31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Management: Rapper Josylvio op Curaçao aangehouden vanwege problemen met paspoort

HomeNieuwsGezondheidAD | Management: Rapper Josylvio op Curaçao aangehouden vanwege problemen met paspoort

Maxime Segers en Cindy van Rijswijk | Algemeen Dagblad

Josylvio. © Brunopress

De Nederlandse rapper Josylvio is woensdagavond (lokale tijd) aangehouden op de luchthaven van Curaçao. Dat heeft de politie daar vanmiddag bevestigd. Volgens zijn management ging het om problemen met zijn nieuwe paspoort waar hij niets aan kon doen, waarna een woordenwisseling volgde.

Eerder schreven Curaçaose media dat de rapper was opgepakt omdat hij reisde met een vervalste PCR-test. De Curaçaose politie meldt echter dat Josylvio wegens belediging en het verstoren van de openbare orde is aangehouden.

Na aankomst op Curaçao werd Josylvio de toegang tot het eiland geweigerd, omdat zijn reispapieren niet in orde waren. De politie zegt dat hij na de toegangsweigering ‘erg onbeschoft’ werd tegen personeel op de luchthaven. Hij uitte bedreigingen en zorgde zo voor verstoring van de openbare orde.

Op beelden die circuleren op internet is te zien hoe een agent de 29-jarige rapper staande houdt door hem aan zijn schoudertasje te trekken. Josylvio lijkt zich te verweren, maar krijgt vervolgens een rake klap van de man, waarna hij wankelt. Als de artiest zich wederom verzet, wordt hij hardhandig in de boeien geslagen en afgevoerd door de agent. Na zijn aanhouding is hij voorgeleid aan een officier van justitie. Het onderzoek is nog gaande, zo meldt de politie.
Nieuw paspoort

Het management van Josylvio laat via een verklaring op Instagram weten dat de artiest voor een schrijverskamp naar het eiland was vertrokken en vlak ervoor een nieuw paspoort had aangevraagd. Door een fout belandde het document als gestolen in het systeem. De Koninklijke Marechaussee werd ingelicht en zou de benodigde documenten opsturen naar de ambassade op Curaçao. ‘Helaas is dit bij aankomst op Hato Airport alsnog misgegaan’, aldus het management. ‘De documentatie bleek nog niet verwerkt.’

De autoriteiten wilden de rapper daarop met de eerstvolgende vlucht terugsturen naar Nederland. ‘Er ontstond een woordenwisseling tussen de lokale agenten en Josylvio. Vervolgens werd hij op de grond gehouden en geboeid waarna hij een nacht in de cel moest doorbrengen.’

De rapper is inmiddels weer op vrije voeten en zijn papieren zijn volgens zijn management in orde. ‘Josylvio heeft altijd een goede band gehad met het eiland en zijn mensen en is daar nu om te werken aan zijn nieuwe album.’

Josylvio is onder meer bekend van hits als Ride or Die en Hella Cash. Ook was hij te zien in het tv-programma Expeditie Robinson.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Foux | Artist Management (@lafoux)

Bron: Algemeen Dagblad

8 reacties

 1. @Antiliaan schreef;
  “Koulo blakka agent uit een corupte banenrepubliek”

  ‘koulo blakka agent uit corupte banenrepubliek’
  Hey Antiliaan, je spreekt en schrijft inderdaad de Antiliaanse taal. Leer mij ook de Antiliaanse taal. (lol)

 2. De politieagent in kwestie is een leugenaar, eerst verzint hij een verhaal dat Josylvio’s PCR test vals was, vervolgens was het zijn paspoort. Josylvio heeft nooit en never het N woord gebruikt. Als jij op de luchthaven onterecht hardhandig wordt beschuldigd dat je papieren niet in orde zijn, terwijl je weet dat je alles volgens de regels hebt geregeld dan zou je ook boos worden en averechts reageren. Koulo blakka agent uit een corupte banenrepubliek die zo reageert. Alle medewerkers van Curacao Airport zijn even corrupt en leugenaars, dit weet ik uit ervaring met die klootzakken. Afz. de antilliaan.

 3. Josylvio heeft altijd een goede band gehad met het eiland en zijn mensen en is daar nu om te werken aan zijn nieuwe album.

  Maar hij vindt ons kanker N en Curacao is een K eiland..

 4. Idd, wat een amateurisch BOEGA BOEGA benadering!

  ( BOEGA= Bijzonder Agressief En Grof Amateuristisch “in het kwadraat”)

  Frontaal meppen, terwijl je iemand aannzijn tasriem trekt!
  Hoe onprofesdioneel!
  En heeft er eigenlijk “wederhoor” plaatsgevonden voordat men ging meppen?

 5. Wat een amateuristisch geklungel door de politie: “hoe een agent de 29-jarige rapper staande houdt door hem aan zijn schoudertasje te trekken”, en vervolgens een vuistslag in het gezicht uitdeelt van de aan te houden persoon (proportioneel geweld door die ambtenaar???).
  Als de administratie op Hato niet klopt (welke administratie op Curacao klopt wel?) is het logisch dat er een woordenwisseling ontstaat waarbij het te verwachten is dat de term incompetentie valt, en ja: als men op Hato meent dit in plein public te moeten afhandelen i.p.v. in een kantoorruimte, dan kan je de persoon vervolgens makkelijk beschuldigen van “verstoring van de orde”.

  Nu de rapper op vrije voeten is op Curacao, én zijn papieren (kennelijk alsnog) in orde zijn bevonden, komt zijn verhaal wel geloofwaardig over.
  En die politie-agent? Nog maar eens de basis-politie-opleiding opnieuw doen!

 6. Sinds wanneer is er een Nederlandse ambassade op Curaçao? Oftewel een ambassade in een land binnen het koninkrijk? Dat er een vertegenwoordiging (een voorpost) is klopt, maar een ambassade is geenzins van toepassing. Lekker slim stelletje dat management van hem en toch vreemd dat eerst het gerucht ging dat hij in het bezit was van een vervalste PCR test.

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties