31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:21

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...

PBC | Corona-geldkraan naar Sint-Maarten weer dicht

Persbureau Curacao DEN HAAG – Staatsecretaris Knops heeft de coronageldkraan naar Sint-Maarten weer dichtgedraaid. Dit keer omdat er problemen zijn met de luchthaven op het eiland. De Schipholgroep die...
- Advertisement -spot_img

AD | Ophef om BZK-reis Curaçao

HomeLandenCuraçaoAD | Ophef om BZK-reis Curaçao

Vragen voor Plasterk over ’snoepreisje’ naar Curacao
Vragen voor Plasterk over ’snoepreisje’ naar Curacao

Den Haag – In politiek Den Haag is met verbazing gereageerd op het bericht dat de complete directie Koninkrijksrelaties – 28 ambtenaren sterk – naar Curaçao is gereisd om vier dagen met elkaar te vergaderen.
De Telegraaf berichtte in de zaterdageditie over het tripje dat volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bedoeld was ‘ om inzicht te krijgen in de praktijk’ en om met op het eiland gestationeerde collega’s te overleggen.

Het is gebruikelijk dat dit soort interne werkoverleggen in Nederland plaatsvinden, maar directeur Erwin Arkenbout koos er dit jaar voor om met zijn hele afdeling naar Willemstad te vliegen. In Den Haag is er geen enkel begrip voor dat besluit dat wordt uitgelegd als een totaal gebrek aan maatschappelijke antenne.

,,De directie doet zichzelf een mooi reisje cadeau. Daarmee zet de top van het ministerie zichzelf flink te kijk. En de bevolking mag het weer betalen. Ik heb gezien dat ze op het ministerie internet hebben. Blijkbaar weet de minister nog niet dat je ook op afstand kunt vergaderen”,

aldus Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP). PVV’er Sietse Fritsma:

,,Te gek voor woorden dat belastinggeld wordt gebruikt voor een snoepreis naar Curaçao voor tientallen ambtenaren. Het excuus om daarmee inzicht te krijgen in de praktijk is ronduit belachelijk. De praktijk is immers dat het eiland een corrupte, bodemloze put is waar veel te veel Nederlands geld in verdwijnt. Als ambtenaren dat nog steeds niet weten doen ze hun werk niet goed en mogen ze zeker niet op vakantiereisjes beloond worden.”

Met Van Raak en Fritsma wil ook PvdA-Kamerlid Roelof van Laar dat minister (en partijgenoot) Ronald Plasterk tekst en uitleg geeft om te beoordelen of de kosten van de reis te rechtvaardigen zijn.

Het verweer van de woordvoerder van verantwoordelijk minister Ronald Plasterk (PvdA) heeft de criticasters niet milder kunnen stemmen. Op de vraag wat de vierdaagse reis heeft gekost, luidt het antwoord dat voor een voordelige transportmogelijkheid is gekozen, er in de economyclass is gevlogen, dat in een hotel van een lagere prijsklasse is overnacht en dat de deelnemers van hun dagvergoeding hebben afgezien.

Op sociale media wordt aan beide zijden van de oceaan massaal schande gesproken. Alleen al op de website van De Telegraaf reageerden honderden lezers; op een enkele uitzondering na allemaal afwijzend.

De reislust van ambtenaren van de directie Koninkrijksrelaties is al eerder onderwerp van kritiek geweest. In reactie daarop deed Plasterk de Kamer de belofte de richtlijnen aan te scherpen. In 2013 gaf zijn ministerie 300.000 euro uit aan dienstreizen naar de Cariben.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Met de dikke ikken werden niet de ambtenaren bedoeld meneer Aller.
    Wel de politiek goed volgen aub anders maakt u het allemaal nog verwarrender. ps Uit uw schrijfsels maak ik overigens op dat uw aanwezigheid op Aruba ook niet veel vruchten heeft afgeworpen. Maar dat terzijde.

  2. Pukkie, ware het niet dat alle bedragen gemoeid met de reis bestempeld worden als hulp aan Curaçao. Je zou moeten weten hoe het werkt. We worden jaren beschuldigd van corrupt zijn, terwijl de grootmeesters aan de Noordzee resideren.

  3. Moeilijk goed te praten maar dat zal Plasterk zeker nietszeggend en nobel met een opzienbarende omhaal van woorden goed weten te praten. Hij wist helemaal niets van dit gloednieuwe contingent Ruttiaanse dikke ikken. Zoals u ziet vermenigvuldigen die dikke ikken zich politiek vele malen vruchtbaarder dan premier Rutte – niet gehinderd door enige praktische praktijk kennis – alle criminele burgers (inclusief u en ik) zo bekwaam afschildert. Onze ervaring is dat de couleur locale opsnuiven het begrip voor de eilanden zelden verbeterde. Integendeel. De marsroute was immers vooraf al duidelijk evenals het te voeren beleid. Renée van Aller&John de Vries

  4. Wat een drukte om (bijna) niets. Anders hadden de ambtenaren van Curacao, St.Maarten, Aruba, Bonaire, Saba en St. Eustatius allemaal naar Nederland moeten vliegen. Omdat Caribisch Nederland in Den Haag toch al met vreemde ogen wordt bekeken, is het goed voor die Haagse groep, om eens wat couleur locale op te snuiven. Zeker omdat de assistentie die Nederland gaat bieden bij bestrijding van corruptie en criminaliteit aanstaande is.
    Oppositie maakt dus grotendeels ketelmuziek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties