28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | PDVSA blackmailt ons?

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | PDVSA blackmailt ons?
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Nadat het bekend werd dat de beslaglegging van de pressiegroepen en de betrokken burgers doorgezet was, zat de hele directie van de PDVSA hier in paniek en werd iedereen gelijk naar de “war room” geroepen om een tegenactie voor te bereiden.

Natuurlijk wist meneer Gijsbertha niet meer wat voor domme uitleg hij nog kon verzinnen en werden ze geconfronteerd met de zure waarheid, 75 miljoen over 2013 en dan willen we daar nog een “repeat performance” geven over 2014, totaal 150 miljoen florines!

Dus trokken ze alles uit de kast (niet bij Floris Suite) en moesten alle afhankelijke instanties en personen bijeenkomen om tegendruk uit te oefenen op de regering om die beslaglegging weg te halen want laten we eerlijk zijn, voor een land waar jouw minimum loon rond de 200 dollar per maand is  zijn dat een heleboel bolivares.

Je kan daarvan iets net als Colonia Tovar van maken maar dan Colonia Curaçao met huisjes zoals de handelskade en nog een windmolentje erbij en het Pequeño Curacao noemen en daar een toeristisch attractie van maken.

Toen ze de hele club parasieten bij elkaar hadden besloten ze naar Fort Amsterdam te gaan om daar de regering te vragen om de beslaglegging ongedaan te maken (alsof ze dat kunnen doen) en zeiden dat het effect zou hebben op hun productiviteit en het gevolgen zou kunnen hebben op hun levering aan Aqualectra want als ze daarmee zouden stoppen en de benzine leverantie zouden stoppen zou het hele eiland in de problemen komen te zitten.

In mijn boek heet dat BLACKMAIL, simple as that.

En wat doet de slappe regering die wij hebben, die buigt zover dat zelfs een Japanner dat niet na zou kunnen doen en nou komen zij met het excuus dat het voor het algemeen belang  van het eiland is dat ze zich achter de PDVSA aansluiten.

Vertel dat aan de familie van die mensen die ziek zijn door de rook en de stank, de jaarlijkse doden de 3000 kinderen die telkens naar huis gestuurd worden omdat ze ziek zijn, en alle indirecte nadelige gevolgen, zoals bijvoorbeeld dat wij als klein eilandje op nummer 4 staan qua luchtvervuiling in de wereld alsof dat geen toeristen weg jaagt.

Wat zou er gebeuren als de regering voet bij stuk houdt en zegt nee, waar moeten we onze brandstof halen, onze benzine, gas, stookolie?

Zijn er geen andere raffinaderijen in de buurt die dat kunnen leveren (en graag schoner ook) wat zou er gebeuren als de PDVSA besluit om in 2019 weg te gaan waar zouden we dán onze brandstof vandaan moeten halen? Heeft iemand daar aan gedacht?

We kunnen binnen een week tankers vol hier naar toe halen uit de andere Caraïbische eilanden dus zo’n punt is het ook niet want wat wij hier voor een gallon benzine betalen daar schrikken ze in de States van want wij betalen bijna het drie dubbele.

En net als de drug business als er een weg is staat er gelijk weer een ander voor in de plaats geloof me.

Minister van de Horst heeft al zijn staart tussen zijn benen gedaan en gezegd  dat het vanwege algemeen belang de regering zich achter PDVSA heeft aangesloten, met andere woorden laat ze maar vervuilen, laat ze mensen vermoorden, laat ze maar mensen ziek maken zolang wij maar niet een week zonder benzine komen te zitten is het goed.

Ik ben benieuwd wat een rechter hier van zou zeggen want ze laten nou de deur open voor een miljoenen claim van de bewoners onder de rook omdat ze de gezondheid en welvaart van de bewoners onder de rook BEWUST niet waarborgen, en dan wil ik die parasieten zien die hun hand elk jaar ophouden bij de PDVSA om direct of indirect spiegeltjes en kraaltjes te krijgen.

Hier kan ik niet om lachen omdat ze MIJN GEZONDHEID opofferen voor het algemeen belang en dat pik ik niet en als ik ze voor het gerecht moet gooien doe ik dat want ik buig voor NIEMAND!

1 reactie

  1. arthur, groot gelijk,

    onze regeringheeft dus weer zitten te slapen, conform de regelgeving voor echte landen heeft de regering een deal voorbrandstof voorraad moet zijn in hun land.

    In Nederland is het overheidsdeel in de vooraadverplichting circa 70 procent. Het Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten (COVA) houdt voor de minister van Economische Zaken een noodvooraad aan van 3,7 miljoen ton. In 1999 kostte dat een kleine 170 miljoen gulden. Die kosten worden doorberekend aan de consument. Dit jaar droeg elke automobilist 1,1 cent per liter benzine, diesel of autogas bij aan de noodvoorraad. Die heffing gaat nu, door de gestegen olieprijzen en de duurdere dollar, omhoog naar 1,3 cent per liter, zegt een woordvoerder van EZ desgevraagd.

    maar goed daar hebben wij nooit van gehoord.

    leuke groep regeerders maar dan wel voor de salsa niet om te regeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties