sinds maandag 13 december kunnen mensen van zestig jaar en ouder zich registreren voor een boosterprik via de website www.bakuna.cw.

Willemstad – De eerste zestigplussers op Curaçao hebben een boosterprik van het coronavaccin gekregen in de poli van voormalig ziekenhuis Sehos. Dit gebeurde gisteren. Deze groep komt als eerste in aanmerking om minimaal zes maanden na de laatste prik een extra dosis toegediend te krijgen en zo het afweersysteem een flinke oppepper te geven.

Sinds maandag 13 december kunnen mensen van zestig jaar en ouder zich registreren voor een boosterprik via de website www.bakuna.cw. Dat gebeurt met vaccins van BioNTech/Pfizer en alleen op dinsdag, donderdag en vrijdag. Want tegelijkertijd gaat de vaccinatiecampagne voor eerste en tweede prikken gewoon door. Die worden, ook in de poli van Sehos, toegediend op woensdag en zaterdag.

Alleen wie zestig jaar of ouder is en de tweede dosis van het coronavaccin, ook al is dat van een andere fabrikant dan Pfizer, minimaal zes maanden eerder heeft gekregen, komt in aanmerking voor een boostershot. Die periode van een half jaar geldt ook voor mensen die Covid-19 hebben gehad en maar één prik nodig hadden.

Wie na de laatste vaccinatie een coronabesmetting opliep, moet rekenen vanaf het moment van de besmetting.
Het portaal www.bakuna.cw is 24 uur per dag geopend om een afspraak te maken. Wie op dit moment niet in aanmerking komt voor de boosterprik, krijgt daarvan direct een melding op de website. Dat kan dus te maken hebben met de leeftijd, of met de termijn die is verstreken nadat de laatste prik is gezet. Iemand die ervan overtuigd is aan alle criteria te voldoen en onterecht niet geaccepteerd te worden, kan terecht bij de helpdesk via nummer 9345. Dat nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.

Vaccineren wordt wereldwijd gezien als de manier om de coronapandemie onder de duim te krijgen. Minimaal twee weken na de tweede dosis met het coronavaccin zijn mensen maximaal beschermd. De kans dat zij ernstig ziek worden na een besmetting met het virus is heel klein, evenals een opname in het ziekenhuis.
Gistermiddag omstreeks 13.30 uur stond de teller wat betreft vaccineren op Curaçao op 103.450 eerste prikken en 95.944 tweede prikken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Inderdaad, met of zonder afspraak krijg je gewoon je boosterprik. Kortom vrije inloop. In de middag is de wachttijd korter. Tussen een half uur en een uur.
  @William, weet niet of je al een afspraak voor je buurvrouw hebt kunnen maken, maar zou zeggen neem je buurvrouw in de middaguren mee naar priklocatie. Op de dagen dat er geprikt wordt voor de booster. Best kans dat je na een uur weer buiten staat.

 2. Maandag geregistreerd, dinsdag mijn booster.
  Mijn zus van 77 en broer van 62 uit Oss kunnen respectievelijk 4 en 8 januari terecht in Wijchen en Veghel. Best goed geregeld hier op Curaçao, lijkt mij.

 3. Vanochtend boosterprik gekregen.
  Het viel mij op dat iedereen die bij het SEHOS komt ( met of zonder afspraak) gewoon een nummer krijgt.
  Je moet alleen je kaart laten zien dat er minimaal 6 maanden zit tussen de tweede prik en de te krijgen boosterprik.

  Ook overwinterende Nederlanders kunnen/konden er terecht.
  Die kunnen/mogen dan 2 maanden na aankomst op Curacao bij het SEHOS de boosterprik krijgen.
  Dit was vanochtend zo. Best mogelijk dat dit aangepast/veranderd wordt.
  Zou zeggen : ga langs bij het SEHOS en laat je persoonlijk informeren wanneer je er op 9345 niet doorkomt om een afspraak/informatie te krijgen.

 4. Je kan bellen als je geen afspraak online kan maken. Heb sinds gisteren meer dan 15 keer gebeld maar er komt niemnd aan de andere kant van de telefoon. Slecht slecht slecht. Hie kom je aan je boosterprik als er geen afspraak telefonisch mogelijk is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -