26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 02:01

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsRD | Knops: eerst opheldering Sint Maarten, pas dan nieuwe steun

RD | Knops: eerst opheldering Sint Maarten, pas dan nieuwe steun

Parlementslid Grisha Heyliger-Marten zei eerder in The Washington Post dat „ze proberen de volledige controle over onze democratie over te nemen”.

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil dat de regering van Sint Maarten opheldering geeft over de klacht die het parlement heeft ingediend bij de speciale VN-rapporteur voor racisme.

Pas daarna wil hij verder praten over nieuwe financiële steun voor het eiland.

Het parlement van Sint Maarten beschuldigt Nederland in een petitie van racisme en mensenrechtenschendingen. Volgens de indieners probeert Nederland de coronapandemie te gebruiken om de koloniale overheersing terug te laten keren. Onzin, zegt Knops vrijdag. „Er is geen enkele sprake van een racistisch motief. We tasten de autonomie van Sint Maarten niet aan.” Hij noemt de beschuldigingen „heel pijnlijk”.

Sint Maarten krijgt net als Aruba en Curaçao financiële steun tijdens de coronacrisis. In ruil daarvoor eist Nederland dat er een aantal structurele hervormingen in onder andere het onderwijs, het bestuur, justitie en de economie worden doorgevoerd op het eiland.

Parlementslid op Sint Maarten Grisha Heyliger-Marten zei eerder deze week in The Washington Post dat „ze proberen de volledige controle over onze democratie over te nemen”.

Knops hekelt het feit dat het juist coalitiepartijen in het parlement zijn die de petitie indienden. Hij wil van de regering weten of Sint Maarten Nederland echt van racisme beticht, of dat de aantijging slecht „voor de bühne” is. De twee landen moeten er samen uitkomen voor verder gewerkt kan worden aan nieuwe steunpakketten, aldus de staatssecretaris.

Bron: Reformatorisch Dagblad

5 reacties

 1. Stoppen met steun aan dat boevennest.
  Misschien wil Frankrijk ze inlijven. LOL.
  Triest voor het kansarme deel van de bevolking.

 2. Dat eiland wordt bestuurd door een paar “crooks” die daar alle touwtjes in handen hebben, het volk zoet houden met kraaltjes en andere snuisterijen.

  Het is tot nu toe heerlijk vertoeven geweest, corruptie bezigen in alle vrijheid, goede deals maken ten laste van het eilandsbelang.

  Zolang er maar door de kliek van elite, politici en onderwereld crooks, project ontwikkelaars, ook een smerig tuig wereldje, verdiend wordt.

 3. Je kan het ze ook niet echt kwalijk nemen, hersenloze criminelen daar in het parlement van Sint Maarten.. Ik zou als in NL was de boel in 1x goed overnemen, het parlement afschaffen en gewoon weer zoals vroeger een Gezaghebber aanstellen met verstand van zaken. Beter voor iedereen!

 4. Zelfs honden weten dat je de handen van degene die je voedt niet moet bijten. Dit komt St Maarten nog heel duur te staan.
  Ik ken domme politici, maar dat ze zo dom waren wist ik ook niet. Alleen maar blijven denken aan het eigen belang en in het geheel niet in het belang van de gemeenschap. Ze krijgen door dat het wel eens afgelopen kan zijn met het graaien in de overheidspot, dus trekken ze de racisme en kolonialisme kaart. Zielige club.

  Het hele zooitje naar huis sturen en verbieden om ooit nog terug te komen in de politiek is toch echt de enige oplossing.

 5. Racisme, en kolonialisme, wat een cliche termen. Gebezigd door de argumentloze politici en justice warriors.

  Beter zijn de woorden: corruptie en wanbestuur.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties