Marvelyne Wiels wil geld van MAAPP

Marvelyne Wiels - Stichting Ban nos kas Bek

Marvelyne Wiels – Stichting Ban nos kas Bek
“Geen werk geleverd dus factuur blijft onbetaald”

De belangenorganisatie voor in Nederland wonende Antillianen en Arubanen weigert echter haar ook maar een cent uit te betalen omdat ze er niets voor gedaan zou hebben. Het financiële dispuut vindt zijn oorsprong in de tournee die een Statendelegatie in mei 2012 op initiatief van toenmalig PS-leider Helmin Wiels door Nederland heeft gemaakt.

De MAAPP werd gevraagd om vier ontmoetingen tussen de Statenleden van de coalitiepartijen en de Antilliaanse gemeenschap te organiseren. Als tegemoetkoming in de kosten van de bijeenkomsten in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven werd de MAAPP een bijdrage van 8.000 euro toegezegd. Afgesproken werd tevens dat de MAAPP daarvan ook de eventueel in te huren ‘subcontractors’ zou betalen. Een van hen was Marvelyne Wiels. Zij kreeg van Statengriffier Melvin Cijntje toestemming haar factuur bij hem in te dienen.

Dat heeft ze op 21 mei gedaan. Ze declareerde voor ‘15 uur voorbereidings- & uitvoerkosten ‘Parlamento den Bario na Hulanda’ een bedrag van 1.160,25 euro. Cijntje stuurde de rekening door naar de MAAPP met het verzoek deze te voldoen. Wiels beklaagde zich er onlangs over dat de MAAPP haar nog altijd niet heeft betaald. Zij zou naar eigen zeggen 1.500 euro tegoed hebben. Navraag leert dat de factuur inderdaad niet is voldaan, maar volgens de organisatie met goede redenen: Wiels heeft geen bijdrage geleverd aan de organisatie van de bijeenkomsten en is bij twee ervan (Amsterdam en Eindhoven) zelfs niet eens aanwezig geweest.

kvk overzicht bedrijven op Binnenhof 3 - Rhoon M Wiels

kvk overzicht bedrijven op Binnenhof 3 – Rhoon M Wiels

De betwiste factuur is overigens uit naam van Ban Nos Kas Bèk verstuurd. Daarop wordt een postbus en een email-adres vermeld, maar geen huisadres of telefoonnummer en ook geen BTW-nummer. Alleen de referentie (MW/GP) kan als een verwijzing naar Wiels en haar dochter Gilanne Pieternelle
worden opgevat. De documenteigenschappen verraden bovendien dat de auteur ene ‘Marvelyne’ is. Wie de naam Ban Nos Kas Bèk googled komt uit op het
woonadres van Wiels in Rhoon.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie hier de volledige factuur: https://knipselkrant-curacao.com//wp-content/uploads/2013/11/2012-05-11-Factuur-ban_nos_kas_bek_MAAPP.pdf

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Marvelyne Wiels wil geld van MAAPP

  1. Na afloop van de inmiddels “beroemde” Persconferentie op 13 november was het wat mij betreft meer dan duidelijk dat deze dame beter af zou zijn indien zij zou worden afgevoerd in een dwangbuis door twee uiterst vriendelijke ambulancebroeders en vervolgens in een rustige omgeving, zonder te veel prikkels van buiten, tot zichzelf zou kunnen komen….Ik adviseer haar om zich vrijwillig op te laten nemen in een afkick kliniek voor pathologische leugenaars (zij woont in Nederland en daar zijn voldoende opvangmogelijkheden voor dit soort ziektes). Ik bid elke dag voor haar dat zij zal genezen van haar leugens en bedrog en dat zij God in haar leven zal binnenlaten. Zij is een moeder en wij gunnen haar beterschap zodat zij haar kinderen weer onder ogen kan komen.

  2. lijkt mij iets voor de Nederlandse fiscus, btw over een belaste prestatie dient afgedragen te worden aan de Nederlandse Belastingdienst!

  3. aanvulling: het is eveneens verplicht je btw-nummer op je factuur te vermelden.

  4. In Nederland is het verplicht je KvK-nr op je rekening te vermelden (indien btw-plichtig zoals in dit geval). Een postbusnummer mag alleen als in de administratie van de ontvanger het straatadres bekend mag worden verondersteld en daar ook vastligt.Factuur van Wiels is wettelijk gezien dus geen factuur en betaling kan dus achterwege blijven. (wist Wiels dat allemaal niet ondanks haar topfunctie bij de ABNAMRO en haar bankcursussen?).

  5. Abraham Mossel

    Aardig hoog uren geld durfd deze madam te vragen,maar gezien haar titels vind ik het weer onder de maat.en als zij inderdaat maar twee keer aanwezig is geweest zou ze maar de helft mogen berekenen dus dit is oplichting en verkeerde inlichting aan het volk en Ceintje.TROUWENS EEN REKENING ZONDER ADRES,TELEFOON EN KvK NUMMER IS EEN ONGELDIGE REKENING EN IK VIND OOK NERGENS EEN BELASTING NUMMER.DUS NIET BETALEN.
    EN HET VOLK BLIJFT IN DIT SOORT LOSERS GELOVEN.

  6. Wat een verschrikkelijk mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *