AD | Curacaoënaar op straat in Groningen doodgeschoten

Door Chris Klomp

Dode bij schietpartij in Groningen (update)

Dode bij schietpartij in Groningen (update)

Bij een schietpartij op de Sumatralaan in de stad Groningen is zaterdagmiddag rond drie uur een man omgekomen. De politie is op zoek naar de dader. Het slachtoffer sloeg de schutter eerst met een ijzeren staaf, daarna werd hij van dichtbij neergeschoten.

Zowel het slachtoffer als de dader zouden afkomstig zijn uit Curaçao.

Er viel een schot en die man viel zo dood neer. Volgens mij was hij meteen dood. Hij heeft in ieder geval niet meer bewogen

Het slachtoffer is waarschijnlijk de Curacaoënaar Mais Jozef, vader van twee kinderen, en ook wel bekend onder de naam ‘rasta’. De facebookpagina van Jozef stroomt zaterdagavond vol met condoleances. De identiteit van de schutter is nog niet bekend. Hij zou eveneens afkomstig zijn uit Curaçao.

Een getuige, die liever anoniem wil blijven, heeft vanuit zijn woning alles heeft zien gebeuren. ,,Het gebeurde hier letterlijk voor de deur. De dader stond hier al een tijdje te schreeuwen, daarom stond ik voor het raam. Hij was erg boos op iemand. Hij stond te schreeuwen naar mensen honderd meter verderop. Alles ging in het Papiaments.”

IJzeren staaf
Volgens de getuige escaleerde de situatie snel. ,,Die man die is neergeschoten, kwam ineens aanfietsen van de andere kant. Hij gooide zijn fiets tegen de schutter aan en sloeg hem met een ijzeren staaf. De schutter viel op straat, krabbelde overeind en rende het slachtoffer achterna naar de middenberm van de straat. Er viel een schot en die man viel zo dood neer. Volgens mij was hij meteen dood. Hij heeft in ieder geval niet meer bewogen”

Volgens de getuige werd het slachtoffer van dichtbij neergeschoten. ,,Ze stonden misschien een meter van elkaar. Ze konden elkaar aanraken. Ik heb geen wapen gezien. De schutter stond wel wat aan zijn broekriem te friemelen. Het moet een klein wapen zijn geweest.”

De getuige is danig onder de indruk van het hele voorval. ,,Ik ben heel erg geschrokken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik woon hier nog maar een paar weken. Het ging allemaal heel snel.”

Drugsoverlast
De Sumatralaan in Groningen ligt in de buurt van de Bedumerweg. Die straat staat al jaren bekend om de drugsoverlast. De schutter ging er na het incident vandoor. De politie is bezig met een groot onderzoek en het horen van getuigen.

Er is een tent opgezet rond het stoffelijk overschot. Meerdere getuigen van het schietincident zijn opgevangen op politiebureau.

Te voet
In tegenstelling tot de getuigenverklaring gaat de politie er vanuit dat de doodgeschoten man te voet was. Mogelijk is het de fiets van de verdachte.

Over de toedracht en de achtergronden van de fatale schietpartij doet de politie nog geen mededelingen. Het rechercheteam wil eerst met de belangrijkste getuigen gesproken hebben. Inmiddels is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en werd een speurhond ingezet.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *