28 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 08:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Verdachte doodschieten onschuldige stagiair bij buurthuis gearresteerd op Curaçao

Paul Vugts & Wouter Laumans | Algemeen Dagblad

De schokkende schietpartij, voor de ogen van jonge kinderen, lijkt 3,5 jaar nadien goeddeels opgelost met D.’s arrestatie.

De beruchte Amsterdamse crimineel Randall D. (39) is gearresteerd op Curaçao. Hij was volgens de recherche een van de twee schutters die in het buurthuis op Wittenburg begin 2018 de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi (17) doodschoten en een jonge crimineel zwaar verwondden.

Die schokkende schietpartij, voor de ogen van jonge kinderen, lijkt 3,5 jaar nadien goeddeels opgelost met D.’s arrestatie.

- Advertentie -

De andere vermoedelijke schutter, Emylio G. (28), zit al een celstraf van 16 jaar uit voor ander grof vuurwapengeweld. Een vermoedelijke betrokkene bij de vluchtauto is eveneens in beeld. De Amsterdamse recherche was al lang naar Randall D. op zoek en kreeg hem recent op Curaçao in het vizier – het eiland waar hij is geboren. Een delegatie kon hem daar dinsdag in samenwerking met de lokale politie arresteren.

Randall D. en Emylio ‘Millie’ G. komen allebei uit Amsterdam-Zuidoost en zijn berucht in het criminele milieu.

Wraak

De opsporingsdiensten vermoeden dat ze op 26 januari 2018 in het buurthuis wraak kwamen nemen op de jonge crimineel Gianni L., die kort tevoren een forse aanvaring had gehad met de zoon van Randall D. Gianni L. werd in het buurthuis neergeschoten en raakte zwaargewond, maar overleefde, zoals hij kort daarvoor al een wilde schietpartij had overleefd op Kattenburg.

Emylio zou Mohamed Bouchikhi hebben doodgeschoten door een blunder: hij zou hem voor een ander hebben aangezien. Een barmeisje werd door een verdwaalde kogel geraakt.

Meer liquidatiedossiers

- Advertisement -

Randall D. speelt prominente rollen in verscheidene liquidatiedossiers. Hij werd in november 2015 aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom, op 9 juni 2015 in Zaandam (en is drie maanden later vrijgelaten omdat het bewijs te mager was).

Bij zijn arrestatie had hij een vuurwapen in zijn broekband. Met zijn Blackberry bleek hij met de inmiddels tot levenslang veroordeelde crimineel Naoufal F. volop te hebben gecommuniceerd over de voorbereidingen van de moord op, naar later bleek, de 56-jarige Iraniër die onder de schuilnaam ‘Ali Motamed’ in Almere woonde. Na zijn arrestatie zou D.’s rol door een andere crimineel uit Zuidoost zijn overgenomen, waarna het doelwit in december 2015 alsnog werd doodgeschoten. Zowel de schutters als vermoed ‘moordmakelaar’ Naoufal F. zijn voor die liquidatie veroordeeld.

‘Een mooi klusje’

Randall D. en Naoufal F. ‘spreken’ in hun onderlinge berichten op een achteloze toon over het moordplan die tekenend is voor hun kilte. Het begint er mee dat Naoufal F. aan D. ‘een mooi klusje’ aanbiedt in Almere, voor 130.000 euro. Er is sprake van ‘een Turk’ en ‘een simpele mannetje in de 40 gezin gewoon alles’.

Toen hij in februari 2016 werd vrijgelaten, had de politie afluisterapparatuur in de kleding van Randall D. verstopt. Die nam op dat hij andere criminelen vertelde dat hij mazzel had gehad. Hij noemde details over de liquidatie in Almere. Doordat hij zo onvoorzichtig was zich te laten afluisteren, loopt D. ook in het criminele milieu levensgevaar.

Nog meer grof geweld

Randall D. wordt óók nog in verband gebracht met ander grof vuurwapengeweld. Zo is hij genoemd als een betrokkene bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012. D. is daar nooit voor vervolgd.

‘Millie’ G. kreeg in februari vorig jaar 16 jaar cel voor een poging de crimineel ‘Meo’ H. te liquideren op de Maarsenhof in Zuidoost, óók in januari 2018, en het schieten op de ex van zijn vriendin drie weken nadien op dezelfde plek. In zijn zaak loopt nog hoger beroep.

Beiden moeten levenslang vrezen.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

WIK | Premier Rutte naar New York om Verenigde Naties toe te spreken

WelIngelichteKringen.nl DEN HAAG (ANP) - Vlak na het begrotingsdebat in de Tweede Kamer is premier Mark Rutte op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene...

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...
- Advertentie -