30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Met de mantel der liefde

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Met de mantel der liefde

16 augustus 2015. Ivar Asjes heeft in al zijn wijsheid (hij is tenslotte drs. hetgeen bij kwaaddenkenden de vraag zou kunnen oproepen wie hij voor hoe veel bitcoins heeft moeten omkopen om een academische titel te mogen dragen) besloten zijn Secretaris-Generaal van Algemene Zaken orde op zaken te laten stellen op het Curaçaohuis.

Schotte voert strijd om proces politiek te verklaren| Foto archief
Asjes’ rechterhand Stella ‘sprekend mantelpakje’ van Rijn verwierf eerder bekendheid als de brains van de van zichzelf niet zo snuggere Minister President Gerrit Schotte. De SG van AZ mag nu GevMin Marvelyne Wiels babysitten

Dat is niemand minder dan Stella van Rijn die bekendheid verwierf als de brains van de van zichzelf niet zo snuggere MP Gerrit Schotte. Aan haar de taak om haar ontspoorde collega-ambtenaar Marvelyne Wiels op het rechte pad te krijgen zodat het voor de geplaagde medewerkers van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag weer een beetje leefbaar wordt en ze in elk geval hun werk kunnen doen zonder het risico te lopen te worden uitgekafferd, vernederd of naar zolder dan wel de kelder te worden verbannen.

Van Stella weten we dat ze voor geen kleintje vervaard is en dat bedoelen we heus niet dubbelzinnig. Die kun je met haar alles doorborende staalblauwe ogen wel om een boodschap sturen, moet haar baas hebben gedacht toen hij haar aanwees om Fraudelyne aan de ketting te leggen. Daar was overigens de genante vertoning in de Staten met die schijnmotie helemaal niet voor nodig. Na een belletje van Mark Rutte over ‘De schrik van de Trêveszaal’ had Asjes immers al besloten zijn Haagse afgezante onder curatele van de SG te plaatsen.

Gezien de reputatie van Wiels en Van Rijn kan dat nog een hoop plezier voor de media gaan opleveren. Wij zien het al helemaal voor ons: Keizerin Marf en Generaal Stella die krijsend, krabbend, bijtend en haren trekkend over het nog naar nieuw ruikende tapijt van het Kas di Korsou rollen.

Hé, daar komt interim-directeur Senior zo hard zijn korte beentjes kunnen toegesneld. Hij klimt op een stoel om het slagveld goed te kunnen overzien en roept, zijn Nederlandse hippieverleden verradend: ,,Dames, dames, make love, no war.”

De catfighters kijken elkaar een paar seconden verbaasd aan om zich vervolgens eendrachtig op de kleine vredesstichter te storten en hem compleet te verscheuren.  Zwijgend deponeren ze de bloedige restanten in de Kliko. Stella wendt zich opeens naar Marf: ,,Hé, nu heb jij ook blauwe ogen.” Marf tuurt opzichtig naar de gescheurde blouse van haar opponent en zegt: ,,En jij hebt allemaal schrammen. We zien er niet uit. Kom, laten we even gaan douchen.”

Met het oog op onze jeugdige lezers houdt hier onze fantasie op, maar het schijnt dat de ladies sindsdien elke avond en ochtend en geheel naar goed Curacaos gebruik soms ook tussen de middag de laatste woorden van onze heldhaftige Pimmetje hartstochtelijk in de praktijk brengen. Zodat Asjes de Staten – voor de verandering eens een keer naar waarheid – kan informeren dat zijn SG de GevMin stevig in haar greep heeft…. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. Het sprekende mantelpak Stella leent zich echt overall voor.

  Ze ruilt Schotte zo in voor Asjes.

  Doet me denken aan het oudste beroep ter wereld.

  Ik schaam me bijna vrouw te zijn door deze hypocriete huichelaarster.

 2. Zo dat wordt een flinke partij worstelen tussen Marf en Stella. Ik vraag me af wie van the Bella Twins gaat winnen. Ik gok op Stella, die heeft een betere atletische conditie en met haar staalblauwe ogen kan ze haar tegenstander zo vernietigend aankijken dat het gelijk een KO wordt.

 3. Wat een stoere vent is onze PresMin. Zo’n grote mond van ik ga met de GevMin en de waarnemend GevMin aan tafel zitten om alles recht te trekken. What a joker. Druft hij niet, stuurt hij iemand anders. Lachertje. M. A. W. Ik ben bang voor de waarnemend GevMin.

 4. Stella van Rijn, oftewel het sprekende mantelpak, Schottes stoeipoes en Gerrits geisha, gaat nu de hielen van Asjes likken?

  Pas maar op dat haar auto niet in brand vliegt,

 5. @Stanley Held,
  Het zou u eens sieren om te stoppen met schuilnaam/schuilnamen. Velen op dit forum worden er zo langzamerhand doodziek van.

  Voor de security afdeling van de KKC; Is het mogelijk om die woord te blokkeren of te vervangen door het bekende ****

 6. Ach mijn bese, LaSwitz, met schuilnaam. Mij geen probleem. Ben op de Antillen geboren en getogen. Had ook daar mijn stem. Ik Ik mag en zal ook daar stemmen. Ik ben niet een persoon die schreeuwt en niets doet. Een ieder mag mij aanvallen. Als wat fout vind zeg ik dat. U mag onvolkomenheid aanvallen. Maar hoop dat u bij de inhoud blijft. Ik zal zeker stemmen.. en heb daar het recht op. Wilt u meer weten ? Vraag mij heb jaren daar als Antilliaan gewerkt. Ik ben open boek. Wat ik zeg doe ik. Een ieder die mij kent weet dat. Zij weten ook dat voor gelijkheid en rechtvaardigheid sta, mijn opa was een chinees, zijn verhaal is voor mij. Door hem hebt u last van mij. En velen na mij. Ben en blijf een Antilliaan. Heb mijn sporen verdiend. Wat is uw doel en motto?

 7. Stanley, Ik snap onze politiek wel. (Het is overigens jouw politiek niet want je zit in Nederland. Zover ik weet mag jij helemaal niet stemmen hier.)

  Maar wat wil je nu? Je zegt: “ik ben er klaar mee.”, maar een regeltje ervoor roep je; “ik richt me op de volgende verkiezingen.”

  Er zijn voor jouw nog geen volgende verkiezingen hier. Je mag immers niet eens stemmen en verduidelijk even waar je klaar mee bent.

 8. Weet u, kijk niet meer naar de persoon. Ik richt mij pp onze volgende verkiezing. Ik hoop dat men een goed stem geeft. Snap onze politiek niet meer. Ben er klaar mee.

 9. De toegeknepen ogen en zuinige mond van ms mantelpak spreken eigenlijk al boekdelen. Ik heb begrepen dat het onder haar “leiding” het Pyongyang van Curacao genoemd wordt.

 10. Ik heb begrepen dat de Insel Air aandeelhouders niet erg ingenomen zijn met de partnerkeuze van directeur Heerenveen.

  Logisch, als je directeur kiest voor een vrouw die geen enkel probleem heeft met corruptie en er zelf volop van meeprofiteert kun je je afvragenn hoe integer die directeur zelf is.

  Als ik aandeelhouder van Insel Air was zou ik hem kort houden. Voor je het weet heb je een Garcia of Capella in huis.

 11. Walgelijke foto van Schotte en zijn stoeipoes.

  Er moet toch werkelijk geen enkele vrouw geinteresseerd zijn geweest in Insel Air directeur Heerenveen als hij met deze tweedehands huichelaarster het bed induikt.

 12. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar zou het niet beter zijn voor het kiezers volk van MFK/MAN/PS/DP/PAIS dat hun grote vriend de buschauffeur uit Venezuela zo snel mogelijk hier op Curacrim en Aruba de boel ff over neemt, dan weten wij in ieder geval waar je aan toe bent, overgeleverd aan de goden . De dictator weet wel weg met figuren als Jasjes en De Graafjes plus consorten. Die zegt op geruimd staat netjes, en je vind inderdaad ook niks nada meer terug.

 13. Het Financieele Dagblad van 15 augustus 2015 had een interessant artikel over een pas uitgekomen biografie van Joseph Stalin (Oleg Chlevnjoek). Als alleenheerser verwoestte Stalin de levens van miljoenen. Premier Poetin heeft een wet aangenomen waarin het strafbaar is kritiek op Stalin te hebben. Misschien ook nuttig voor onze regering (en)? Zo maak je van een tiran een genie. Daarbij is gewetenloosheid een vereiste en natuurlijk memorabel geïllustreerd door een martiaal olieverfschilderij. Kan van pas komen. Renée van Aller&John de Vries

 14. Beste Jantje,

  Dank u wel. De KKC redactie wil echter niet met de eer van een ander strijken, dus dit geven we door aan de goed in de Haagse Kringen en Curacaohuis geïnformeerde blogger/blogster, die we uiteraard bij naam en faam kennen. Masha danki!

  Met vriendelijke groeten
  KKC

 15. Ongelooflijk dat het inhoudsloze hypocriete sprekende mantelpak alias Schottes stoeipoes Stella van Rijn, die als Gerrit’s geisha als mislukt journalist omhoog kon vallen tot dikbetaald secretaris generaal, nu Fraudelyn moet gaan managen.

  Fraudelyne heeft in minder dan 2 jaar al voor een miljoen schade aangericht en dan heb ik de reputatieschade nog niet eens in geld uitgedrukt. En daar komen dan nu de kosten bij van het sprekende mantelpak dat op en neer gaat vliegen naar Den Haag om Fraudelyne wat opvoeding bij te brengen.

  De hypocriet Stella die de leugenaar Fraudelyne normen en waarden moet gaan bijbrengen. Wat een bananenrepubliek!

 16. Het naar buiten schoppen had weinig zin omdat er voor haar betaald moest worden en zij reeds een advocaat in de arm had genomen. De Curasaose belastingbetaler zou veel geld kwijt zijn geweest. Er zitten nu nog steeds tientallen ambtenaren thuis die grote betalingen cashen. Tel uit je winst.

 17. Ik vind hem subliem, redactie. Pabien, pabien.
  Daar kan ms hardblueeyes het weer even mee doen. Schaamte is dit soort stoeitantes vreemd zullen we maar zeggen. Ondertussen, niet vergeten dat zij zich een bult lacht. Eruit knallen van zo’n tante gaat niet of het kost de Curacaose belastingbetaler klauwen vol geld.
  Maar laten we hopen op betere tijden en wie weet kan ze dan weer koffie serveren (met een dik evulde achterzak welteverstaan).!!

 18. Grappig is dat het sprekende mantelpak in exact dezelfde situatoe zit als Fraudelyne:
  1. Beiden zijn volkomen ongeschikt voot hun functies.
  2. Beiden zijn zonder sollicitatieprocedure pokitiek benoemd (door resp. MFK en PS).
  3. Beiden gaan met tegenzin naar het werk omdat ze daar door niemand serieus worden genomen omdat iedereen weet van 1. en 2.
  4. Beiden hebben gelogen, Stella met haar ontkenning van haar lidmaatschap van de MFK, Fraudelyne over haar opleidingen en werkervaring.
  5. Beiden hebben een modieuze smaak die blindheid doet vermoeden. Stella heeft haar bijnaam te danken aan haar mantelpakjes in alle kleuren van de regenboog (met bijkleurende laptoptas), Fraudelyne hijst zich in legertenten die de US army voor het laatst in de Vietnamoorlog gebruikt heeft.

 19. Interim premier Betrian wist meteen dat hij met het sprekende mantelpak een hyppcriete MFK mol in huis had en schopte haar naar buiten. Wat een verschil met Alexandra Rosaria!

  En nu moet Stella Fraudelyne in het zadel houden terwijl de MFK er alles aan gedaan heeft om dat viswijf te ontslaan.

  Een loose – loose situatie voor Stella dus. Slimme zet van Asjes, middels het mafiameisje de mafia aanpakken is een geslaagde tactiek.

  Het sprekende mantelpak zal nog wel eens terugdenken aan de tijd dat ze zorgeloos koffie serveerde bij de aannemersvereniging, voordat ze Schottes stoeipoes werd.

  Maar misschien kan ze weer koffie gaan inschenken als stewardess bij het Insel Air van manlief Heerenveen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties