31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 11:49

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | German Green Technology Conference

,,Na een turbulent jaar zijn de plannen klaar om gepresenteerd te worden. Samen met alle stakeholders werken we aan schone, betrouwbare en betaalbare energie voor alle burgers, bedrijven en bezoekers.”

Oranjestad – Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes zet de regering vol in op hernieuwbare energie. Dat zei ze tijdens de German Green Technology Conference.

In Renaissance Convention Center is woensdagmiddag de German Green Technology Conference gehouden. Het thema was: ‘Smart buildings for sustainable Caribbean islands’. De kosten van het evenement worden gedragen door het Duitse consortium German Green Technology Hub, dat bestaat uit verschillende Duitse specialisten in hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en alternatieve bouwmaterialen.

Deskundigen uit Duitsland en verschillende Caribische landen, waaronder Aruba, hebben de mogelijkheden voor redelijke energieprijzen door duurzame technologieën toe te passen in huizen en gebouwen besproken.
Het Duitse consortium heeft plannen om een Smart Energy House te bouwen in de Smart Community Aruba en zal dienen als showcase voor de regio.

- Advertentie -

Het doel is om te laten zien hoe de Duitse producten en technologie kunnen bijdragen aan het terugdringen van het energieverbruik op Aruba en het Caribisch gebied. Het Smart Energy House maakt gebruik van zonne- en windenergie en wordt uitgerust met systemen om te koelen, isoleren en ventileren.

De plannen voor het Smart Energy House in 2021 zijn in volledige samenwerking met de FCCA en andere stakeholders van de Smart Community Aruba en ook met de steun van de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel.

Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes zet de regering vol in op hernieuwbare energie. ,,Na een turbulent jaar zijn de plannen klaar om gepresenteerd te worden. Samen met alle stakeholders werken we aan schone, betrouwbare en betaalbare energie voor alle burgers, bedrijven en bezoekers.”

Volgens haar is de technologie niet het grootste probleem op Aruba, maar de acceptatie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -