32 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 13:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Luchthaven Aruba behaalt CO2-certificaat

Aruba Airport is een van de drukste luchthavens in het Caribisch gebied en draagt jaarlijks bij aan het verwerken van ruim 1 miljoen passagiers.

Oranjestad – Met het plaatsen van ledverlichting, elektrische timers en efficiëntere airconditioning heeft Aruba Airport Authority (AAA) het Airport Carbon Accreditation-niveau 2 bereikt.

Het ACA is een wereldwijd programma van de Airports Council International (ACI) en specifiek gericht op luchthavens. Het doel van dit programma is om de CO2-uitstoot van luchthavens te verminderen. Luchthavens die daarin slagen, krijgen een ACA-certificaat.

AAA beheert Reina Beatrix International Airport (AUA Airport) en wil de meest duurzame luchthaven in de regio zijn. In 2018 besloot AAA om zich aan te sluiten bij het accreditatieprogramma van de ACI. Daarna organiseerde AAA diverse projecten bij AUA Airport die moeten zorgen voor een schoner en duurzamer milieu.

- Advertentie -

Alle projecten waren gericht op het reductieniveau. AUA Airport spande zich in om de koolstofemissie te verlagen en daarmee de CO2-voetafdruk te verminderen. Alle verlichting is vervangen door ledverlichting. In en rond de luchthaventerminal zijn elektrische timers geplaatst. Ook is efficiëntere airconditioningapparatuur geïnstalleerd. Deze projecten waren voldoende om niveau 2 te bereiken.

Coo Jurgen Benschop van AAA reageert op het nieuws dat de luchthaven niveau 2 heeft gehaald: ,,Het team van AUA Airport is zeer betrokken bij het verkleinen van de CO2-voetafdruk van de luchthaven. Alle medewerkers hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie om dit te bereiken.”

De luchthaven heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar Benschop merkt dat het team zich ondanks dat toch bleef inspannen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. ,,Onze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat we niveau 2 hebben gehaald. We zijn op de goede weg en we hebben er alle vertrouwen in dat we de andere niveaus van de internationaal erkende accreditatie ook gaan halen. Dat doen we samen met onze dienstverleners op de luchthaven.”

AAA maakt gebruik van het ACA-programma om het eiland en AUA Airport te ondersteunen om veilig, veerkrachtig en duurzaam te worden. Het accreditatieprogramma is geschikt om dringende acties te ondernemen om klimaatverandering en de gevolgen ervan te bestrijden. Dit past in doelstellingen #11 en #13 van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De SDG’s zijn in 2015 opgesteld door de VN en moeten in 2030 zijn bereikt.

- Advertisement -

Airport Carbon Accreditation is het enige goedgekeurde en wereldwijde certificeringprogramma voor koolstofbeheer voor luchthavens. Luchthavens worden beoordeeld op hun inspanningen om koolstofemissies te beheren en te verminderen. Het programma bestaat uit zes certificeringniveaus: Mapping, Reductie, Optimization, Neutraliteit, Transformatie en Transitie.

AUA Airport is een van de drukste luchthavens in het Caribisch gebied en draagt jaarlijks bij aan het verwerken van ruim 1 miljoen passagiers. Op Aruba zijn zeventien luchtvaartmaatschappijen actief, zij vliegen naar twintig bestemmingen over de hele wereld. 95 Procent van alle bezoekers die via AUA Airport reizen, is vakantieganger Daarvan komt 88 procent uit de Verenigde Staten en Canada, 6 procent uit Europa en 2 procent uit Caribisch Nederland.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Zijn we nou achterlijk met zijn allen? Dit is toch hetzelfde als een sigaretten fabrikant een gezondheidscertificaat geven? Hoe zit het met al die vliegtuigen die daar landen en stijgen en veel C02 uitstoot?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Weekend weer vol ongelukken en gewonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het begint bijna gewoon te worden, het grote aantal ongelukken in het weekend. Vaak ook met gewonden. Twee ambulances moesten zaterdag naar de Sta Rosaweg,...

PBC | Man gewond op Bonaire na sprong in zee

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Een 18-jarige man is gewond geraakt bij Boca Slagbaai op Bonaire toen hij van de rotsen in zee wilde springen. De man kwam met zijn...

ParadiseFM | Jean-Julien Rojer test positief op coronavirus

De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer is positief getest op het coronavirus. Daarmee eindigt zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Het is al de vierde sporter...

ParadiseFM | CHATA: hotelbezetting Curaçao gaat goed, maar kan beter

Bijna 55% van de hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat ligt boven het Caribisch gemiddelde van bijna 50%. Zo meldt CHATA. In dezelfde...

ParadiseFM | Positief geteste vrouw met valse bewijzen binnen gereisd

Een vrouw die op Bonaire positief heeft getest op Covid-19 is met vervalste papieren Curaçao binnengekomen. Zo maakt het Korps Politie Curaçao bekend. Het was al bekend...

DH | ‘CFT’s suggestion to impose land tax is anti-local people’

PHILIPSBURG--Member of Parliament and United People’s Party faction leader Grisha Heyliger-Marten commemorated the late Dr. Albert Claudius Wathey on July 24 for his contribution to the growth...
- Advertentie -