29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Marvelyne Wiels Minister van Curacao?

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Marvelyne Wiels Minister van Curacao?

14 september 2015.  Fraudelyne kan het maar niet laten de kluit te beduvelen. Nu heeft ze zich weer tegenover de gemeente Den Haag

De gereserveerde parkeerplekken van Curacaose Ministers voor het Curacaopaleis
De uitbreiding van 2 parkeerplekken voor Curacaose Ministers voor de deur van het 3x te ruim bemeten Curacaopaleis op de Prinsengracht in Den Haag

voorgedaan als ‘minister’ om maar in aanmerking te komen voor een speciaal Hare Majesteit Wiels gereserveerde parkeerplaats voor de deur van haar drie keer te ruim bemeten Curacaopaleis.

Wat blijkt: Marf heeft bij de gemeente gevraagd om op de Prinsegracht twee parkeerplaatsen voor haar te reserveren met een bord erbij dat deze voor ‘de minister van Curacao’ zijn bestemd en voorzien van twee grote witte kruizen. Want mevrouw wenst namelijk niet – zoals alle andere medewerkers – het Kas di Korsou via de dienstingang aan de achterzijde te betreden. Je voelt je koningin of niet tenslotte.

De vraag is hoe zij de gemeente zo ver heeft kunnen krijgen om in het drukke stadscentrum waar het vechten is om een parkeerplaatjes twee plekken vrij te maken, terwijl het veel meer voor de hand ligt om op het eigen terrein een parkeerplek of twee, drie toe te wijzen voor de dienst-BMW.

Eerst speldt ze de Haagse ambtenaren op de mouw dat er na het halveren van het parkeerterrein aan de achterzijde even veel auto’s kunnen worden gestald als er voor (en zelfs meer) om vervolgens aan straatzijde twee dure extra plekken op te eisen. Daarbij heeft zij zich kennelijk ook nog eens uitgegeven voor ‘minister’.

Een samensmelting van 2 foto’s van de tuin van het Curaçaohuis maakt duidelijk dat de aanleg van de tuin wel degelijk ten koste is gegaan van de parkeerruimte
De inperking van parkeerruimte aan de achterkant Curacaohuis tbv een dure tuin

Dat mocht tante willen. De gevolmachtigde minister is niets anders dan een ambtenaar die een volmacht heeft om namens de regering in Willemstad boodschappen over te brengen aan bijvoorbeeld de Rijksministerraad.

Geen idee wat deze nieuwe grap de Curacaose belastingbetaler weer kost, maar elke cent lijkt verspild omdat er parkeerruimte is op eigen terrein. Overigens moeten andere weggebruikers het niet in hun hoofd halen op de plek van Marf te gaan staan want dat levert een bekeuring op van 90 euro.

Tevens is vernomen dat plaatsvervangend gevmin Candelaria op de tweede plek mag staan, maar die heeft voor de eer bedankt en parkeert wel gewoon aan de achterkant. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Even navraag gedaan, deze morgen, bij de gemeente Den Haag.
  ——

  Het blauwe bord op de Prinsegracht is kenmerkend voor een diplomaten-parkeervak. Deze parkeervakken worden verstrekt door de gemeente Den Haag in samenspraak met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Parkeervak(ken) worden toegewezen als volgt:

  a. voor ambassades worden twee parkeervakken toegewezen, tenzij er mogelijkheid is tot parkeren op eigen terrein;

  b. voor residenties wordt één parkeervak toegewezen, tenzij er mogelijkheid is tot parkeren op eigen terrein.

  ——

  Mw Wiels heeft overduidelijk de boel weer flink lopen te belazeren.

 2. Even het aanvraag formulier bekeken en wat staat er onder in:

  Stuur de volgende bijlagen mee:
  – een kopie van uw legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs);
  – een kopie van een recent uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, waaruit blijkt dat het vestigingsadres binnen een betaald parkeren gebied valt.
  indien u meerdere bedrijfsparkeervergunningen aanvraagt:
  – een kopie van een recente loonlijst van uw boekhouder of een getekende verklaring van uw accountant waaruit het aantal full-time en part-time medewerkers in vaste dienst op het vestigingsadres blijkt.

  Zal wel weer uitdraaien op diverse vervalsingen. De echte bevoegde minister zal toch moeten tekenen en goedkeuring geven. Als Den Haag goed kijkt zal men zien dat een ambtenaar geen aanvraag voor dit mag doen.
  Het is nu toch wel duidelijk dat deze Madam maling heeft aan de bevolking van Curacao en lijd aan hoogmoed waanzin.

 3. Parkeervergunning Den Haag;

  Om voor een parkeerplaats in aanmerking te komen moet aan de volgende voorwaarde voldaan worden:

  “U kunt géén gebruik maken van een eigen parkeerplaats in bijvoorbeeld een garage of op eigen terrein (door huren of kopen).”

  Nu er zich kennelijk (eigen)parkeerplaatsen achter het pand bevinden, voldoet Mw Wiels NIET aan de gestelde voorwaarden.

  Zou wel interssant zijn een kopie van de aanvraag te publiceren. Waarschijnlijk wéér leugen nummero zoveel?

 4. de bitch denkt dat Curacao geld genoeg heeft, dat hier geen armoede is, dat zij alle recht heeft op het beste van het beste…
  de familie Wiels ten voeten uit…ze deugen geen van allen.

 5. Ach, op de Antillen is iedereen nou eenmaal graag “minister”
  Alle eiland-politici willen graag belangrijk zijn en… vooral doen! Met (valse) titels proberen ze indruk te maken. Het blijven echter zielige mensen.

  Op Aruba loopt ook zo’n eikel rond. Die noemt zich ook van-alles-en-nog-wat. “Minister bij de EU” zo stelt hij zich voor. Achter zijn rug om wordt hij uitgelachen en noemen ze hem: “minister van Wind en andere wegwaaiende Arubaanse zaken”.

 6. Nu nog ff een rode kunstloper van de parkeerplaats tot aan de voordeur, natuurlijk met twee lakeien en een zooitje bewaking, wand dat heeft ze eerdaags wel eens misschien? nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties