29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 14:33

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Accion21: 8 Ministers niet verantwoord

- Advertentie -

Oranjestad – ,,Het is onverantwoord en niet te rechtvaardigen dat er een nieuw kabinet komt met acht ministers, gezien de slechte financiële situatie waarin het land verkeert.” Dat stelt partijleider Miguel Mansur van oppositiepartij Accion21.

,,Nu is het moment dat de regering kosten zou moeten besparen en het aantal ambtenaren moet verlagen. Dit staat ook zo in het Landspakket dat door premier Evelyn Wever-Croes is goedgekeurd”, zegt Mansur. ,,De regering MEP/Raiz vond het echter adequaat om met een extra ministerie te komen dat Aruba extra geld gaat kosten.”

Toen het kabinet-Wever-Croes II zich donderdag presenteerde, bleken er acht ministers te zijn. Partijleider Ursell Arends van coalitiepartij Raiz zei tijdens die presentatie dat dit de regering is waar Aruba voor heeft gekozen. Mansur voelt zich genoodzaakt om op deze stelling te reageren. ,,Nee, dit is niet waar de bevolking voor heeft gekozen. 26.406 Personen kozen voor de combinatie van Accion21/MAS/AVP. 26.106 Personen kozen voor de coalitie MEP/Raiz. En 6.010 kiezers wilden een andere partij die niet voldoende stemmen haalde om in het parlement te komen.” Mansur trekt de conclusie dat slechts 44 procent van de stemmers koos voor de huidige regering.

Mansur reageert ook op de stelling van de MEP-partijleider die niet het vertrouwen van de samenleving wil teleurstellen.

- Advertentie -

,,De waarheid is dat ze dit al heeft gedaan. Want, voor het eerst in de geschiedenis zullen we een regering krijgen die een minderheid van de stemmen heeft gekregen. Daarnaast kiest ze voor acht ministers in plaats van zeven. Dit is in het belang van haar partij en niet in het belang van het land.” Mansur ziet hoe Raiz dit steunt, terwijl die partij juist campagne voerde door te stellen dat ze tegen politieke tradities is. ,,Wat er nu gebeurt is echter een voorbeeld van politieke traditie”, zegt Mansur.

Over de nieuwe ministersploeg zegt Accion21 dat er personen in zitten die beschuldigd zijn van kindermisbruik, die minderjarigen zwanger hebben gemaakt, die geld hebben verduisterd en misbruik van hun positie hebben gemaakt met vriendendiensten. Mansur vindt dat dit kabinet geen weerspiegeling is van wat Aruba in de toekomst wil. Accion21 had tijdens de verkiezingscampagne al gesteld dat het bijna onmogelijk om familie van Wever-Croes te vinden die niet op de loonlijst van de regering staat of die geen andere vorm van contract met de regering heeft.

Mansur zegt ook dat de premier zelf heeft aangeven hoe vacatures binnen de overheid worden opgevuld. ,,Een advies is niet bindend, dus de minister of directeur van een departement heeft het laatste woord. Op die manier gaan vriendendiensten gewoon door.”

Accion21 is blij dat twee nieuwe parlementariërs van Raiz in het parlement komen. Mansur spreekt de hoop uit dat zij hun beloftes aan hun kiezers nakomen, daar waar Arends en Geoffrey Wever hun beloftes braken. Als parlementariër voelt Mansur de plicht om constructief te blijven, in het belang van de bevolking van Aruba.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...
- Advertentie -
- Advertentie -