25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 05:33

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bedreiging politici Bonaire scherp veroordeeld

Gezaghebber Rijna van Bonaire Openbaar Lichaam Bonaire

Kralendijk – Op Facebook is gisteren een anonieme post geplaatst met dreigementen aan het adres van gezaghebber Edison Rijna, de gedeputeerden James Kroon en Nina den Heyer, en oud-gedeputeerde en huidig fractieleider van de MPB Elvis Tjin Asjoe.

In de politiek en in de media is verontwaardigd en met afschuw gereageerd. In de betreffende Facebookpost, geplaatst onder het pseudoniem Wim van Huizen (Notisia Fresku), wordt 50.000 dollar uitgeloofd op het hoofd van de genoemde personen, dood of levend.

,,Als gezaghebber heb ik met afschuw kennisgenomen van deze anoniem geplaatste post”, laat Rijna in een reactie weten. ,,Binnen de rechtsstaat die wij zijn, is alle ruimte voor discussie over het overheidsbeleid en het bekritiseren van individuele bestuurders. Maar het intimideren, of nog erger, bedreigen van personen, of zij nu bestuurder of gewoon burger zijn, mag nooit worden getolereerd”, aldus Rijna.

Ook staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties laat tegenover het Antilliaans Dagblad weten ‘met afschuw kennis te hebben genomen van de bedreigingen’. ,,Deze bedreigingen zijn volstrekt onacceptabel en ondermijnend. Vanavond heb ik hierover contact gehad met gezaghebber Edison Rijna en hem waar nodig ondersteuning aangeboden.”

- Advertentie -

Rijna zegt aangifte te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) en dat hij de anderen die in de post worden genoemd heeft aangeraden hetzelfde te doen. Tjin Asjoe laat desgevraagd weten deze raad op te volgen. ,,Ik heb al eerder aangifte gedaan tegen deze persoon of personen. De Facebookpagina is al een paar jaar actief”, aldus Tjin Asjoe. Hij zegt zich kwaad te maken over het feit dat er tot nu toe zo op het eerste gezicht nog niet veel met de aangiftes is gedaan.

,,Wanneer Mark Rutte een dergelijk bericht zou krijgen valt bij wijze van spreken het arrestatieteam binnen een paar uur een woning binnen en hier wordt er een beetje lacherig over gedaan.” Op de vraag of hij weet wie verantwoordelijk is of zijn voor de berichten laat hij weten dat er wel in een bepaalde richting wordt gedacht maar meer wil hij er niet over zeggen. Behalve dat het opvallend is dat alle genoemde politici Nederland relatief goed gezind zijn.

Rijna benadrukt in zijn reactie dat dit voorval niet alleen een zaak van justitie is. ,,Het is belangrijk dat wij als samenleving afstand nemen van grensoverschrijdende uitingen op sociale media en dan bedoel ik ook beledigende en/of kwetsende berichten. Deel deze niet, maar verwijder ze onmiddellijk en in het geval u de afzender kent: spreek hem of haar erop aan.”

Hij laat weten een afspraak te willen maken met de afzender van de dreigpost zodat deze hem kan vertellen wat hem of haar dwarszit. ,,Bonaire is een kleine gemeenschap met soms grote verschillen van mening. Daar is helemaal niets mis mee, als we ons maar blijven realiseren dat wij elkaar nodig hebben om ons eiland beter te maken voor de na ons komende generaties. Vandaar mijn oproep: laten wij respectvol met elkaar omgaan.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Louis-Constant Fleming Hospital has 90 per cent vaccination rate

MARIGOT--Louis-Constant Fleming Hospital Director Marie Antoinette Lampis has told French media that the vaccination rate at the hospital is at ninety per cent, despite protests against mandatory...

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -