27 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 09:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Marf blog | Capriolen van een GevMin: In het hol van de leeuwin

15 april 2016. Bronnen bij het Curacaohuis meldden ons dat er van de week een ongenode gast aanbelde bij Marf’s Miracle Palace aan de Prinsegracht.

Geen liefde tussen Marvelyne Wiels en journalist Rene Zwart
Als blikken konden doden… | Foto Nico van der Ven

Het ging om René Zwart, de Haagse correspondent van het Antilliaans Dagblad die na zijn onthullende berichten over de strapatsen van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels ook al door haar tot persona non grata is verklaard.

En dan toch zo brutaal zijn om het verbod en de toorn van Hare Majesteit Fraudelyne te trotseren? Dat vonden wij van de KKC wel een telefoontje waard.

- Advertentie -

K: Je bent gesignaleerd op verboden terrein.

Z: Dat gebeurt wel vaker dus welke keer bedoel je?

K: Kas di Korsow, maandag 11 april om 13.57 uur.

Z: Klopt. Ik was uitgenodigd.

K: Maak dat de kat maar wijs.

Z: Serieus. Ik had een interview-afspraak met plaatsvervangend gevolmachtigde minister Anthony Begina.

K: En vond Wiels dat goed?

Z: Denk ik niet.

K: Ze heeft je er ook niet uitgegooid?

Z: Ik heb haar niet gezien.

K: Was je niet bang dat je een Drayer om je oren zou krijgen?

Z : Nee, ik zou achter Begina gaan staan, die is groot en sterk.

K: Hoe was het om daar te zijn?

Z: Er heerst een onheilspellende spanning in dat pand, zoals vroeger in overheidsgebouwen in de landen achter het ijzeren gordijn.

K: Nog smakelijke roddels gehoord?

Z: Nee, alleen onsmakelijke.

K: Vertel!

Z: Wat ik je nu ga verklappen heb ik niet van Begina. Die is op en top heer, die roddelt niet. Maar Wiels is onlangs bijna op straat gezet.

K: Waaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttt?

Z: Om het preciezer te zeggen: op straat gerold. Ze stapte achter in haar dienst-bolide. Toen de chauffeur optrok, schoot het achterportier open. Het schijnt maar een haartje van een oud wijf d’r kale kop te hebben gescheeld of ze was rollebollend over straat gegaan.

K: Was het ongelukje of…

Z: Het vreemde is dat haar auto een dubbele beveiliging heeft. Als het portier niet goed dicht zit, wordt dat automatisch alsnog in het slot geborgd. Om het van binnenuit open te krijgen, moet je twee handelingen verrichten. Binnen het Curacaohuis zijn er mensen die vermoeden dat Wiels de deur zelf heeft geopend omdat ze van haar chauffeur af wil en op zoek is naar een stok om de hond te slaan.

K: Te ontslaan bedoel je.

Z: Ook.

K: Hoe ging het interview eigenlijk?

Z: Het staat vandaag in het Antilliaans Dagblad.

K: Waarom interview je Wiels niet? Durf je zeker niet?

Z: Ik heb recent nog een paar keer een aanzoek gedaan, maar ik heb een blauwtje gelopen: ze heeft niet eens geantwoord. Lees meer…

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Cees,

  Ik denk niet dat Edwina de boodschapper persoonlijk aanvalt.

  Ze plaatst de boodschapper in het juiste perspectief:
  “Het is een onbetrouwbare boodschapper”

 2. @Henk, we weten het nu wel, hehe.
  De andere politieke partijen deden zeker niet aan vriendjes politiek…
  Dankzij hun tig jaren van vriendjes politiek is Curaçao in een situatie beland waarin het zich nu bevindt.

 3. ‘In de zomervakantie heeft Wiels haar 21-jarige dochter Gilanne Pieternelle aangenomen voor zes weken. Na de vakantie is haar, zonder sollicitatieprocedure, een contract aangeboden voor twee dagen per week op de afdeling Werving en Selectie.

  Voor de digitalisering van het archief en ander ICT-werk liet Wiels een aantal mensen oproepen, maar de gewenste kandidaat bleek de 29-jarige Andrew ‘Andy’ Wilsoe. Hij is de zoon van de vadsige PS partijprominent Elmer ‘Kadè Wilsoe, laffe loopjongen van Robbie dos Santos en voormalig minister van Justitie. Ook Andrew hoeft niet te solliciteren.’

  Op de afdeling Financiën werkt sinds begin augustus Mylene Gerard, een vriendin van Wiels. Zij kreeg een contract voor zes maanden en heeft geen sollicitatieprocedure gevolgd.

  Op 16 september treedt de voormalige persvoorlichter Jassir Dewindt in dienst. Hij is een oude bekende en werkte van juli tot december 2012 op het Curaçaohuis. Vanwege de financiële aanwijzing door Nederland kon zijn contract destijds niet verlengd worden. Hij heeft nu een contract voor zes maanden gekregen. Ook hier is geen sollicitatieprocedure gevolgd.’

 4. Zoals we in het AD van gisteren konden lezen heeft Fraudelyne weer een bevriende accountant ingeschakeld om de boeken van het Curacaohuis te controleren.

  Deze accountant is een dame zonder ruggegraat, de vrouwelijke variant van Anthony Cijntje RA, die precies schrijft wat Fraudelyne wil en nog nooit een zinvol rapport heeft afgeleverd.

  Waarschijnlijk betaalt ze onder de tafel nog een flink stuk van haar fee terug aan Fraudelyne.

  Maar volgens de laffe Rosaria van Pais, het grootste kiezersbedrog van de vorige verkiezingen, is er niets aan de hand. Ik hoop niet dat deze man, als je hem nog man kunt noemen, kinderen heeft, want die zullen zich doodschamen voor zo’n vader.

 5. Ik denk dat iedereen al lang tot de conclusie is gekomen dat dat ding niet goed bij haar hoofd is. Niemand maar niemand zal zoooo lang in de media zoooo breed worden uitgemeten en alsnog blijven volhouden.
  Zooo in de media worden vernederd en alsnog door blijven gaan. Je moet wel iemand zonder zelfrespect moeten zijn.
  Una loca. A con women. Una perra, una zorra.

  Maar geldt dat dan ook niet voor de gobierno van Curacao ?
  De politieke partijen als PS, PAR, PAIS en National ?
  Ons eiland is in de afgelopen jaren zoooo belachelijk gemaakt en iedereen stond erbij en keek erna.

  Fidel Castro en Ernesto Guevarra zal dan ook zeggen tración al la patria. En je weet wel wat na een tración a la patria komt. Politieke verbaning of het gevang voor het leven. Ernesto wist heel goed hoe je met die traicioneros moet omgaan.

 6. @Edwina,

  De heer Zwart zal nooit een kwaad woord over Eman c.s. schrijven. Je broodheren van negatief commentaar voorzien, wordt niet gewaardeerd door zijne Godheid: Mike Eman. Ook zijn discipelen stellen dat niet op prijs.

  De heer Andrade heeft het persoonlijk ondervonden. Hij is nu weer in genade aangenomen, door de (voormalige, alhoewel…?) smokkelaarsfamilie van de Mansours.

  Oduber en Mansour, hebben Andrade gewezen op het Nederlandse spreekwoord: “Wiens brood men eet diens woord men spreekt”

  De heer Zwart kent dat spreekwoord ook, en is niet van plan zijn maandelijkse cheque kwijt te raken.

 7. Het feit dat regeringspartij PS haar Marvelyne in Den Haag laat blijven geeft er geen blijk van het beste met Kòrsou voor te hebben.

 8. Die dame in het midden van de foto laat zich van haar beste kant zien en doet in ieder geval wat iedereen bij Fraudelyne zou moeten doen: haar de rug toekeren.

  Wat mij betreft mag deze dame Fraudelyne vandaag nog vervangen.

  Fraudelyne zou een goed echtpaar vormen met Jaime Cordoba.

  Als walrussen in het Seaquarium bedoel ik.

 9. Edwina, voor een positievere kijk kan je altijd bij Ans terecht, die heeft altijd wel wat leuke verhaaltjes over de holocaust en de nazi’s klaarliggen.

 10. Edwin gaat, zoals gebruikelijk op Curaçao, niet in op de inhoud van het artikel, maar valt de boodschapper persoonlijk aan.

 11. Edwina, je bent een zwartkijker.

  On topic: werkelijk idioot dat Fraudelyne nog steeds mag blijven zitten. Het Curacaohuis is een spookhuis geworden door dit ordinaire viswijf, en haar wanpresteren heeft inmiddels al vele tonnen gekost aan peperdure onderzoeken en ontslagvergoedingen.

  Kunnen we de rekening daarvoor niet bij de laffe Alex Rosaria van Pais leggen, die uit angst voor Pueblo Solverano Fraudelyne nog de hand boven het hoofd houdt als ze verantwoordelijk zou zijn voor de holocaust?

 12. Ha, Diezelfde me meneer Zwart die de dictator Mike Eman de Minister-president van Aruba de hemel inprijst. Dezelfde meneer Zwart die het boek van Mike Eman: Passie, visie en lef durft neer te pennen terwijl Mike Eman van de 6 miljard dat hij de Arubaanse kinderen tot over 40 jaar ermee heeft opgezadeld slechts 1 procent in de infrastructuur van het eiland heeft geinvesteerd en de rest is verdwenen in de zakken van de bewindslieden. Dezelfde meneer Zwart die de openlijke corruptie op Aruba weigert te adresseren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Tax-holiday Curaçao eerder afgegeven

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister van Financiën Javier Silvania wijzigt tijdelijk de Tax-holiday regels voor investeerders. Daarmee moet het aantrekkelijker worden om naar Curaçao te komen en te...

Trouw | Belastingadviseurs melden duizenden mogelijke zaken van belastingontwijking

Dirk Waterval Multinationals en hun belastingadviseurs en notarissen hebben begin dit jaar ruim 4500 meldingen gedaan van hun eigen betrokkenheid bij mogelijke belastingontwijking. Sinds januari van dit jaar...

ParadiseFM | “Verwachte inkomsten uit nieuwe gokbelasting niet realistisch”

De inkomsten uit het belasten van de Curaçaose gokindustrie zijn niet realistisch en onvoldoende onderbouwd. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De krant beschikt over een advies van...

ParadiseFM | Amerikaanse basis heeft nieuwe commandant

De Amerikaanse Forward Operating Locations op Curaçao heeft een nieuwe bevelhebber in de persoon van Donald Morris. Hij verving vorige week John McCoy die tijdens een ceremonie...

ParadiseFM | Walvis- en dolfijnonderzoek gaande in Cariben

Er is al 3 maanden een uitgebreide walvis- en dolfijnonderzoek gaande in de Cariben. Zo schrijft de Amigoe. Het project wordt onder andere door het Wereld Natuur...

ParadiseFM | Curaçao opnieuw door IOC afgewezen

Curaçao is opnieuw afgewezen door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Door die beslissing loopt het eiland alweer een kans mis om een olympische status te krijgen. Door...
- Advertentie -