27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:54

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Aanhouding in moordzaak Poentje Castro

Foto: Arubanative.com

Oranjestad – In de moordzaak op journalist Poentje Castro is een verdachte aangehouden. Het is de eerste aanhouding in deze zaak uit 2010. Het onderzoeksteam ‘denkt hiermee een persoon te hebben aangehouden die betrokkenheid heeft gehad bij de moord’, aldus het Openbaar Ministerie (OM) dat het nieuws gisteren bekendmaakte.

ApolloHet nieuws van de aanhouding sloeg bij de pers in als een bom. Woordvoerder Ann Angela meldde de pers via Whatsapp alleen om ‘in jullie e-mail te kijken’. De informatie over de aanhouding was door het OM via e-mail verstuurd.

De moord op Poentje Castro wordt door het OM de zaak Apollo genoemd. Het onderzoek gaat volgens het OM in volle vaart door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Diverse online media brachten het nieuws over de aanhouding in de zaak Apollo direct nadat het OM de pers had geïnformeerd.

- Advertentie -

Bon Dia schrijft over de journalist van Bon Dia, Luis Villegas, die gebruikmaakte van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Hij vroeg documenten van het Nederlandse Forensisch Instituut op, als bewijs in de zaak-Apollo. Volgens Bon Dia is het aan die documenten te danken dat het OM nieuwe informatie had en het KPA nieuwe instructies kon geven.

24Ora.com schrijft dat het de autoriteiten na elf jaar is gelukt om de eerste verdachte in de zaak van Poentje Castro aan te houden. Het waren rechercheurs die gisteren de aanhouding verrichten. Het OM heropende in april de zaak Apollo. Het Korps Politie Aruba (KPA) had van het OM nieuwe informatie gekregen en startte op basis daarvan weer een onderzoek. De autoriteiten zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer van de zaak weten, maar nog steeds niet praten.

Castro presenteerde het televisieprogramma ‘Un dia den bida’. Op de fatale dag in december 2010 werd hij ‘s ochtends dood aangetroffen in zijn huis, doodgeschoten. Hij is 47 jaar geworden. Het OM is er sindsdien nooit in geslaagd om een persoon aan te houden, maar heeft altijd gezegd dat de zaak open is en dat het onderzoek blijft doorgaan, aldus 24ora.com.

NoticiaCla bracht aanvullend het nieuws dat het in april van dit jaar was dat de politie met concrete nieuwe aanwijzingen een andere draai probeerde te geven aan de nog onopgeloste moordzaak. Sindsdien zijn er getuigen gehoord die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van de zaak. De autoriteiten doen, nu er een eerste aanhouding is verricht, een dringende oproep aan iedereen die meer informatie heeft, om zich te melden. Dat kan anoniem via de tiplijn 11141.

- Advertisement -

Aruba.nu meldt dat Poentje Castro niet alleen op Aruba bekend was van zijn tv-programma. Hij was ook betrokken bij Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot met een geheime camera filmde om een bekentenis over de verdwijning van Natalee Holloway uit hem te krijgen. Van der Eem heeft in 2008 Poentje Castro met de dood bedreigd.

Foto: Arubanative.com

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Nou, als een veroordeling komt dan is het knap politie werk. Laten we elkaar geen Mietje noemen, Poentje was van ander hout gesneden dan de meeste verslaggevers, ‘lebbe, lebbe’ die we hier hebben.

    Het is de vraag, waarom de meeste mensen hier bij de radio en de tv zijn gaan werken. Omdat ze zichzelf graag horen praten of op tv zien? Er bestaat toch zoiets als, ” journalistieke ethiek”?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

NTR | Succes voor Arubaanse Elizabeth Lopez lonkt

Sam Jones AMSTERDAM – De Arubaanse Elizabeth Lopez is de trotse winnaar van Heel Holland Bakt, een populair televisieprogramma op de Nederlandse televisie. In het dagelijks leven is...

ParadiseFM | Mauritsz de Kort wordt definitief nieuwe Hof-president

Hij was al voorgedragen, maar de benoeming is nu officieel rond: rechter Mauritsz de Kort is vanaf 1 januari de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...
- Advertentie -