31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:39

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Auto-imperium failliet verklaard

Willemstad – De vier autobedrijven van Edgar Rudolph ‘Rudy’ Torres zijn afgelopen week failliet verklaard. Het gaat om Torres Auto Supplies bv, Caribbean Motors Company bv, Prestige Ford bv en Elite Mercedes Benz bv.

Het faillissement werd op 20 september door het gerecht op Curaçao uitgesproken. Advocaat Valerie Maria is aangesteld als curator. Zij bevestigt tegenover het Antilliaans Dagblad desgevraagd dat de faillissementen ‘op eigen verzoek’ zijn.

,,Uit mijn eerste gesprek met de directeur van de faillieten heb ik kunnen begrijpen dat zij al een aantal jaren bezig waren met het implementeren van een saneringsplan, maar dat – na verschillende maatregelen te hebben genomen – de rechtspersonen aan het einde niet de nodige financiering hebben kunnen bemachtigen om het saneringsplan te kunnen concretiseren”, aldus de curator.

De covidpandemie heeft het uitvoeren van het saneringsplan ‘ook bemoeilijkt’, vervolgt Maria. ,,Het merk Mitsubishi heeft grotendeels haar marktaandeel verloren vanwege beslissingen die de fabrikant heeft genomen in de regio en uiteindelijk heeft het merk Ford het dealership niet meer verlengd.”

- Advertentie -

De financiële situatie bij de auto-ondernemingen van Torres is ‘mede hierdoor verergerd’. ,,De Ontvanger heeft bodembeslag laten leggen en de zaak gesloten, waardoor een faillissement niet meer te vermijden was.”

Alle vier de bedrijven zijn gevestigd aan de Jan Noorduynweg. Zij hadden naast Torres (82 jaar) als president-directeur ook Darren Hollander (47 jaar) als directeur-bestuurder. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel staat inmiddels ook de naam van Maria als curator opgenomen.

Caribbean Motors Company is de oudste van de vier. Deze vennootschap, die Mitsubishi-auto’s verkocht, werd in augustus 1959 opgericht. Torres Auto Supplies is van september 1978. Prestige Ford werd opgericht in 2006. En Elite Mercedes Benz was het jongste bedrijf, namelijk van januari 2014. Zowel Torres als Hollander reageerden niet op eerdere vragen van deze krant.

Advocaat Sergio Saleh treedt op namens de directie; hij was ook degene die de verzoekschriften tot faillietverklaring indiende.

- Advertisement -

,,In essentie staat erin dat de groep heeft opgehouden te betalen doordat Mitsubishi haar marktaandeel heeft verloren en het merk Ford is overgegaan naar een andere autoverkoper. Er waren daardoor ook geen positieve financiële vooruitzichten meer”, laat hij deze krant weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. @ Dislect je, heb volkomen gelijk, en ik zeg maar zo, LAAT het hele eiland icl de arme losers stemmer die er zelf voor hebben gekozen maar naar de kloten te gaan en wel zo snel als mogelijk. Zodat Nederland verplicht is om dit vervloekte eiland over te nemen en het met spoed de vervloekte regering met de foute ambtenaren zonder uitkering ( ook niet IN NL ) naar huis te sturen. Er is is maar een manier om dit eiland weer eerlijk met de hulp van NL en zonder de gluipers die nu aan de macht zijn, zo niet dan zal dit eiland met deze regering in een mum van tijd veranderen als de steden uit de Bijbel ” sodom en gomorra en de Heer zal ze vervloeken en laten branden in de Hel, kom er maar in ” Drekkie “.

  2. Voor een deel van de “welgestelde” is het dat ze op reserve teren. Reserves zijn niet niet oneindig dadelijk zijn het alleen nog maar de Friends and family die nieuwe auto’s kunnen bekostigen.
    Het grootste deel kon het alleen nog maar op krediet en kan nu de afbetaling niet meer maken. En zo gaat de economie down the drain

  3. Oom Edgar heeft er vast wel voor gezorgd dat hij zijn hap eruit heeft gehaald. Zo gaat dat vaak met faillissementen.
    De autobranche ligt ook flink op zijn gat op het eiland. Je kunt niet ergens langskomen of er staan bolides met for sale op.
    Het eiland wordt overspoeld met used cars. Een branche die momenteel in grote crisis verkeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -