27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 10:50

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Binnen twee maanden 75 procent geprikt

Binnen twee maanden 75 procent geprikt | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Bonaire kan snel meer mensen gaan prikken tegen corona. Dit is volgens de overheid nodig omdat het aantal besmettingen zorgwekkend is en er meer mensen ernstig ziek worden.

Met de ruim 11.000 extra Pfizer-vaccins, die de afgelopen week uit Nederland zijn aangekomen, kan worden gestart met het prikken van inwoners vanaf 18 jaar en ouder. Zij kunnen zich 24 uur per dag online aanmelden voor hun coronaprik.

Eind april komt er weer een zending van ruim 11.000 vaccins voor de tweede prik. De periode tussen prik één en prik twee wordt vijf weken en mensen kunnen van maandag tot en met zaterdag gevaccineerd worden.

- Advertentie -

Als iedereen gebruikmaakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren is na twee prikken 75 procent van de volwassen bevolking van Bonaire volledig gevaccineerd. Voor de beste bescherming zijn twee prikken met het Pfizer-vaccin nodig. De kans dat je dan corona krijgt is erg klein, maar niet nul en daarom gelden voorlopig voor gevaccineerde mensen dezelfde coronaregels als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Pas als 70 procent van de bevolking is gevaccineerd, wordt er veel meer mogelijk. ,,Als minimaal 70 procent van de volwassen bevolking op Bonaire de twee prikken heeft gehad, geeft dat ruimte om de coronamaatregelen te versoepelen. De economie kan weer op gang komen en de bevolking kan terugkeren naar het leven van voor de coronacrisis”, aldus de overheid.

Wie zich aanmeldt voor de vaccinatie ontvangt uiterlijk vijf dagen na de aanmelding via de mail de datum voor de eerste en de tweede prik. Mensen die naar 0800-0800 bellen voor de coronaprik, krijgen niet meteen een afspraak. Hun namen en telefoonnummers worden wel genoteerd en ze worden later teruggebeld om aan te melden en een prikafspraak te maken.

In de loop van volgende week is er een nieuw gratis telefoonnummer voor het aanmelden voor de coronaprik. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Bij dit nummer kunnen bellers ook vragen stellen over de vaccinatie. Het nieuwe nummer wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt maar het telefoonnummer 0800-0800 blijft ook in gebruik om een afspraak te maken voor een coronatest.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -