28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 15:11

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Akkoord over tweede Uitvoeringsagenda

Antilliaans Dagblad

Willemstad – Curaçao en Nederland zijn tot een akkoord gekomen over de inhoud en doelen van de tweede Uitvoeringsagenda. Dat heeft het ministerie van Algemene Zaken bekendgemaakt. De overeenstemming werd al op 30 april bereikt.

,,Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de richting van het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen. Deze zijn gericht op het versterken van de rechtsstaat op Curaçao en het verbeteren van onder andere het financieel en sociaaleconomisch beheer. Verder gaat het om hervormingen op fiscaal gebied en op het gebied van zorg en onderwijs”, aldus het bericht van AZ.

De uitvoeringsagenda werd geformaliseerd tijdens een virtuele ontmoeting tussen demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en staatssecretaris van BZK, Raymond Knops (CDA).

- Advertentie -

De tweede Uitvoeringsagenda omvat de voortzetting van verschillende activiteiten en projecten die naar voren kwamen in de eerste uitvoeringsagenda, die bijdragen aan de ontwikkeling van een ‘weerbaardere en veerkrachtiger economie en gemeenschap’.

De regering: ,,Dus een economie en gemeenschap die veel beter in staat is om met crises, nieuwe kansen en perspectief voor de bevolking en bedrijven om te gaan. Op basis van de ervaringen bij het uitvoeren van de eerste uitvoeringsagenda in het eerste kwartaal van 2021 zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd en nieuwe of aanvullende acties en werkprocedures bepaald voor het volgende kwartaal.

Ditzelfde proces zal elk kwartaal plaatsvinden, waarbij dit voortdurend gerelateerd zal worden aan de besluitvorming van de Rijksministerraad voor meer liquiditeitssteun in het kader van de Covid-19-crisis.”

Rhuggenaath is tevreden met het proces dat Curaçao en Nederland tot nu toe hebben doorlopen. ,,Het is nu meer dan ooit belangrijk om kordate en concrete stappen te blijven zetten in de uitvoering van het hervormingspakket, dat essentieel is om de sociaaleconomische crisis waarin ons land verkeert te boven te komen en perspectief te creëren voor duurzame groei.

De voortzetting van de implementatie van deze tweede uitvoeringsagenda is een belangrijke stap om dit te bereiken”, aldus de demissionair premier.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Rhuggenaath kan inderdaad tevreden zijn met het proces. Nog geen enkele bezuiniging is er daadwerkelijk doorgevoerd en ook sulletje Knops vindt dat vindt dat alles op rolletjes loopt om perspectief te creëren voor duurzame groei en blijft dus met geld strooien.
    Kan uitsluitend het perspectief en groei zijn van de salarissen van ambtenaren en volksvertegenwoordigers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -