25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Aanhouding in moordzaak Poentje Castro

Foto: Arubanative.com

Oranjestad – In de moordzaak op journalist Poentje Castro is een verdachte aangehouden. Het is de eerste aanhouding in deze zaak uit 2010. Het onderzoeksteam ‘denkt hiermee een persoon te hebben aangehouden die betrokkenheid heeft gehad bij de moord’, aldus het Openbaar Ministerie (OM) dat het nieuws gisteren bekendmaakte.

ApolloHet nieuws van de aanhouding sloeg bij de pers in als een bom. Woordvoerder Ann Angela meldde de pers via Whatsapp alleen om ‘in jullie e-mail te kijken’. De informatie over de aanhouding was door het OM via e-mail verstuurd.

De moord op Poentje Castro wordt door het OM de zaak Apollo genoemd. Het onderzoek gaat volgens het OM in volle vaart door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Diverse online media brachten het nieuws over de aanhouding in de zaak Apollo direct nadat het OM de pers had geïnformeerd.

Bon Dia schrijft over de journalist van Bon Dia, Luis Villegas, die gebruikmaakte van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Hij vroeg documenten van het Nederlandse Forensisch Instituut op, als bewijs in de zaak-Apollo. Volgens Bon Dia is het aan die documenten te danken dat het OM nieuwe informatie had en het KPA nieuwe instructies kon geven.

24Ora.com schrijft dat het de autoriteiten na elf jaar is gelukt om de eerste verdachte in de zaak van Poentje Castro aan te houden. Het waren rechercheurs die gisteren de aanhouding verrichten. Het OM heropende in april de zaak Apollo. Het Korps Politie Aruba (KPA) had van het OM nieuwe informatie gekregen en startte op basis daarvan weer een onderzoek. De autoriteiten zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer van de zaak weten, maar nog steeds niet praten.

Castro presenteerde het televisieprogramma ‘Un dia den bida’. Op de fatale dag in december 2010 werd hij ‘s ochtends dood aangetroffen in zijn huis, doodgeschoten. Hij is 47 jaar geworden. Het OM is er sindsdien nooit in geslaagd om een persoon aan te houden, maar heeft altijd gezegd dat de zaak open is en dat het onderzoek blijft doorgaan, aldus 24ora.com.

NoticiaCla bracht aanvullend het nieuws dat het in april van dit jaar was dat de politie met concrete nieuwe aanwijzingen een andere draai probeerde te geven aan de nog onopgeloste moordzaak. Sindsdien zijn er getuigen gehoord die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van de zaak. De autoriteiten doen, nu er een eerste aanhouding is verricht, een dringende oproep aan iedereen die meer informatie heeft, om zich te melden. Dat kan anoniem via de tiplijn 11141.

Aruba.nu meldt dat Poentje Castro niet alleen op Aruba bekend was van zijn tv-programma. Hij was ook betrokken bij Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot met een geheime camera filmde om een bekentenis over de verdwijning van Natalee Holloway uit hem te krijgen. Van der Eem heeft in 2008 Poentje Castro met de dood bedreigd.

Foto: Arubanative.com

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Nou, als een veroordeling komt dan is het knap politie werk. Laten we elkaar geen Mietje noemen, Poentje was van ander hout gesneden dan de meeste verslaggevers, ‘lebbe, lebbe’ die we hier hebben.

    Het is de vraag, waarom de meeste mensen hier bij de radio en de tv zijn gaan werken. Omdat ze zichzelf graag horen praten of op tv zien? Er bestaat toch zoiets als, ” journalistieke ethiek”?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -