29 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Krasse knarren

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Krasse knarren

24 oktober 2015. Als de absolute heerseres van het Curacaopaleis Marf de Eerste iets met alle macht uit de publiciteit wil houden, kun je er donder op zeggen dat je er binnen de kortste keren alle ins en outs over in het Antilliaans

Dure ex-embassadeurs ingehuurd als persoonlijke consultants van Marvelyne Wiels
Dure ex-ambassadeurs ingehuurd als consultants van Hare Marvelyne Wiels

Dagblad kunt lezen. Zo ook nu weer met het geheime onderzoek dat de zelfbenoemde Koningin van de Prinsegracht laat doen, zogenaamd naar het functioneren van het Curacaohuis. Zonder de verplichte vergelijkende offertes te vragen heeft zij de naar schatting minimaal enkele tienduizenden euro’s kostende opdracht gegund aan twee Nederlandse oud-ambassadeurs die hun riante pensioen aanvullen met lucratieve consultancy-klussen. Deze krasse knarren interviewen alle medewerkers.

Die voelen intussen nattigheid want de nogal suggestieve vraagstelling doet vermoeden dat Wiels erop uit is af te rekenen met de medewerkers van wie zij vermoedt dat die hun hart hebben gelucht tegenover Nationale Ombudsman Alba Martijn en zo hebben bijgedragen aan haar ontmaskering als een niets en vooral niemand ontziende narcist.

Als het aankomt op wraak nemen geniet de beschermvrouwe van de heilige drie-eenheid leugen, bedrog en intimidatie een bedenkelijke reputatie, zoals we te weten zijn gekomen dankzij haar oliedomme zet om een rechtszaak aan te spannen tegen openbaarmaking van het Ombudsman-rapport. De rechter oordeelde immers dat medewerkers van Kas di Korsou terecht bevreesd zijn voor hun wraaklustige baas.

Dus is het ook logisch dat zij twijfelen aan de bedoelingen die Fraudelyne heeft met het onderzoek. Vragen daarover worden niet beantwoord en ook de interviewers doen er vaag over. Wellicht zijn zij zich van geen kwaad bewust, doen zij braaf hun vragenronde en sturen ze samen met hun verslag een vette factuur waarna Wiels degenen die haar voeten niet kussen de deur uit kan werken. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Weet u, wat mijn probleem is die ik niet kan vatten? Hoe kan een persoon dansend op de doodkist van haar broer dit doen.. Hoe kan een partij die dit duidelijk weet muisstil zijn? Waarom is Asjes weg en zij niet? Dus zij bepaalt alles, denk ik. Of de partij is dom. Wij zullen het zien.

 2. @Erwin
  Jammer dat er enkel interesse is voor een relatie (hoe spannend ook ) tussen twee ‘consenting adults’. Stella is misschien interessanter dan Wiels, maar ….ban serio….really?

  Wiels heeft na de moord op haar broer op oneingelijke gronden de huidige regering van Curaҫao helpen kleuren en nu wordt er met men man en macht getracht haar uit de wind te houden. Wat opzichzelf een hele klus is gezien haar niveau van ‘redeneren’. Het is niet niets dat twee diplomaten ingezet worden om de troep te kanaliseren. De normaal gesproken onaangenaam luide PS fractie is muisstil. Evenzo de partners in de coalitie. Wat is er dat deze dame ‘op afstand’ de democratie van Curaҫao zo kan paralyseren?

 3. Het zou de Insel Air directeur Edward Heerenveen sieren wanneer hij Stella van Rijn zou dumpen.

  Heerenveen komt over als een lulletje rosewater eerste klas met het huichelachtige hypocriete sprekende mantelpak aan zijn zijde en maakt zich zichzelf volkomen belachelijk als directeur van onze grootste luchtvaartmaatschappij.

  Als je Stella van Rijn als partner kiest moet je toch wel volledig hopeloos en radeloos zijn.

 4. Een regelrechte soap maar een blamage voor het land Curacao met deze dame die zichzelf en anderen continu voor schut zet.

 5. @marlon
  Een van mijn conclusies:

  Het zou best wel eens kunnen botsen tussen de door haar ingehuurde consultants. Ze is niet van dezelfde bloedgroep, maar pretendeert dat wél te zijn!

  Onderschat haar consultants niet. Die hebben hun conclusies allang getrokken: “wat een arrogant wijf is die Wiels, ze denkt dat ze de status van ambassadeur heeft”

  Hun aanbeveling zou kunnen zijn – na voldoende uren in rekening gebracht te hebben:

  ————
  DE AANBEVELING.

  “De ambities van Mw Wiels worden niet in voldoende mate gesteund door haar staf. Om voldoende steun van haar gehele staf te verkrijgen – en een werkbare situatie te scheppen – is het zinvol om de ambities van Mw Wiels af te stemmen op een niveau dat op voldoende draagkracht binnen haar staf kan rekenen. Omgekeerd zal het niveau van haar staf, verhoogd dienen te worden om nieuwe bakens uit te zetten voor het behartigen van de belangen van de Curaçaose gemeenschap in Nederland.”
  —————

  Zo zal de kool en de geit gespaard worden, maar de oplettende lezer zal begrijpen dat het een enorme domme geit is.

 6. Fraudelyne en nu ook het sprekende mantelpak Stella van Rijn maken het steeds bonter.

  Ik hoop op de terugkeer van Stanley Betrian als premier. Het eerste wat hij deed was Stella van Rijn Forti uitschoppen en datzelfde zal hij ook doen met Fraudelyne in het Curacaohuis.

  De slappe zak Rosaria van Pais kan daar een voorbeeld aan nemen,

 7. Als die twee oliedomme sinberguensa ambassadeurs op de hoogte zijn van wat gaande is binnen het curacaohuis en die oliedomme doña nadie wiels dan zouden zij deze opdracht nooit hebben aangenomen.
  Maar ja, die zijn ook onethisch en die zullen alleen naar hun bankrekening kijken. Waarschijnlijk zijn het ook ambassadeurs die door de Nederland naar huis zijn gestuurd omdat zij niet deugden. Zgn outcast.

  Elke maand is er een nieuw onderzoek bij het curacaohuis. Raar is dat de bevindingen van geen van die onderzoeken is dat doña nadie wiels het niet aankan, een leugenaar is, een sinberguensa is, een boef is, in de capriles kliniek thuishoort, een gevaarlijke nietsnut is, een ongeleide projectiel is etc etc.

 8. ‘Verzekerings-polis Asjes’ is opgezegd. Whiteman heeft getracht haar tot de Paus te wenden voor absolutie. Dan maar twee met ‘oosterse wijsheden’ gefuseerde Gnostici (Niehe en Marres) betrachten om de vijandige boze wereld aft e weren.

  Misschien kan Sherwin Leonora (of Stella) uitleggen waarom een Pueblo Soberano Corrivee wederom Nederland moet verzoeken op diplomatische wijze een cordon sanitaire rond deze `ongewenste mee-eter` te leggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties