30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Vrijstaat Wiels

HomeNieuwsMarf blog | Capriolen van een GevMin: Vrijstaat Wiels

28 juli 2016. Het financiële wanbeheer op het Curacaohuis is nog veel ernstiger dan tot nu toe werd aangenomen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag op basis van een door premier Ben Whiteman geheim gehouden onderzoek van de Stichting Overheids Accountantsbureau.

Marvelyne Wiels omringt zich graag met luister
Marf, zoals zij zichzelf altijd voor de camera positioneert: als stralend middelpunt.

SOAB heeft uitgebreid verslag gedaan van hoe er onder leiding van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) wordt omgesprongen met geld van de Curacaose belastingbetalers.

Van drie eerdere rapporten wisten we al dat Marf voor geen nano-millimeter geschikt is voor deze voor het aanzien van Curacao niet onbelangrijke functie. Onderzoekers bevestigden onafhankelijk van elkaar wat we allemaal in de vrije media hadden kunnen lezen: Madam heeft liegen, bedriegen, manipuleren,vernederen, intimideren en bedreigen tot hogere kunst verheven.

Verbazingwekkend om niet te zeggen verbijsterend blijft het dat ze er iedere keer mee weg is gekomen. Eerst was het Asjes en daarna Whiteman die haar uit de wind hield en toen puntje bij paaltje kwam waren het de Statenleden van de coalitiepartijen – inclusief het bijwagentje PAR – die meer hechten aan het regeringspluche dan het dienen van het landsbelang.

Maar nu krijgen zij een koekje van eigen deeg. Want wat SOAB heeft ontdekt is niet meer van hetzelfde: de onderzoekers hebben feilloos bloot gelegd dat Wiels zich geen moer aantrekt van de instructies die zij van haar eigen regering krijgt. Ook houdt zij zich niet aan de wettelijk vastgelegde regels en procedures. Een Staat binnen de Staat, concludeert het AD.

Een Staat die dictatoriaal geleid wordt door een alleenheerseres die er op los leeft als een Zonnekoningin. Ministers hebben bij buitenlandse dienstreizen recht op 80 dollar daggeld, Fraudelyne heeft zichzelf 100 dollar toegekend. Bij vluchten korter dan 3 uur moet economy worden gevlogen, Marf vliegt de vier tot vijf keer duurdere business class. Voor hotelovernachtingen geldt een maximum van 146 euro per nacht, Wiels denkt alleen de slaap te kunnen vatten in hotelkamers van 400 euro of meer.

Kortom, ze trekt een heel dikke vette middelvinger naar de mensen die al jarenlang – ondanks de opeenstapeling van bewijzen – haar de hand boven het hoofd houden. Dat zullen ze ook nu weer doen dus de Vrijstaat Wiels zal de verkiezingen wel halen. Tot die tijd kan ons gevminneke haar rooftocht ongestoord voortzetten. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. ook daar zal het niet bij blijven, folfow the money en straks staat zij ook voor de rechter, het pak ze team zal ook daar beslag leggen. Geduld de waarheid zal na boven komen en de mensen die schade hebben veroorzaakt aan ons Land zullen hun straf niet ontlopen. Je kan miljoenen stelen maar uiteindelijk zit kom je toch vast te zitten.

 2. Het moge duidelijk zijn dat deze stoeph***alla v*swijf schijt aan heel Curacrim heeft, zij heeft gedaan wat zij dacht te moeten doen en dat was het beter zakkenvullen als Gerrit de Raaf maar op een manier die minder opviel, nouja dat minder op vallen laat ik maar achter wegen, want het moge ook duidelijk een feit zijn dat Fraudelijntje duidelijk de boel heeft opgelicht om ruim aangekochten matirialen via het curacrimhuis te verduisteren cq verkopen. Het zal dan ook normaal zijn dat na nu het vierde rappoort weer duidelijk is gebleken dat deze, zich zelf vol gemest speenvarken, door het parlement word aangeklaagt bij het OM. Het zal het OM sieren om de bevolking/belastingbetaler te vrede te stellen met een onderzoek naar Fraudelijntje voor de volgende strafbare feiten,
  1) het vervalsen van ( in gekochte facturen!!)en laten verdwijnen van orginele facturen,
  2) het aannemen van steekpenningen en het geven van steekpenningen aan zich zelf via familie ( neven) 3) met uitbesteden verbouwing Curacrim huis en Curacrim woning plus verbouw prive woning,
  4) steekpenningen voor het huurcontrakt ” Euro 7500,00 pm van een kantoorwoning wegens instortings gevaar curacrimhuis,
  5) steekpenningen aankoop nieuwpand Curacrimhuis,
  6) steekpenningen verbouw/onderhoud nieuwpand, inclu tuin,
  7) het laten verdwijnen van aangekochte ?????. het laten verdwijnen van een halve keuken!, etctra.

  OF dit v*iswijf weet iets waar heel curacrim van ondersteboven zal staan ( iets waar haar broer het een dag voor dat hij werd afgeslacht ook liep te roeptoeteren). Maar ik denk en dat weet ik bijna wel zeker, dat deze Fraudelijne ook wist dat als zij weg zo worden gestuurd de regering zou vallen, en Gerrit de Dief weer aan de macht zou komen. En omdat de pluche zitters dit onder geen beding wilden had en heeft zij nu nog vrij spel, dus zoals ik al vele malen heb gezegt, Gerrit de Raaf met een strafblad en veroordeling van 3 jaar aan de broek, heeft nog steeds het parlement( al vanaf 10-10-10) in gijseling, hij en zijn maffia club destabilliseren en terroriseren heel Curacao, en dat blijft hij als goed beleidend narsict, psychopaat en als bekend staande pathologische beroeps leugenaar volhouden tot aan zijn dood toe.

 3. Als niets iets wordt kan de verbeelding op de loop gaan met het gezond verstand. Wellicht de verantwoordelijke minister laten betalen voor de kostenoverschrijding en het ondeugdelijk bestuur uit eigen zak? Of de zittende regering die alles goedkeurt? Waarom heeft het parlement hier geen vragen over gesteld en waarom houdt de premier dit vernietigende rapport geheim? Welke schandalen spelen nog (niet)? Welke troeven denkt mevrouw Wiels in haar handen te hebben? Hoe kan je een professionele indruk maken met een GVM die alle regels aan haar dure laarsjes lapt en intimideert? Al zien de bestuurders van Curaçao niets in Nederland, andere autoritair geregeerde landen willen Curaçao graag annexeren. Vrijstaat Venezuela klinkt de ware yui di Korsou als muziek in de oren! Renée van Aller&John de Vries

 4. PAIS en PS zijn door hun arrogante maar zeer laffe optreden de laatste 4 jaren zelf schuldig dat ze achteruit zullen gaan in zetels en dat MFK in de aankomende verkiezingen de grootste partij zal worden. Om over ethiek en good governence te kunnen praten en te promoten moet je het eerst zelf doen. You have to practice what you preach!!

 5. MW heeft ze allemaal bij de b*****.
  MW weet kennelijk iets dat niet in de openbaarheid mag komen. Iedereen die hiervan deelgenoot wordt vertoond hetzelfde gedrag; er omheen draaien en geen actie onder nemen. Zelfs de PAR, het moet dus wel iets ergs zijn.
  Hier ligt een schone taak voor een goede onderzoeksjournalist.

 6. En dan verwacht coward of the country Alexandra Rosaria dat we Pais stemmen na dit kiezersbedrog.

  Het laffe wijf Rosaria doet het in zijn broek voor PS.

  Als ik een kind van Rosaria was liet ik mijn achternaam veranderen.

 7. Shame on all of them, slapjack Rosaria, volgegeten Whiteman Asjes Cijntje en de rest van die zakkenvullera die Fattie maar laten zitten. Pure blacknail.
  De rek komt wel weerbij de bevolking terecht. Er moet nu geeist worden dat zij betaald voor haar wanbeleid samen met verantwoordelijken. Dit is puur misdadig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties