30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Om de tuin geleid…

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Om de tuin geleid...

26 augustus 2015. Over de groene vingers van Marf. ,,Hallo, met de Amigoe.” ,,U spreekt met de woordvoerder van de Gevolmachtigde Minister van het autonome land Curacao, mevrouw – nog net geen doctoranda maar hooggeleerde – Marvelyne Wiels.

De groene vingers van Marvelyne
Nog even over die groene vingers van GevMin Marvelyne Wiels…

Heeft u dat schandelijke bericht in het Antilliaans Dagblad gelezen over de tuin die bij het Curacaohuis wordt aangelegd? Dat bericht is zoals alles wat dit door witte mannen die zwarte vrouwen haten volgeschreven vod over onze door het volk aanbeden Gevolmachtigde Minister berichten van A tot en met Z gelogen. Dus zou het goed zijn als de Amigoe – net als al die vorige keren – de zaak weer eventjes keurig glad strijkt. Ik kan u verzekeren dat de ook in Haagse kringen hooglijk gewaardeerde Gevolmachtigde Minister u op gepaste wijze zal bedanken.”

En jawel hoor, in de Amigoe verscheen maandag een ‘tegenbericht‘: Het ging kennelijk te ver om te ontkennen dat er voor 55 ruggen een tuin wordt aangelegd, maar verder was alles volgens de regels verlopen.

Zo, dat kon het Antilliaans Dagblad in zijn zak steken. Ontmaskerd als leugenaars die er alleen maar op uit zijn ons aller Marf zwart te maken…. Je zou denken dat die hun lesje wel hebben geleerd en zich schamend in een hoekje beraden hoe zij aan het eerherstel van de GevMin kunnen werken.

Godzijdank doen ze dat dus niet maar zijn ze opnieuw op onderzoek uitgegaan, zoals uit de krant van vandaag blijkt. Aan de hand van droge feiten wordt aangetoond hoe de vork in de steel zit: Wiels mag van de gemeente een tuin aanleggen onder de voorwaarde dat deze niet groter wordt dan 50 vierkante meter en niet ten koste gaat van het aantal parkeerplaatsen.

De krant is echter ook in het bezit van de officiële verkoopbrochure waaruit blijkt dat er op het eigen terrein van het Curacaohuis 10 tot 15 parkeerplekken waren… Bijna de helft daarvan (50 meter) wordt tuin. Toch kost dit geen parkeerruimte, aldus Wiels want de fietsenstalling (10 meter) wordt gesloopt. Aldus Wiels aan de Amigoe.

Curacaohuis Prinsegracht - parkje 04
…en het bijzondere telraam inzake m2 parkeermeters plus de ‘haute jardin’ bedrijfsgieter a la circa 8000 nafls van Marvelyne Wiels | Foto’s Antilliaans Dagblad

Reken even mee: 50 meter eraf en 10 meter er bij scheelt hoe je ook rekent vijf parkeerplaatsen. En wat beweert Wiels: na de aanleg van de tuin wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid van 3 naar 4. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om tot de conclusie te komen dat er in het gunstigste geval 6 parkeerplaatsen foetsie zijn (dingen spoorloos laten verdwijnen kun je wel aan deze GevMin overlaten).

Dat kan nog leuk worden want de gemeente gaat nog met een meetlint en telraam naar het Curacaohuis om te kijken of Fraudelyne zich aan de afspraken heeft gehouden: Dus de tuin niet groter dan 50 meter en geen parkeerplek minder. Het zou dus zomaar kunnen dat het Marvelyne Wiels Plantsoen al moet worden gerooid voordat Koningin Maxima kan worden uitgenodigd de officiële opening te verrichten.

Curacaohuis Prinsegracht - parkje 05
.. PS… niet SG Stella Van Rijn, maar Interim-directeur Curacaohuis Pim Senior is verantwoordelijk gemaakt voor al het groenonderhoud | Foto Antilliaans Dagblad

By the way: nu wisten we al wel dat Marf grijpgrage vingers had, maar niet dat ze ook groen waren. Doch als we de geruchten mogen geloven heeft zij in het takenpakket van interim-directeur Pim Senior opgenomen dat hij ook verantwoordelijk is voor het groenonderhoud zodat hij tussen het slapen door af en toe een frisse neus kan halen.

Wiels zou voorts hoogstpersoonlijk – vanzelfsprekend bij een haar bevriende leverancier in haar woonplaats – een bedrijfsgieter hebben aangeschaft. Dat deze volgens het bonnetje 3.500 euro heeft gekost, zal de Amigoe een dezer dagen tegenspreken. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. de Politiek-van welke kant je het ook bekijkt is een grote schoftige stelende bende.Met totaal incapabele mensen.Ja een Aap kan eigenlijk ook alleen maar op een anderer Aap stemmen -vandaar dat het belangrijk is dat onze kinderen goed onderwijs krijgen-wat een lachertje weer-en zeker in het Poetriments.

 2. Misschien wist u het nog niet, maar….. wie een fietsenstalling sloopt in ruil voor parkeerplaatsen in de Gemeente Den Haag zal niet op veel sympathie kunnen rekenen. Staat ongeveer gelijk aan vloeken in de kerk. De Gemeente Den Haag hanteert namelijk een actief fietsbeleid. Ambtenaren en burgers worden gestimuleerd zo veel mogelijk de fiets te nemen i.p.v. de auto. De Gemeente is er bovendien trots op dat de mensen op het Binnenhof (minister, staatssecretarissen, 2e Kamerleden en ja zelfs, de premier) zo veel mogelijk de fiets pakken. Mark Rutte fietst in Den Haag vrolijk rond hoor. Dat is voor deze belangrijke dame natuurlijk te min. Weer een minpuntje op haar blazoen in het Haagse.

 3. Hallo Marfie, je zit in Den Haag, niet op Curacao. Hier kan je niet zomaar ff een tuintje aan laten leggen en het bestemmingsplan van Gemeente Den Haag omzeilen. Dit gaat helemaal fout. Nu krijg je een nacontrole aan je broek, je zakt steeds dieper in de put. Je hebt het prachtige Curacaohuis in een ambassadewijk ingeruild voor een te groot pand tussen Leger des Heils en Jeugdwerk aan de rand van de grootste achterstandswijk van Den Haag. En waarvoor? Om een paar luizige centen te verdienen voor jezelf en je eiland te verkwanselen. Laat er snel iemand van de Algemene Rekenkamer door die financien heengaan want er is gegarandeerd een zooi daar. Tuinmannetje uit Rhoon?….Vul maar in wat er weer in de zakken van Marfie verdwijnt….

 4. Bo por saca burico for di mondi pero no mondi for di su cabes.

  Inderdaad straks als Pais en Ps zijn verdwenen neemt ze de gehele zooije mee. Wat zegt ze ? Oooo alle planten zijn gestorven. Oooooo het gras is door de konijnen opgevreten.

  Ik heb gisteren redelijk goed kunnen slapen. Ik heb gelezen dat Pais en PS bij de volgende verkiezingen zullen worden weggevaagd. Que dios te bendigan. Vayan con dios.
  Maar et zit een adertje onder het gras. MFK zou wel weer flink kunnen winnen. Oei dat doet pijn. Hopelijk zit Schotte rond die tijd al achter de tralies.

 5. HAHAHA, snappen jullie het nu nog niet. Deze dame ziet de bui al hangen en weet dat ze straks op straat staat met een waslijst aan onvolkomenheden. Haar tuin in Rhoon ziet er niet uit. Dus wat doe je. Je laat een tuin aanleggen van belastinggeld van de alles gelovende bevolking. Ze krijgt te horen wanner ze uit het Curacaohuis moet en ineens is op een dag de tuin leeg. Waar kunnen we de aanplant terug vinden?
  U mag 3x raden.

 6. het kan allemaal, het kost haar geen cent en over een jaar is ze weg.
  Dan zal er nog wel een staartje volgen over de vervalste brief en hopelijk dat Asjes uiteindelijk ontmaskert wordt als fraudeur samen met dit viswijf.
  ik ben benieuwd of er dan ook rechtszaken volgen of mag dit allemaal?
  Binnen de regels van het curacaose fatsoen.
  elkaar leugens vertellen is tenslotte normaal hier.
  het goedgelovige volk trapt er toch iedere keer weer in.
  het stond in de krant, dan is het waar.
  of het was op de tv, dus dan is het waar.
  kritiekloos wordt alles voor zoete koek aangenomen…

 7. Zij was toch ook de vrouw van 73 Miljard bij de ABN. Om die titel te krijgen moet je idd Econometrie en toegepaste technische wiskunde als modules hebben gehad op de Universtiy waar zij haar Master titel heeft behaald; de Haagsche Hooge School voor applied Science!! Fraudelyn is gewoon goed, een talent. Jullie snapen er nix van. Ik zou ook graag willen dat wij respect tonen voor de Weledelzeergeleerde Mevrouw Fraudelyn, en haar geloven nou; puur talent. En kleptomanie; aub, klopt ook niet. Jarenlange master vervalster van documenten; please, waar halen julie die leugens vandaan?

  Please, respect nogmaals voor onze nationale heldin: de Weledelzeergeleerde Mevrouw Fraudelyn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties